Сама се шишам и јас ама одам два пати годишно кога ќе си ја изгубам формата. Бидејќи ги менувам, до сега топ ми било бидејќи или ќе се зазборат со други или ќе има гужва па галама јака, ама последниов пат ...... Морав да правам разговор и пробував да не сум akward but ye неуспешно. Затоа друг пат ќе си носам другарка. Исто, телефонските повици кои се со непознат број не им кревам. Затоа си смислив начин и ги проверувам броевите на Вибер и обично се погодува да имаат профил па така дознавам кој ми ѕвонел. Па може ќе се прејавам. Собата си ја обожавам бидејќи ми е мало катче со слики од природа и низ прозорецот ми ѕиркаат дрвјата есенски. Се чувствувам како во шумичка.
Што е со фризеркиве што се сите комуникативни и зборлести? И моите фризерки (велам фризерки оти две сестри се што си работат, и двете ме имаат стрижено) си се зборлести многу, со сите муштерии си прават муабети ич не се срамат. Иако се такви, некогаш ми се и интересни ама сепак ме изморува да ми зборуваат цело време дури ме стрижат. Раат сум кога има други муштерии па со нив си прават муабет јас си ќутам и си слушам обично во тој случај. Ах телефонски повици, има нешто пострашно за интроверт? Озбилно, многу ми е awkward да зборувам по телефон. Додуша само мајка ми ми се јавува и либе ретко, со него цело време пишуваме на месинџер. Па кога ќе заѕвони некој број што не го знам или непознат. Понекогаш кревам на броеви што не ми се запишани, најмногу заради тоа што мислам дека можеби некој што го знам ме бара од друг број бидејќи нема кредит. Ама сепак, texing си е texting и нема поубаво. А кога мора да се закажи некаде термин преку телефон е сосема друг хорор. Јас живеам точно в центар во селово на раскрсница која води до поголеми градови и е прилично раздвижено секој ден. Дневната гледа одма на патот, ама собата каде си спијам е на другата страна од куќата и е помирно. Само комшииве некогаш ме нервираат кога работат во ниедно време наутро уште со петлите што се вели. Дека мајстори се и се слуша чукање, брусење и сл. ако работат во дворот, бидејќи само ѕид не' дели. Иначе и јас како @Peperutce1115 не иди во предвид да отворам кога ѕвони некој на ѕвонче, а кога не се мајка ми и татко ми во дуќаните многу луѓе ѕвонат кога ги бараат. Ама не, јас не слушам никогаш. А кога бев мала трчав прва да отворам, интересно ми беше. Сега нема шанси, освен ако знам дека очекувам некој да дојди.
@Blue.Sky, и јас некогаш ја правам ,,финтата'' со Вибер Инаку, сабота за мене значи опуштен ден дома А вчера всушност требаше да излегувам, ме викнаа едни (не многу блиски) познаници, искрено ме мрзеше да се спремам и да излегувам, не отидов. Сабајлево им се извинив и им се заблагодарив за поканата, смислив изговор, и така. Какви ви се плановите за викендов, драги интровертчиња?
@prominent моите планчиња за викендов се денес (сабота веќе помина во Австралија) бев со маж ми во кино и вечерта игравме плејстејшн а утре недела не знам мислам дека дома ќе седам и ќе гледам нетфликс цел ден, бидејќи тука немам другарки сеуште и се прашувам дали воопшто ќе си најдам со оглед на мојата комуникативност.
Добро,бре,има ли некаде ќутливи фризерки? Мислам дека нема.И јас порано се шишав кај зборлести,но сега мајка ми ме шиша или јас сама. Нејќам многу да ме прашуваат. Има денови кога поднесувам само мачешко дрдорење.
Абе не имало тука доста фризерки и сам свој мајстор женки јас мислев само јас ќе звучам ко лудак @Juicy а да си најдеш и од таму некој introverts club ? За вечер после долго време сакам да си се стуткам под ќебе и пуштам филм, се релаксирам исклучам и уживам, некој што го немам претходно гледано,не е клише ќе ме воодушеви/инспирира/натера да размислувам , да ме разнежни може божиќен ... Е ако најдам оваков тоа ќе биде стварно чудо.
Недела ми е најтапа ден... Иако обично го поминувам во домашна атмосфера. Не знам, има нешто неубаво и депресивно во самата неделна атмосфера, колку и да изгледа опуштено. Што мислите?
Феминки и јас при телефонски повик на приватен телефон откачам. Многу, многу ретко да ме побара некој кој не го знам. Се едни исти се вртат, 2-3 другарки, моите, брат ми, снаата, сестра ми. Ама проклетата ми другарка дала контакт број од М кеш од мене, па кога неа нр можат да ја добијат ми вртат на мене срцев удар да ме фати! Ама сеа им ги испозапишав броевите на операторите таму па раат сум кога ќе ми ѕвонат. Инаку, натегаа по 3-4 дена ако таа не им крева , кај мене од различни броеви вртеа а јас мислев Хитлер ја напаѓа Полска, така се осеќав! Инаку @Juicy , јас одбив понудата за брак, расчистивме со дечко ми за само да можам сама да си живеам одделно. Си земав гарсоњера и преубаво ми е!
3 days? Дан фали 0 до тројкава? Само морам да ја поправам грешката кај терминот антисоцијален е девијантен тип на личност а асоцијален е недружељубив.
Денес ме дрма пмс и баш им е безвеза иначе си го сакам така да ти се приклучувам #мизеријатасакадруштво #заедносмепосилни
Кога сме кај неделите онлајн дијалог ми го прати еднаш една пријателка, па го зачував зошто многу ми беше смешно : 4 introvert girls are talking online - Tomorrow is Sunday! The only day I desire to spend outside! Well, let's gather together and go somehere! - Where? I dunno, somewhere in nature, on picnic for example - And what are we going to do beside eating and enjoying nature? Staring at each other and not talking! - Well, guess that's why we can never go out together Yup, we might need an extrovert with us so we can commonly communicate trough eye looks and judge that asshole while she enjoys bla bla bla and we eat and shut up and judge her and feel so proud that we are not alone or crazy!
СДК ми се подобри расположението малце со помош на love songs и радио како и секоја неделна (прик)вечер Вие како сте ми со што се занимавате ? Денес мењам расположение ко што мењам аватари
@INNERBEAUTY, јас си нарачав скара и предмалку бев да ја земам, одличен ручек, месо баш по мој вкус. Ете тоа ми го подобри расположението најмногу Инаку, јас како и по обичај пишувам/работам нешто пред компјутер, бирото ми е релативно средено зашто ако направам креативен хаос тоа ми создава немир, а во позадина ми свири мојата плејлиста што си ја имам направено на YouTube (со повеќе од 2000 песни во неа). @1992g, кога веќе го спомна тоа, јас имам забележано дека само во недела некако седењето дома ми е непријатно и сакам да излезам. Ама кога го гледам времево се предомислувам
Јас сабаљево станав, прошетав со кучето, па средував дома, па бев на ручек кај моите, па со кучето у парк, го пуштив у заграденото кај шо влегов и јас, си седнав на средина на клупа и си кулирав дури другите накупчени по десетици на една клупа, договорени другари да аи шеткаат куче, ама ја дама со слушалки у уши, наочара и капче баш ме боли уво П с Утре имам закажано кај фризер шишање кој патем е и мејк ап артист, сакам да направам некоја промена целосно и бојадисување, шатирање, шишање, нокти, шминка, депилација и педикир. Сакам да кажам, да си се средам пред да почне новогодишново лудило пошо в Декември не наоѓаш слободен термин а и ако најдеш ќе биде у духот на празникот 70% покачена услугата.
@MarigoldA, не си свесна колку се пронајдов во ова. По повеќето излегувања (со поголемо друштво или не толку блиски луѓе) се чувствувам исцрпено, буквално ми требаат денови ако не и недели за да се опоравам од шокот Ајде и од мене едно