Жени ми треба помош Долу кај препоните ми се има направено како брадавица малечка како мевце онака израсток незнаев на која тема да пишам па затоа тука што можи да биде?
Не се плаши. И мене ми се појави пред неколку месеци или година едно такво. Сега ќе барам гинеколог, те советувам и ти да одиш, па ваљда ќе треба да ни прават пап тест или нешто, незнам како одат тие работи.
И јас би сакала да слушнам кој доктор е стручен за биопсија, ми предложија РЕМЕДИКА, Др Симонида и се вкупно кошта 15.000 со земање на материјалот и детална анализа
Nema togas. Mojot ginekolog zatoa sekogas koga pravev pap insistirase da sum zdrava vo toj period i ako imam primeno nekoj antibiotik nezavisno za sto da pominat barem 2 meseci. Zaradi vakvi rezultati na pap sto bi ne ispanicile
Фала ти за одговорот. Па кај мене се поклопи и со ектопијата, па и на пап испадна сомнеж за ХПВ и затоа правев и типизација.
Da da nemas, imav i jas slicna situacija, jas pak imav epten vospalena kandida koga pravev pap test i od pamet me izvadi koga koga taka mi se pojavi, jas epten ispanicena go naterav i decko mi da testira na site spb i za sreka nemase nisto a mene uste rezultati ne mi bea izlegle od tipizacijata i posle i na mene mi izleze negativna tipizacijata i doktorkata mi rece gledas dzabe tolky stresovi ti kazav deka poradi kandidata ti e ama ja mn se isplasiv i na kraj mi olesna premnogu.. Mene doktorkata mi kaza deka nemam nisto i deka e potocna tipizacijata od papot plus praven koga imam vospalenie nekoe si od kandidata oti dolgo vreme ne ja lecev.. taka da mislam deka stom nemas nema sto da se grizis verojatno od nastinka ili namalen imunitet taka ti pokazalo.. vitamini mozes da si zemes nema da imas steta jas cela u film bev i si zemav doktorkata mi rece nema da mi stetat i ako psihicki se osekam po sigurna zedov sirup od dr wolts, da go piam oti ona veke nemozese nisto nemozese da me smiri ama ete na kraj ispadna deka sum nemala, sega koga trrebase da pravam pap mi rece deka veke e na 3 godini a jas imam i tipizacija praveno i e negativna i nemam nekoja potreba da pravam, tipizacijata kako poverodostojna bila, ne se grizi najverojatno i nemas nikakov virus
Здраво на сите Лани кога правев пап тест излезе ХПВ цин1 потоа правев колпоскопија и типизација излезе чисто По 1 година на едно одење реков се ќе направам типизација излезе ХПВ16 Брисевите чисти и колпоскопија исто чисто А на пап тестот габична инфекција(кандида) беше заокружено Дали да одам на уште еден преглед во приватна болница дали е можно да немам хпв и предложете во која болница и колку чини типизација Или пак го имам вирусот само не е активиран не знам зошто лани не излезе хпв16 истио партнер не разбирам зошто вака
Devojki,pravev tipizacija i rezultatite sw 18 i 59,visokorizicni.Dali so terapija isceznuva po odreden period i dali ponatamu bi imala problem za da zabremenam?
Направи колкоскопија и биопсија за да се утврди колку е зафатено. Дали на ПАП ти појави CIN 2? По резултатот ќе се утрди дали би правела некоја интервенција или само би лечеле со појачани суплементи. Јас еднаш го имам излечено само со суплементи, еднаш со терапија, а сега последниов пат правев колкоскопија, биопсија и ласер вапоризација и со зголемување на имунитетот и терапија го излечив.
Pred 20 god imav CIN 1 i HPV, togas go lecev so suplementi. Mi se pojavi posle 20 god. povtorno no CIN 2. Pravev kolkoskopija, biopsija, pa bidejki se potvrdi HPV pravev laservaporizacija. Piev suplementi i primav terapija i se izleciv
Сакаш да кажеш дека од кандида или смален имунитет може да покаже ХПВ на пап? Само што ми се јави докторката ама овој пат не паничам, ми рече покажало хпв на папот па да правиме типизација, додека не видам резултат ќе се обидам да не се секирам, сепак ова е утешително и дај Боже да немам ништо, инаку имав кандида, гарднерела и уште некоја неопасна бактерија додека го земавме папот, знам бидејќи и брисеви правев наеднаш па тие покажаа. :/ Сепак нема да сум скроз раат. ПС:Дали некој знае по колку време има резултати за типизација на клиника?
Da mozno e i od kandida ili druga bakterija da pokaze po greska hpv, taka mi kaza mene doktorkata koga mi izleze hpv na pap test deka ne e nisto sigirno i deka mozebi nemam i deka tipizacijata ke pokaze najsigurno i jas bev mn ispanicena mislev gotavo e imam a na kraj tipizacijata da bide negativna i nemav nisto.. taka da ne panici pred vrwme mozebi samo od bakteriite taka ti pokazalo bidejki oni mozat da imitiraat kletki na hpv koj gi nemame ne sekogas ama nekogas moze osobeno pri jako vospalenie jas imav jako vospalenie od kanida nelekuvano skoro edna godina.. A rezulati zavisi kade otides drzavno e 2 do 4 nedeli rezulat a privatno moze i za nekoj den kako i da ne panici ke vidis so sigirnost tipizacijata a i da imas pak ne e strasno se leci mnogumina i go imaat virusot pa normalno funkcioniraat ke pomini, ama najverojatno spored mene e deka ke bidi negativna so sreka