Mila od kako doznav za HPV deka imam veruvaj ni odnosi nemam so soprugot od panika i strav. Psihicki za nikade sum so antidepresivi
Потполно ти верувам и колку и да не се нервираш подсвеста работи. И мене после две операции пред 4 години еве пак ми се појави.
Значи ХПВ не се лечи, еднаш го фатиш со здравје да си го носиш. Се што треба да направите е што почесто да одите на гинеколог т.е. редовни прегледи. Важно е да не се активира. И тоа е тоа.
Што ти е заокружено од точките 8-19 подолу? Најчесто не е ништо страшно и нема врска со ХПВ. Мене ми беше исто ова заокружено и Инфламација (вклучува типична обнова) подолу и ми кажаа дека нема ништо страшно.
Девојки, дали може да ми кажете добар гинеколог по приватниве зо второ мислење за терапија за хпв и цин 1. Ви благодарам
Штом не е заокружено ништо подолу за сега е океј. Но, тоа всушност значи дека сте лесно подложни кон инфекции, вируси итн. Чувајте се повеќе.
И јас така мислам - дека сепак значи нешто тоа, не дека мора да е поврзано со ХПВ ама сепак... гинекологот ме убедуваше дека нема апсолутно ништо.
Здраво, ми доцни циклусот веќе 20 дена исто така осекам чуден мирис последните 2 3 дена. Вчера бев на преглед, ми зема брис за пап и чекам резултати. Ми кажа дека нема ништо дека се е во ред дека се гледало дека ќе ми дојде менструација и дека така ми е организмот сум била склона кон воспаление и ми рече ќе ти препишам еден крем. За тоа што осекам миризба ми рече нема гајле ќе се исчисти.. Се работи за силаут кремата и прее кога ја земав од аптека прочитав во упатството дека уствари таа е наменета за ХПВ вирус. Совет дали да ја ставам или да почекам да стигне резултат од пап или кремата може да се употребува и за друго?
Lani go piev po sema mi go dade genikologot,tocno kako bese nemozam da se setam.....no nekolku meseci go piev. Ne sum zadovolna voopsto
Здраво на сите! Пред две години после бременост направив пап тест, резултатите беа позитивна на хпв. По два месеци правев колпоскопија и резултатите беа Цин 2 без други абнормалности. Гинекологот ми закажа за една година контрола. По една година (ноември 2022) повторно направив пап тест кој покажа дека имам Цин 3 со блага дисплазија. Ми рекоа контрола на 6 месеци. Во меѓу време почнав да пијам Ахцц витамини бидејќи прочитав дека доста добри биле во борбата со хпв и секако здраво се хранам. Вчера бев на контрола резултати имам тек за три недели. Малку сум испаничена… Докторот вчера ми направи и ехо се е нормално, цервикс нормален, мензис нормален. Некој со слично искуство?! Поздрав