Здраво, после откриени високоризични хпв типови ми е препорачана биопсија и закажана на Гак за Декември, освен таму и во приватните клиники каде на друго место прават биопсија и која е цената во приватните ако некој има правено и ако може да споделете искуства.
Јас правев во една ординација кај универзална мислам хистера се викаше ама пред 6 години.. распрашај се види.
Dokolku sum vo proces na zakrepnuvanje od konizacija, mozam da odam na depilacija? Ima li toa nekakva vrska?
И мене ме интересира. Јас веќе закажав термин за депилација, се надевам дека нема врска со закрепнувањето...
Здраво ве молам за совет. Преплашена сум. На пап тест денес во 15ч ми се јави матичниот дека имам ХПВ. И сега цела сум у паники, особено сестра ми и мајка ми. Одма маправив типизација. Шо значи ова дали имам некои малигни промени у мене? И сега на бришење на тоалетот забележав бледа крв, а до пред 1 нед имав циклус. Можно е да е од овулација или не дај Боже канцер? Само хпв имаше на резултати нити цин ни нишо. Ве молам за совети. А немам ни родено.
Ne se plasi nemas nikakvi maligni promeni daleku si od toa, ti imas samo pretpostavka za hpv na pap sto nemora da znaci deka navistina imas, i jas imav taka na pap pretpostavka za hpv a tipizacijata mi bese negativna, nemav virus.. imav druga bakterija za koja doktorkata rece deka e poradi nea najverojatno taka pokazano na pap, kandida imav koja dolgo ne ja lecev Ne se plasi ete i na pap nemas nitu cin i da imas hpv nema da e strasno ke ti dadat vitamini da jacis imunitet i jas si zemav iako bev negativna ama pomirna sum taka Nemas nesto za koe sto treba da se plasis, pocekaj tipizacijata taa najdobro ke kaze dali imas ili ne virus daj Boze da nemas ama i da imas ne e strasno ima i niskorizicni i viskorizicni vo zavisnost od tipot ke ti dadat terapija, ako nemas nisto togas nema da ti dadat znaci papot pogresno kazal A toa so krvta verojatno ne e povrzano so hpv najverojtano ti e poradi ovulacija ili nesto drugo ama sig ne e radi hpv moze taka mislis deka si isplasena ama ne e povrzano so toa najverojatno moze i deka ti zemale bris mene koa mi zemaa bris za hpv imav krv posle togas poveke se grebe grloto na matkata za razlika od pap od pap nemav a od tipizacijata imav..
fala ti mila, da jas ne razmisliv deka mozno e da e od sto mi zemaa brisevi za tipizacija. Inace ja so godini veke imam najverojatno kandida koja sto si niedni vaginaleti ne se leci, na pap ne pokazuvase. Se molam da ne e hpv.
Ne go procitav ova drugovo deka si imala kandida, da moze i od toa taka da ti pokaze na pap posebno ako dolgo vreme ja imas a ne ja lekuvas, kaj mene bese taka ne lekuvana dolgo vreme Kako i da e dobro e sto si zela tipizacija da napravis ke se vidi sto kako e so sigurnost daj Boze da nemas ama ete ne e strasno i da imas mnogu devojki i zeni imaat hpv ziveat normalno... I jas mn se plasev ama u razgovori doznav deka mnogu imaat hpv i ne e taka strasno ama ispadna negativno fala na Boga, ke bide vo red moze nemas nisto
Zdravo, lani pravev PAP test bese ureden, ovaa godina pri redoven pregled doktorkata zabeleza vospalenie (so istiot partner) pa pravev pak pap test i tipizacija, gi imam visokorizicnite tipovi 51,52 i 58, mnogu se plasam, dali ima nekoj iskustvo so ovie tipovi da mi dade nekoj sovet?
Ako e Zdravo na site sakam da prasam sledno. Nekni vo petokot bev na ginekolog mi zemaa bris za hpv i pap test mi pravese i eho (ne sum bremena) cisto rutinska kontrola. Deneska mi zvonat deka rezultatot od hpv e negative a za papot ke počekam. Aj što me ošuri 2400denari za dvata brisa dali e vozmozno tolku brzo da bide gotov rezultatot a na pregled mi rece za edna nedela ke bide hpv-to.???? Na misla sum dali da smenam maticen ginekolog?!
Stom 2400 si platila sigurno e na privatno. Jas plakjam 1500 za pap na privatno i rezultatot mi e za 4,5 dena gotov. HPV sum ispituvala vo Biotek so upat od maticen 550 denari. Rezultatot go dobiv za den ,dva. Pocekaj go rezultatot od Pap. Ako ne pokaze nisto ni Pap testot togas nemas nisto.
Sega go gledam rezultatot i mojot e vo Biotek izraboten a preku mojot maticen vo stip!? No zosto mi gi naplati dvata brisa po 1200d ne mi e jasno
Devojki zdravo Dali ste imale krvarenje od tipizacija na denot koga mi zimaa bris imav krvarenje minimalno rozev/kafeav iscedok. Denes posle 2 dena pak imam rozev isedok ? Dali e normalno pri toa rezultatot od tipizacija e negativen. Ve molam za odgovor
Mozno e jas imav krvarenje a tipizacijata isto mi bese negativna, Koga ja prasav zosto krvarenje rece deka za tipizacija poveke se grebelo grloto na matkata a od pap nemav krvarenje mn malku samo A od tipizacijata imav kako poveke nesto na denot kogai zema i posle sledniot a drugiot den veke nemav nisto kako sto se sekavam i mi rece normalno bilo posle prestana