Ke ti prestane sekako, nekoj imaat poveke nekoj pomalku ama normalno e bidejki grebe i mora da ima A ako si imala plus i nekoja bakterija kako kandida i slicno za vreme na zemanjeto na brisot poveke se ima bidejki i kako vospaleno e
Imam ranicka, pravev PAP iskoci sve okej. Doktorkata insistirase da se napravi i tipizacija i plus brisevi. Tipizacijata e isto negativna samo nekolku bakterii mi iskocija.
Epa da toa vikam moze ako imas nekoja bakterija i od toa da ima poveke krvarenje, deka e vospaleno mestoto pa poveke se iritira koga ona te cepka doktorkata ama i nemora da znaci i od samata postapka e normalno da ima krv Jas imav kandida togas ama i kaj mene iskoci negativna tipizacijata a krv imav toj den i sledniot drugiot veke nemav Normalno ti e jas bas i se bev javila mislam otidov ona rece normalno e deka se grbelo grloto poveke za razlika od pap, ama znaes nemase seuste rezultati i neli ispanicena jas sekako i od mravka pravam slon, rezultatot posle iscoci i mi olesna
Со упат во Биотек резултатите се готови за 1 ден. А јас правев типизација на ГАК, ми дадоа ливче на кое пишуваше резултати за 14 дена и да се јавуваш на тел број за да провериш дали се готови, за на крај да чекам точно 35 дена за резултат. Цената е иста, 550 денари.
Дали може некој детално да ми го објасни процесот на биопсија под општа анестезија? Меѓу другото сакам сама да одам, не знам колку е тоа паметно, дали ќе можам да возам по анестезијата? Може слободно да ми пишете и во порака.
Zdravo devojki ve molam ako ima nekoj vakvo iskustvo da spodeli Na papa test izleze deka imam HPV, pravev tipizacija i izleze deka ima visokorizicni tip 52,53,58 i niskorizicni 54 i 61 Ve molam za sovet shto ste piele, kakvo iskustvo ste imale i za partnerot isto taka