1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.086
    Дали правеше бипсија, за да се увериш дека навистина е точен резултатот од папот, прво се прави бипсија па доколку е потребно конизација

На Плава Лагуна и sikica7 им се допаѓа ова.
  2. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Da , najprvo pravev biopsija vo Remedika . Inaku prethodno na pap testoto mi se pojavi samo Cin1,nomaticniot me ispragi da napravam biopsija za da vidime dali e navistina cin 1 i ispadna poveke od cin3.Carcinoma insitu cervikus , eve vaka pisuva so golemi bukvi.Sega zakazav konizacija isto vo Remedika ,trebase vo Petok da me pravat ,no odlozivme otkako ke mi pomine ciklus,bidejki osekam deka za nekoj den ke mi dojdi.

На Плава Лагуна му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Плава Лагуна

Плава Лагуна Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Ако не си направила конизација сеуште еве јас да ти кажам дека ќе поминеш лесно и нестресно трае 40 мин процедурата ќе те средат, после ќе крвариш 2 недели јас почнав после 10 сетиот ден повеќе кога ми падна кората од раната. Бидејќи кај тебе ко кај мене ќе се вади поголемо парче односно поопсежна конизација.Болки јас немав ич зависи може минимални како за добиено.Јас во конизатот имав почетен а1 стадиум канцер во форма на канцерогени клетки со што конизацијата беше терапевтска завршна опција. Сега имам цин 1 пак правев биопсија во рок од 4 месеци. Испадна дека подлабоко останало лесна лезија и сеа одпоново јакнам имунитет и блабла а требаше да не се замарам наредните неколку години барем после зафатов....

На Alhambra и sikica7 им се допаѓа ова.
  4. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Истиот проблем го имав јас, една конизација па не беше ткивото во здраво па ајде реконизација.. одново стрес крварење и слично. Немам веќе цин јас последниве 5 години ама ми се појави хпв пред 6 месеци и сега пак контроли тоа е..

5. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Mene tkivoto mi bese do zdravo iscisteno. Megjutoa podlaboko ostanalo cin 1.
    Kakvo krvarenje ? Pri odnos ?

6. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Jas sega pravev operacija na 29ti juni.
    Za da napravi hpv promeni nekakvi odnovo.... treba da e hronicitet podolg period... kaj mene e ostanata lesna displazjja....podlaboko. Mislam pogolem stress od toa amin ja edvaj cekav da se opustam da neam problem da se olaba a. barem nekolku godini ......toa pak go ima.... i doktorot vika jacaj imunitet za cin 1 ne praime nisto. Kaj mene greskata bese od mojot maticen ginekolog pap testovi i greska vo azuriranje na podatoci.

7. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Posle operacijata imav tamponada, prvata mi bese klasicna bas so noz secea a vtorata so letz metoda.

8. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    A dali posle konizacijata imase krvarenje pri odnosi ? Mene mi zazdrave ranata doktorot mi dade zeleno svetlo za odnosi i ok bese prviot mesec posle operacjata .. . megjutoa vtoriot mesec na sredina na ciklus imav krvarenje pri odnos i kako ovulacisko mi go racunaa i posle toa povtorno isto na sredina na ciklus imav krvarenje nekoe pri odnos pa pravev biopsija bas zaradi toa da ne ostanale nekoj losi kletki megjutoa ispadna samo cin 1.Dali od stress i hormonite mi se isporemetjja neznam ama imam i tockasto krvarenje vo ovulacija samo po sebe si kapnuva sitno roze kafeno 10 dena pred da dobijam... Kasa popara kako i da e pauziram i od odnosi i od sve povtorno iako doktorot mi vika deka mi e zazdravena ranata i deka ete ne e strasno i da krvaram pa sto vika.. hahahah

9. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.086

Тогаш што е тука е, без стресови ке биде се во ред, моја блиска личност правеше конизација не е многу болен процес, потоа малце поздрав живот и се средува

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    E toa e nema drugo , ke pravam konizacija pa se nadevam deka se ke pomine vo najdobar red.

11. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    123
    Imam i jas isti problem i mene mi kazaa pri ovulacija deka znae kapka krv da tece i ne e strasno. Redovni kontroli i imunitet.

12. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    167
    Devojki a da ve prasam kolku cekavte vie za rezultati od hpv tipizacija kaj mene veke 4 ta nedela od pon uste nema moze ke ima ama ovaa nedela nemase bas mi e na misla celo vreme I poveke se plasam vaka bar ke znam imam nemam I ke prezemam nesto ako imam vaka samo mislam... inaku piam syrup imonokompleks veke 4 nedeli doktorkata mi go dade toj ama jas si go produzuziv I celo vreme go kupuvam koga ke go ispiam I poliglinix vaginaleti za kanidata ama mi pomina kandidata sega e okej samo uste ova neznam dali go imam I si zemav na svoja raka eden kup vitamini c, beta karoten, d3, magnesium, kalcium, piam sokovi cedeni I taka natamu se plasam ako imam virus a ne go lecam uste oti nema rezultati da ne ne se prosiri nesto? Inaku nemam problem so imunitet si imam jak imunitet pa da ne mi stetat tolku vitamini plus I sirup ama nemozam taka nisto da ne piam mora nesto.. doktorkata vika ne e strasno I da ima za 6 meseci so terapija ke bide okej ama jas se plasam I decko mi isto kaj organdziski ispita se bakterii virusii osven ova hpv mu rekle toa preku mene I se toa bese negativno kamo I hpv da mu zemea tamu za dva dena rezultati izlegoa.. ama ajde ke si pocekam uste nekoj den.. se plasam I od toa deka moze imam ama I od toa sto ne koristam nisto za nego uste nez dali se dovolni vitaminite? I decko mi isto gi pie pa posle 6 meseci pak kontrola ke praveme I jas I toj..

13. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Milicka ... ja sum ti cist primer za da ne se plasis ... znaci mene me operiraa i vo primerokot odnosno konizatotot najdoa kancer od prv stepen odnosno mal rak so prodor od 2 mm. I da imas hpv i da imas cin 1 e benigno... ke probas da se boris, mene ko grom od vedro nebo mi ispadna los pap so prethodno 3 papovi koj bea ok. Imas na google pisi preporaki za hpv i otvori go linkot ke vidis cela shema so vitamini odobreni od doktori za cervikalna patologija,pijte gi so decko ti jezda se skapi eve i ja gi pijam imam cin 1... kancerogenite kletki gi trgnale ama ostavile nedocisteno podlaboko cin 1..pak se boram i jas... neka se premiva partnerot so betadine rastvor... ima napisano vo preporakite za hpv imunitet procitaj...i raduvaj se ima od loso poloso

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Vrti im na ginekologija ili idi direktno ako ne gi zamaras tie se zaspani u drzavna samo gledaat da se smeat ko zeleni da se doteruvaat i da praat pauzicki so kafence..

15. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    167
    Velis ne e strasno cin 1 dobro jas nemam cin 1 raka kaza doktorkata samo vospalenie ama pak se plasam da ne dojde do toa.. jas ne cekam 6 meseci moze I od kandidata taka da e pokazalo pa vikam za nekoj mesec pak da pravam pap ako mi dozvoli doktorkata sega so izlecena kandida pa da vidam so ke pokaze toj pap koga go pravev imav nelecena kanida dlgo vreme moze godina a lani papot ureden mi bese I lani I zapocnav so odnos pa posle nekolku meseci pravev pap... a tebe kako ti go otkrija toa ako papot ti e bil ureden? Sega dobro e vikas samo cin 1 ostana I toa sto ti vikaat ke pomine so vitamini? Kolku vreme e potrebeno ete od virus ili cin1 pa do nekoja polosa sostojba ili ako se lecis nema da dojde do takvo nesto.. neznam dali da zema I partnerot nesto oti neznaeme sto kako uste drugo e koga doktor ke kaze... jas dzvonev kaj maticnata poveke pati ama ne e do niv do ovie od mikro e I na niv dzvoniv rekoa sledna nedela ajde ke videme..

16. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Zatoa pravis tipizacija da vidis koj tip na hpv go imas a papot pokazuva samo ako imas nekakva abnormalnost odnosno cin ili pa nadalje......Kaj mene papovite bea cisti i toa si tleelo so godini i pokaza cin 3 pa posle na biopsija za edno pogore cis ili in city i konizacijata a1 mikro kancer vo forma na kletki sto ja probile bazalnata membrana. Daj boze i da nemas ni hpv ni nisto i jas taka si vikav ej biopsijata da mi e cista moze mi e utnat papot ... ama ne ispadna taka. Bidi srekjna eve na vreme se pregleduvas otkrivas i hpv kaj mazite retko pravi promeni ili pak vodi do kancer .... Velat deka vitaminskata terapija cin 1 go povlekuvala ... zaedno so vaginaleti upotrebuvanje.... i golema disciplina na ishrana i zivotni naviki i stil..Pocekaj opusti se ke vidis,eve vidi mene imav kancer vo forma na kletki pa pak me postedija da ne mi vadat matka bese izvodlivo so konizacija se zaradi toa sto nemam seuste rodeno... taka da i da imas cin 1 e pickin dim go fakjas na vreme ke se boris so nego a i da ti napravat laser so cin 1 da sakas da go otstranis drugarka pravese i rece deka za 10 min veke stanala od stol ja sredile i od togas ne i se povtori.

17. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.772
    Kaj ti bea proveruvani pap testovite , malce cudno nikogas da ne pokazelo promena nekoja i naednas na takva dijagnoza..

18. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    167
    A so imunska terapija za kolku vreme bi go snemalo cinot ili ajde virusot da ne zboram za nesto sto go nemam oti I dvajcata doktori I toj kaj organdziski na decko mi mu rekol za 4 do 6 meseci I mojata maticna istoto go rece.. ili pak da zemam I jas yo laser ako imam da bide pobrzo smeta toa na zabremenuvanje so laser? Neznam
    E sega so imunoterapija za kolku vreme bi se povlekol cin 1 ili ajde virusot da ne zboram za nesto sto go nemam I dvajcata doktori I toj kaj organdziski I mojata maticna za 6 meseci rekoa ili da zemam I jas laser maticnata li treba da mi preporaca toa ako ima potreba ili jas sama da si baram I dali smeta na zabremenuvanje? Jas bi probala prvo so vitamini ete koristam veke nekoj ke gi zemam I drugite sto gi vidov od preporakata.. mene mi e strav da ne napreduva brzo vreme ili ne napreduva virusit taka za tolku brzo vreme?

19. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Jas tipizacija nemam napraveno nikogas samo papovi i eho.Nitu kolposkopija.Sto se cudite be dole na biopsija na ginekologija mi vikaat eee tuka od cisti papovi pa sto se ima slucuvano... Zatoa e bitno da se napravi tipizacija zaedno so pap test i kolposkopija.

20. Плава Лагуна

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    18
    Ja bi probala prvin so imunoterapija ako nema podobruvanje laser. Za tolku mal zafat za cin 1 ako prais laser nema da ti ostranat nesto mnogu od grloto minimalno...i da ke mozes da ostanes trudna i jas mozam iako mi e skrateno grloto 2 ipol santimi.