И кај мене стигнаа резултатите се е исчистено. Тоа се убави вести. Се опоравив скоро целосно некој браон секрет само ништо страшно. Циклус денес треба да добијам или утре,незнам што да очекувам обилен, болки? Мада не е важно ништо колку тоа што се среди се... контрола после месец... па после на 4 месеци, 2 години така мислам беше.Здравје само. Иначе другарка ти од фемина имала гнезда со микроинвазивен карцином, канцерогени клетки нераширени во конизатот што го извадија ... го исчистија 1 мм пред да имам друга радикална хируршка постапка... ЗАТОА ПРЕГЛЕДИ РЕДОВНИ КОЛПОСКОПИЈА ,БАРАЈТЕ И ОДЕТЕ КАЈ ИСКУСНИ ГИНЕКОЛОЗИ ШТО ЗНААТ ДА ЗЕМАТ ПАП ШТО ЗНААТ ДА УТВРДАТ ПРОМЕНА НАВРЕМЕ.
Може ли некој да ми објасни како е можно после 3 години брак, претходно 2 години врска, во меѓувреме редовни контроли и пап тестови еднаш годишно, сега да се појави хпв? Докторот ми вика дека тоа можеби и со години си стоело, ама не покажало.. јас искрено не знам што да мислам
Здраво на ситее, По направена HPV типизација излегоа резултати на позитивен наод со 51, 52 високоризичен тип Пап тест правев сеуште чекам резултати Инаку сум бремена 20та недела Дали некоја имала слично искуство и во однос на терапијата освен витаминска појачана дали нештп друго сте примале..?
Јас имав ХПВ високоризичен 16 , докторот ми даде само на база на куркума вагиналети и рече да не верувам мн на витамински терапии него да јачам општо имунитет. После неколку контроли дојде до некој вид хпв но рече не е страшен. Сега немам правено, смее зар да се прави во бременост? Јас сум 25+ @blueangeel
Мене докторката ми предложи типизација поради појава на кондиломи, меѓутоа во однос на типовите резултатот даде наод со тип 51, 52 Инаку по консултација со други доктори обично типизација за време на бременост не прават зошто секако периодот до породување никаква интервенција и слично не е дозволено
Типизацијата е работена во VFV лабараторија, најверојатно матичната соработува со нив и е испратена таму
Zdravo devojki da ve prasam dali e mozno greska vo rezultati na pap testot? Edna godnina kako sum seksualno aktivna lani posle 6 meseci od odnosot pravev pap test bese ureden celo vreme so istiot partner I sega pravam pisuva lesna displazija cervitit I preporaka hpv tipizacija napraviv ama uste cekam rezultati.. imav I kanida koga pravev test I na papot pisuva i toa cela godina ja imav a ne a lecev me bese sram da otidam osekav ceskanje urdest sekret I sl.. sega pocnav da ja tretiram I za brzo se sredi ama se plasam od rezutatot jas mislam toa cin 1 e kako a doktorkata mi vika nema cin vospalenie bilo toa cervitit I mu pokaza rezultat so cin 1 taka pisuva cin 1 a kaj mene nema cin 1 ve molam kazete mi navistina li imam cin I kako za tolku brzo vreme ne mi e jasno veke.. taa veli moze od kanidata imitira taka kletki ama jas neveruvam mislam oti ke imam I virus I mn se plasam... od toj den mn sum voznemirena I nemozam da dojdam na sebe imam cin sig a zosto vika ureden e papot ne se plasi imas vospalenie koe moze da e od virusot a moze I ne uste nema rezultati amn veke.. decko mi go pratev da ispita ama mu rekle dr bakterii da ispita hpv preku mene I se e negativno kaj organdziski bese toj.. e sega moze li za tolku brzo vreme od godina dena I cin da imam ili stvarno ne e toa cin? Kolku vreme treba da pomini da dojde do cin? I uste nesto kaj orgadziski mu rekle deka ako imame virus za 6 meseci ke go izleceme vistina li e toa? Ako imam virus trrba li dr da pravam kolpiskopija takvo nesto neznam veke sto ili samo imunitet mn se plasam...
Zdravo devojki....dali e mozno od bakrterija Streptokoka,pronajdena vo mokraca....da osekam poveke od edna godina vaginalno pecenje,nesto slicno kako temperatura i koga ke se dopram dole duri se oseka toplina....piev Ampicilin i vitamini no nisto ne pomaga. Vo edno imam i HPV no kako sto citav toa nema nikakvi simptomi. Ne pomagaat ni vaginaletki,jaknev i imunitet so razni vitamini.....seksualno skoro 2god ne sum aktivna od strav i panika.....pap testovite se ok
Денеска и мене ми излегоа истите рез како и на тебе,скроз се исто.Никогаш претходнп на Пап не ми се појавувало Цин 2 3 и од цин 1 веднаш ин ситу.Закажана ми е конизација во Ремедика оваа недела.Ти правеше ли,да сплделиш мислење,искуатво после конизација.Крвареше,болно е посже зафатот итн?