На пап не покажува, ако стои заокружено бенингни промени ( вака што беше ) тоа значи дека си склона кон вирусни инфекции. Се добива од незаштитен секс,пад на имунитет, лоша исхрана,нехигиена итн. Може да се појават кондиломи надворешно,а внатрешно може да имаш раничка на грлото на матка, а може воопшто ништо да немаш што не значи дека немаш вирус туку не е активиран. Може да имаш цин по категории и обратно.
Јас преку брис дознав што е за хпв , на пап немав ништо с го правев после еден месец од сексуален однос а брис после 10 месеци од односот.Ми покажа хпв 33 ,немав никакви симптоми и колпоскопија ми беше се добра
„Плочеста интраепителна лезија од низок степен – LSIL, CIN 1 (лесна дисплазија)“ ова ми пишува на ПАП тестот...прв пат ми излегува нешто на ПАП тестот, досега сум правела многу пати, имам 43 години, искуство?
Хпв имав пред 15 години, и со секој правев пап немав ништо. Сега на овој пап излезе. Јасно ми е дека не се лечи може да мирува но не ми е јасно како не излегуваше на претходните пап теста сега на овој искочи? И друго не ми е јасно докторот ми рече дека не е итно да се прави биопсија
Може при пад на имунитет да ти се има активирано. И мене ми рекоа дека нема потреба да се прави биопсија, ми даде терапија Изопринозин а јас плус си пиев и други витамини за јакнење на имунитетот
Ти благодарам. Пијам витамини речиси три години, ова лето паузирав и пак почнав со витамините периодов.
Јас претходно го пиев ZELL OXYGEN PLUS, сега сама си се префрлив на овој. ХПВ 52 иначе, а док не ми го даде сирупов, ми даде само Силаут ( еден од три, рече избери си кој сакаш) и сега ми даде Chirofol 500. На новиот ПАП нема ништо, но сепак ми рече да направам типизација. Па, ќе видеме. Дали некој ги пиел тие Chirofol 500..?
Немам полицистични како што знам, ми рече таман ќе ослабиш од нив. А, знам дека не се за ХПВ. А нз колку ми е инсулинот. Два месеци.
хпв може да се добие и од заштитен секс затоа е толку честа инфекција, човек мора да има контакт со заразен (кожа - слузница) за да го има меѓутоа може да остане неактивен и притоа да се активира после неколку години со пад на имунитет и лоша исхрана