1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    39
    Дека колку е добар толку и лош, за високорозичен хпв треба да се користи подолго време и го оптеретува црниот дроб. Веројатно влијае исхраната ако со неа се постигне појачување на имунитетот.

На GirlRose и EmilijaKolev им се допаѓа ова.
  2. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.742
    Ако е искусен гинеколог во прашање, сигурно видел некоја промена која не му се допаѓа и која сака да ја доиследи и покрај добрите пап тестови.
    Не секоја раничка е иста и не изгледа исто при пребојување. Ако промената е околу отворот на цервиксот, тогаш постои веројатност да има и некакви промени внатре во каналчето кои со голо око не се видливи а папот може и да не ги детектира ако не е земен соодветно.

Со оглед на тоа дека имаш високоризичен ХПВ те советувале да направиш биопсија со киретажа. Се киретира ендоцервикално во влезот на каналчето, не се киретира ендометриумот внатре во матка.

На The Greatest и EmilijaKolev им се допаѓа ова.
  3. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    39
    Матичната ме прати на гак, а таму не ме ни погледнаа, само ми дадоа термин. На второ мислење добив одговор дека не треба ништо да правам. Не можам да се изначудам како може толкава разлика да има од едно мислење до друго, буквално од крајност до крајност. Одлучив за сега да не правам ништо, само редовни прегледи и јакнење имунитет.