1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.020
    Да не знаеш на клиника колку е?

2. VSD

VSD Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Не незнам, ама знам дека резултатите се чека многу околу еден месец

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Јас чекав 2 недели ама пред 3 години.

4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    943
    Zdravo na site. Ednas godisno pravam pap test. Lani bese uredno.
    Ovaa godina odam I mi stigna na papot izmesana infekcija. Doktorkava mi dade vaginaleti I mi rece ke pravime Pak pap test. Denes napravivme. Mi rece mozna e indikacija za HPV virusot zatoa I go pravime povtorno papot. Infekcijata bila izmesana taka sto trebalo da se vidi sega na ovoj pap. Koga slusnav, me fati panika sto nemozam da sedam,ni jadam, ni spijam. Mi rece nemas nikakvi promeni no ke napravime uste ednas pap.
    Imam decko veke 8meseci I imame nezastiten odnos od vtoriot mesec.
    Ne veruvam deka me izneveruva.
    Prasanjeto, od sto ova so ogled na toa deka odam na depilacija 2godini na isto mesto. Dali preku decko mi?
    Dali od mojot stresen period sto go imav? So ogled na toa sto e Kako indikacija znaci deka infekcijata e nova? Doktorkata mnogu me tesese da ne se plasam I deka I da e HIV deka se leci. No jas nemozam da se smiram dodeka ne ispadne papot.
    Prasanjeto mi e, dali decko mi moze da napravi pap test I da se proveri I otkrie kaj nego?

На Kikyi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.569
    Не се плаши и не паничи, имаш доста достапни информации, читај и ќе видиш дека ХПВ го имаат голем процент од жените барем еднаш во животот, може да си го имала и предходно па сега да се активирал при пад на имунитет,стрес... доколку имате незаштитени односи најверојатно и дечко ти го има, но неможе да се знае кој прв од вас го имал. Телото во голем дел од случаите го елиминира сам вирусот, потребно е само редовно следење за било каква промена да се реагира. Во приватните болници имате типизација на ХПВ, прават и за мажи. Кај мене се појави после пораѓај, и мм го има истиот тип на ХПВ, имам и промени и чекам ред за колпоскопија, само следење, поздрава исхрана и помалку стрес. Слушај доктори и се ќе биде добро.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    943
    Citav mnogu I se iznacitav. Imam samo 25godini I so ova treba da se zanimavam. Seto ova me plasi.
    Me plasi I toa sto neznam od kade go steknav. Dali decko mi, Dali od depilaciite. Iako seuste ne e ispadnat konecniot rezultat mene mi e vlezeno u glava.
    Pregeska kaj doktorkata ke se onesvestiv, se prepotiv celata I panika me fati. Napraviv spisok za zdrava ishrana. A stresot nz Kako bi go eliminirala. No mora da se najdi nacin.
    Inaku citav I vo grupata tian de soveti I iskustva, mnogu lugje go imale I se izlekuvale so pomos na caevi ,vloski. Ima nekoj informacija?
    Inaku decko mi da go pratam na mojot ginekolog ili urolog
    Inaku dali vlijae na plodnosta seto toa

7. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.569
    Има разни искуства за лекување но ниту еден докажан метод, еве јас сум странство кога прашав дали да примам нешто ми одговорија не, дали да сменам исхрана исто не, очекуваат самиот организам да се избори и тоа е така ако не се лажам во 90% од случаите. Многу е битно да се прават редовни контроли. Видете со гинеколог па тој ќе ве упати кај треба. Чекај ги резултатите, се надевам дека нема ништо. Инаку еве бремена сум со второ, вирусот нема никаква поврзаност со плодност или самата бременост, дури има случаеви каде после пораѓај нема ништо од самиот вирус.

8. pozitivna1

pozitivna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Во Болница Плодност во Битола работат HPV скрининг за мажи, доста сериозно се занимаваат со оваа проблематика. ПАП тест не се прави за мажи, се прави скриниг за детекција и типизација.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Можеш и од базени и од џакузи да го фатиш. Не мора по сексуален пат да е.Ќе треба и дечкото да се испита.
    Јас немав цин само надворешни кондиломи тоа е тоа. Фала му на Бога ми се немаат вратено. Со соодветна терапија ќе се среди се.

10. kinika

kinika Нов член

Се зачлени на:
    5 јануари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво! незнам дали ке добијам одговор,да прашам некој што имал кондиломи/брадавици каква боја треба да имаат пред да паднат/исчезнат

11. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Здраво девојки. Ми открија Cin 2 и високоризичен HPV преку пап тест и типизација. Треба да правам биопсија. Дали е тоа болно искуство? Дали ќе ми треба нешто посебно да си носам за на болница? Ви благодарам многу :hug:

12. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Обично се суви како темно месо стануваат зависи дали се третирани со азот.

13. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    34
    Здраво
    Дали некој може да ми го протолкува резултатот

Прикачени фајлови:

14. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Резултатот нема знаци на малигност само воспалителни атипични клетки, прави контрола на 6 месеци.

На Nensi_k@#$ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Gushkalka

Gushkalka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Девојки, молам за искуство, избезумена сум!!! Прв пат ми се случи во овулација да имам некоја капка крв, бледо и малку. Читав од многу членки дека можело да се случи, но решив да посетам гинеколог и да сум мирна. Брисевите се сите ок, резултати од пап тестот сеуште ги чекам (лани си беше ок), а прв пат правев и типизација за ХПВ по препорака на гин., и дури 3 вида ХПВ излегоа на резултат (не се 16 и 18, као тие биле поризични).
    Избезумена сум и не можам да се смирам, гинекологот ми даде цела листа на витамини (од сликата). Ве молам инфо дали витамините да ги купам секој засебно, или постојат комбинирани витамински таблети за ова? Исто така, додека го чекаме пап-от, ми рече да започнам Papilocare канила, во период од 6 месеци. Дали сте ги користеле и дали помагаат?
    Ве молам мислење, совет, препорака, што и да е, психички ме уништи ова чудово, не можам да се смирам...;(;(;(

Прикачени фајлови:

16. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.569
    Нормално е да си загрижена,но ХПВ вирусот е еден од најзастапените,скоро секоја втора жена ќе го има во текот на својот живот и тоа може и без да знае, бидејќи нема и симптоми.Потребно е редовни контроли и следење,што помалку стрес ,еве јас го имам 16 и одам на редовни контроли,моментално сум и бремена ,овде кај сум не советуваат за никакви витамини туку единствена препорака е да не се пуши цигари и задолжително контроли,бидејќи во голем дел се очекува самото тело да го исчисти вирусот (т.е да не биде активен),со секое паѓање на имунитет може да се активира повторно.Слушај ги докторите и нивните препораки,знам дека е тешко но не грижи се,пробај побарај статистика и ќе видиш колку мн само не има.

На Gushkalka и xxx-ba им се допаѓа ова.
  17. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    250
    Здраво минатата година во август ми беше откриен хпв 2 нискоризични и еден високо ризичен папот беше уреден правев пак во декември и исто беше уреден меѓутоа ме мачат кондиломите што се повторуваат а имам и 3 внатрешно за надворешните одам на горење со азот некои ќе исчезнат па се појавуваат други нови пијам само витаминска терапија зашто друго гинекологот не ми препорача ве молам за совет како да ги отстранам или треба организмот сам да се избори да се појача имумитет па ќе исчезнат досадни се веќе со месеци

18. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    250
    Те молам кажи ми како се спаси од нив

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.592
    Многу е често хпв, особено брадавички папиломи имаат многу луѓе. Изопренозин пијат, витамин ц од 1000 можеш, да не пушиш цигари и да зголемиш имунитет тоа е важно

На Gushkalka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Со растворот Вартекс, витамини за имунитет. И мене ми предложија горење со азот ама јас со вартекс си завршив работа дома.

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.