Introverts united

Дискусија во 'Психологија' започната од prominent, 12 октомври 2019.

1. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Леле :rofl::rofl::rofl: колку се смеам да знаеш ахахахаххахахаххахахаха
    Среќа, добро е ахахахха

На Blue.Sky, prominent, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
  3. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Јас имам прашање до оние интровертки што се по филмови и серии, со кој карактер од кој филм/серија сте се пронашле онака? (Интровертен карактер :!:)
    Знам дека повеќето се пронаоѓаат у Бела од Twilight saga филмовите-Кристин Стјуарт

Јас се пронаоѓам онака реално у Миранда од Сексот и градот (Синтија Никсон) и Кристина Јенг од Вовед во Анатомија (Сара Оу)

На Peperutce1115, prominent и nightingale им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.115
    На апликацијата каде водам евиденција за серии, има опција да избериш лик кој е нај "ти". Мојот е Tweak Tweak (South Park). :D
    64a.jpg
    Сакам за се нагоре споменато да зборам али ич ич неќам од тел да пишам па штом дојдам од пц ќе се придружам на муабетите ама за Твики морав.

На Peperutce1115, INNERBEAUTY, Blue.Sky и 4 други им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @nightingale, добар е советот да ја искористам заљубеноста како мотивација што ќе ме води напред. Како енергија што ќе ме води напред и ќе ме прави продуктивна и полетна, а не обратното. Ќе се обидам да гледам така на целата ситуација

На Peperutce1115, Blue.Sky, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  6. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.787
    Да се нашалиме малце и во вакви ситуации толкав интроверт сум што ноќеска кога почнаа комшииве да испаѓаат испаничени пред зграда си останав на 6ти спрат затоа што меѓу другото не бев расположена да бидам меѓу луѓе.

Последна измена: 26 ноември 2019
    На Lunadeeztac, Amellie13, Peperutce1115 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    И јас испаднав со кучето, мачката, и два кафези со папагали, на долг ноќен фустан за спиење и со чантата со документи, па ме гледаа ко нездрава! Посакувам некој да ме сликал да ми прати, дури гледам по соц.мрежи на сатиричните содржини да не испадне некоја слика од мене со витлерите :D

На Amellie13, Peperutce1115, Blue.Sky и 4 други им се допаѓа ова.
  8. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Погодете кој чести прв во петок :D
    Е сега, ги прашав дали имаат некое место на ум, а повратен одговор од повеќето беше дека би сакале дома да ги угостам и да им направам пици и пастрмајлии!
    Првин се вџашив, ама послем помислив дека не е лоша идеја. На свој терен и ќе ги убедам дека колеги ми се за у канцеларија и повеќе не сакам да имам со нив. Ќе увидат колкава одговорност ми се милениците и ќе зборувам на оваа тема со нив. Можеби на ручек понекогаш може додека имаме пауза на работа, ама после работа едНоставно НЕ!

На nightingale, Blue.Sky, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.881
    Допаѓања:
    129.876
    На твој терен најубаво ќе им објасниш затоа што ќе ти биде покомотно.
    Ич не се срами,објасни им дека немаш секогаш време за собиранки.

На nightingale, prominent и 1992g им се допаѓа ова.
  10. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Секако, а и месецов сум у големи трошоци, у ресторан требаше да платам голема сума, а вака ќе ги подмирам со две пици, две пастрмајлии, 2 шишиња вино, сок и десерт торта. Доволно им е, неќам да ми седат поише од саат ипол максимум 2, се поише од тоа почнува да ме гуши. Кај колегата на слава седеле до 12 ипол, а отидовме кај 8 ипол.

На Amellie13, nightingale, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    40.785
    Секоја чест што си се решила на оваков чекор. Верувам дека не било лесно. Ама сигурен сум дека си уживала и дека сега веќе ти е полесно и поголеми предизвици да пробаш во животот. Се е полесно после првиот пат. :D

Немаш појма само колку пати сум се обидел да направам нешто сам. И највеќе што сум успеал е соло hiking и уживање во природа.
    Во градски средини не сум се осмелил на такво нешто.

Инаку ме очекуваше еден голем предизвик минатата година кога добив работна понуда во Кина, со што се захтеваше да го променам животот комплетно, да оставам се зад себе и да заминам сам во нов, непознат свет за мене.
    Иако ја прифатив понудата, се борев сам со себе со месеци, а и со сите останати кои ме демотивираа...
    На крај сепак поради здравствени причини не заминав. Но, да не ме спречеше тоа сега ќе пишував од далечен исток.
    Колку и да беше тешко, верував дека една таква промена во животот ќе беше turning point за мене и несомнено е дека ќе ме сменеше од корен и мојата рецепција кон светот.

Колку и да е тешко, нас интровертите ни треба некој јак стимул кој ќе не извади од комфорт зона и ќе го извлече најдоброто од нас.

На Independent Girl, nightingale, Peperutce1115 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.787
    Понекогаш тој стимул го добиваме од самите себе со една обична одлука колку едноставно и да звучи и баш во спротивни ситуации без можности кога сме принудени сами да си ги ствараме . Луѓето цел живот чекаат на нешто, навлегуваат во комфорт зоната и се губат во секојдневието што само се врти во круг и не се ни свесни/забораваат дека самите се одговорни за себе и својот живот во секој даден момент .
    images.jpg

Убаво што ја спомна комфор зоната баш ова ќе го прашав,ова знае да биде проблем за интровертите како се справувате со иста и дали знаете да западнете во нејзината замка?

На nextredstyle, Independent Girl, nightingale и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    11.405
    Сакам да излегувам од комфорната зона бидејќи на еден начин некако приметувам дека ми бегаат можностите. Но кога веќе сум излезена од таа зона, чувствувам вознемиреност и сакам да се вратам назад.:headbang: Не знам како да го средам тоа.
    Еве на пример деновиве излезе оглас за статисти и би сакала да отидам многу ама не сама.:?: Знам како ќе се чувствувам.

На Amellie13, nextredstyle, nightingale и 6 други им се допаѓа ова.
  14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Јас па секогаш си се држам во зоната на комфорт. Сакам рутина и точни планови, сакам познати места и не се чувствувам убаво со нови луѓе, не ширам нови познанства често. Не гледам некоја неопходност да го сменам тоа, иако многу луѓе ми забележуваат дека сум ригидна и нефлексибилна ама таа сум си јас. Искрено, немам во план да се менувам и не знам дали би можела, едноставно некои се пофлексибилни и полесно се приспособуваат кон нови места, луѓе и ситуации, некои не, не гледам проблем во тоа освен ако не ве попречува во функционирањето. Пак ќе кажам, мене ми е ок вака. :)

Денеска се договоривме да се слушнеме со либето на пауза од работа, можете да препоставите колку (не) успеав да си го соберам паметот по паузата:D Ајде, битно бев насмеана и весела:wasntme::wasntme::l::l:

На Amellie13, nextredstyle, nightingale и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lunadeeztac

Lunadeeztac Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    347
    Кога веќе се спомна комфорна зона, мене не ми е тешко да излезам од комфорна зона. Напротив. Кај мене се потешки последиците од комфорната зона.

Ситници знаат да ме извадат од таа зона и после се чувствувам како да не сум јас. Како одделена од сама себе сум и имам чувство како прилично све околу мене да е непознато. Во непозната и страшна ситуација се наоѓам во тие моменти.

Се надевам не сум единствена или?:D

На nextredstyle, Independent Girl, nightingale и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    11.405
    Screenshot_20191126-214652.png
    Не баш, м?

На Amellie13, nextredstyle, Independent Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  17. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Мојава фризерка си молчи замислете :D Збори само ако и се обратиш :)

На Amellie13, nextredstyle, Independent Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    40.785
    Јас па во тебе гледам еден голем мотиватор и пример овде како да излезеш од комфорт зона и да направиш промени во својот живот, се разбира на подобро.
    Така да, не ти верувам баш дека си ригидна личност. :D
    Не само ова е дел од таа комфорт зона што си го набројала. Ова повеќето од набројаниве нешта се должат повеќе на интровертниот карактер. Комфорт зона е повеќе кога немаш мотив нешто да промениш, а не си задоволен од сегашната ситуација. Како дел од неа спаѓаат и покрупни и помали работи за кои си излегла некогаш.
    Заљубена си, во врска за која верувам дека во даден период некогаш и сега сеуште излегуваш од твојата комфорт зона поради личноста до тебе која те мотивира и прави да се движиш напред.
    Го кажа примерот со работата која не ти се допаѓала, т.е самиот пат до неа и си решила да ја замениш. Тоа е излез од комфорт зона и превземање на одреден ризик додека да најдеш нели, нова и поубава работа. Доколку не си излегла од неа сеуште би се наоѓала таму каде што си се наоѓала безразлика на твоето незадоволство кон тоа место. И којзнае колку други примери за кои веројатно ако ретроспективно се навратиш, ќе ги видиш кај себе. :)
    Значи се се сака и се може кога ќе бидеме притиснати на ѕид, тогаш и знаеме да дадеме одговор, да превземеме ризик и да промениме нешто. :D
    Keep moving, keep flowing. :)

На nextredstyle, nightingale, INNERBEAUTY и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Баш тоа правевме муабет еднаш со другарка ми дека ако не излеземе од комфорт зоната нема да успееме никогаш да направиме нешто повеќе во животот. Правиме се што ни е сигурно.
    Сепак се мотивираме една со друга за повеќе.
    Инаку и мојата фризерка уста не затвара, последниов пат од премногу што зборуваше едната страна подолга ми ја остави од косата. Веќе не одам кај неа, дома кога појдов исцрпена бев ненормално.
    Тука кај што сум е многу често тоа да видиш како некој сам седи на кафе или јаде во ресторан, викендов кога бевме во кино имаше многу луѓе сами што си дошле и е баш нормално тоа, никој не те гледа, никој не се смее едноставно секој си гледа своја работа, да го научам местово убаво ќе почнам и јас :D

На nextredstyle, prominent, Lunadeeztac и 5 други им се допаѓа ова.
  20. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    FB_IMG_1574815549127.jpg

На dayla, Amellie13, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.