Да на папот цин 3ка Предходно негативни папови уредни је*ала те папови ... на пап искача нешто само кога е апла не у ред. Затоа треба и типизација секогаш да правиме затоа што е по веродостојна.
What does Hgsil stand for in medical terms? Introduction. High grade squamous intraepithelial lesion (HSIL) is a squamous cell abnormality associated with human papillomavirus (HPV). It encompasses the previously used terms of CIN2, CIN3, moderate and severe dysplasia and carcinoma in situ. И мене тоа ми пишуваше на рез од биопсијата.
Никакви, никогаш... Хпв е подмукол вирус не дава никаков симптом... Освен болни односи ...и сега осеќам некоја топлина жарење доле кај бешиката... Ти?
Jas imam cesto infekcii od koga se porodiv , postojano imam kandida , so terapija mi pomaga i posle odreden period pak isto Toa mi e problemot mene
devojki sto koristat vasite mazi koga kaj vas e najden hpv? dali treba i on da odi na urolog i da mu zemat bris ili? nemame ni dvajcata nikakvi kondlomi, najden mi e visokorizicen tip 31 so ranicka na grloto na matkata.
Ako imas visokorizicen hpv bilo koj broj mislam deka toj ne predizvikuva kondilomi [izrastoci] nego kjutenkata i raboti ....Kondilomi predizvikuvaat samo niskorizicnite broevi na hpv! I ti ke go jades samo stapot u slucajov poso zhena.... kaj muzive 1 procent ima shansa da mu napravi problem nekakov nedaj boze.... obicno mu pominue samo po sebe...Jas zemav od maticnata cela lista na shema od vitamini za virosani od hpv... I partnerot mi ja pie... Mi rekoa da praktikuvame naredni 6 meseci zastiteni odnosi...
istata sema na site ja davaat, daj boze samo da pomogne. Jas na pap testot nemam cin promeni. Na kolposkopija mi potvrdi samo deka imam ranicka. Ja prasuvam sto ponatamu i dali treba nesto drugo da se ispita, ne dobiv odgovor. Samo sledenje. Kako za belja se spremav za invitro, i sega se se iskomplicira..
Toa e visokorizicna promena na grloto na matkata. LSIL e niskorizicna promena. Кај нас на Пап тестот од керката излезе дека од земениот брис не се исклучува можност од HSIL. Правесе биопсија на грлото на матката и земен е размаз од цервиксот и денес излезе резултатот ЦИН 1. Контрола со почести правења на ПАП тест
Не немаше никакви симптоми, тоа беше само правенје на редовен папа тест, во кој пишуваше дека од брисот не можат да дадат задоволителен резултат, дека имаат сомнеж на високо ризични промени, па беше препорачана биопсија. На резултатите од биопсијата стои дека има ЦИН 1. Ни препорачаа контрола Пап тест за 2 месеца, витамини и тогаш да се направи и типизација за ХПВ вирус. Во овие два месеца препишана и е терапија од вагинална маст (Silaut) oд 6 дена а потоа да продолжи со вагинална течност (Colpofix) до крајот на вториот пап тест (значи месец и три недели секојдневно).