1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Gushkalka

Gushkalka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Покрај листата со витамини, превентивно ми ги препорачаа и Papilocare, во период од 6 месеци. Искрено, цената од 3600 за месец не е воопшто малку, а толку ме чинеа и витамините за месец дена. Знам дека здравјето нема цена, но дали барем знаете дали се ефикасни, дали некоја членка ги користела, дали вреди толкава инвестиција?
    Прв пат се соочувам со хпв, и сеуште сум во шок (имам пцос, немам родено, и уште ова ми фалеше)

Прикачени фајлови:

2. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    53
    Здраво загрижена сум ми треба совет. Спремам документи за инвитро но на пап тестот денес излезе hpv присуство. Требало детално да се испитува млада сум не ми е јасно дали е нешто или да не се загрижувам во понеделник имам закажано преглед. Неможам да издржам ќе мислам.

3. Veki1

Veki1 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки праев ХПВ тест два пати и пак излезе позитивен тест првиот тест кога го правев ХПВ бев трудна а незнаев пред месец дена имав исто така спонтан абортус го изгубив бебето во 11.5 недела после тоа направив тест и ете се покажа како позитивен пиши дека нема канцер ама ме викаат на колпоскопија. Јас немам никогаш правено дајте некој совет искуство со ова ако сте имале некој лек дали знаете природно

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    10.465
    За колпоскопија немам искуство, ама со ХПВ освен процедурата што следува, не ме земај за збор заборавив како одеше мајка ми пред 15 год имаше ХПВ, од тогаш нема, природно е да ги појачиш имунитет со многу цедени сокови, зеленчук и овошје, гел алое вера изгледам како претставник ама жими се не сум на сите го фалам и во моментот го користам, матичен млеч и маџун. Мајка ми ова го користеше а инаку јас постојано си користам ова за имунитет. Обавезно смути секој ден и промена на исхрана исфрли пржена храна, месо на минимум.
    Во групата на фб Здравјето од природата отвори таму има многу совети за природен начин, секако ако веруваш во природна медицина и здрава исхрана.

5. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    53
    Zdravo jas redovno pravam kolposkopija radi drugi pricini sega pri spremanjr dokumentacija za invitro na pap test izleze hpv i pravev tipizacija za nekoj den cekam rezultati. Ne e nisto strasno ni bolno. Te otvarat si spekulum kako za zemanje briz i so pomos na mikroskop te gleda dali ima promena na cerviksot na matkata. Ne bolno nisto

6. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Zdravo denes bev na pregled so spekulum i doktorkata vide deka imam krvarenje od grloto na matkata i nekoja infekcija kako mozaik... mi zema brisevi, kolkava e sansata da imam hpv?

На Radmilla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natica@

Natica@ Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo i od mene. Ne znam od kade da zapocnam...minatata godina-Fevruari pravev rutinska kontrola na pap i brisevi (da napomenam deka redovno si pravam kontroli i se bilo ok). Mi se javija koga stignal pap testot,bev i sto ke vidam-haos. Prisustvo na HPV,CIN1,CIN2...kandida....bukvalno haos. Ajde biopsija....ispadna deka nemam nikakvo prisustvo na CIN....tuku na tipizacija pokaza HPV 35 visokorizicen. Ajdeeee vitamini za jaknenje na iminitet,pa zapadnav psihicki vo panika i strav. Vikaat nema simptomi od HPV no jas veke god dena osekam vaginalna toplina,kako da imam temperatura tamu dole duri i koga ke se dopram osekam toplo. Od strav veke godina dena ne sum ni sex aktivna so soprugot. Ve molam za sovet i pomos....

8. Natica@

Natica@ Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Da napomenam deka pred 3 meseci povtorno pravevme tipizacija i povtorno HPV e aktiven ☹️☹️☹️☹️ pap testot bese vo red

9. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    52
    Каде може да се најде масло од пченични никулци?

10. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Pobaraj vo vitalia, super group (pintija), natura therapy

На Макаронкаа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mila2013

mila2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Shto koristevte za Hpv i koj tip go imate?

12. Natica@

Natica@ Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    A sto ne. Isoprinosine od 500mg po sema,Betaglukan,caj za lecenje na HPV od Bio teraphi,vloskite od Tian De i gelot isto taka,vaginaleti mi imaa prepisano poveke vidovi (za HPV) ,ovosje,zelencuk....seto ova 6 meseci. I nikakvo podobruvanje ☹️☹️☹️☹️☹️☹️

13. Natica@

Natica@ Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
  14. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    52
    Dali pievte i drugi vitamini i kakvi vaginaleti koristevte?

15. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Бидете упорни со суплементи, заштитен секс, помалку стрес.

16. mila2013

mila2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Дали некоја од вас користела изопринозин и плус гел папилокаре?

17. Bibi2222222

Bibi2222222 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    Imam edno prasanje, dali posle konizacija na matkata ke mozam da ostanam bremena? mnogu sum mlada i se plasam, vecmolam za odgovor dali toa bi mi nastetilo za da zabremenam

18. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Нема улога во забременување но во носење на бебето често пати се става серклаж или во кревет се лежи зависи колку ке биде скратен цервиксот т.е. патолошка бременост.

19. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    52
    Дали некоја го имала користено овој гел? И дали помага за хпв високоризичен?

Прикачени фајлови:

20. Natica@

Natica@ Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Ginex forte....poliginax....betadine
    Acidosalus...Vagisan....ginex forte....betadine....poliginax...plus Vitamin C 1000mg i Aloe. No godina i 4meseci seuste istooo. Strasno se nerviram i plasam