Introverts united

Дискусија во 'Психологија' започната од prominent, 12 октомври 2019.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.889
    Луѓе без осет,па не се седи толку,особено не на прво гостување.

На 1992g и Amellie13 им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да и мене тоа ме исполнува после напорен ден, кафе на раат во тишина, се повлекувам во соба.
    Еве сега сум будна од 7и30,а сега е 9и30 јас сум уште во пижами.

На Blue.Sky, nextredstyle, GirlRose и 4 други им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.780
    Друга опција е во ресторан секој на своја маса :rofl:
    final_5d717655ba5bce0014ddfa57_444227.jpg

На 1992g, Blue.Sky, Independent Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  4. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @1992g, дефиниција за луѓе без осет :envy: Се надевам дека сепак не направиле преголем хаос ама за мене и самиот факт што останале толку долго е доволен да ми предизвика стрес, дури и најчисто зад нив да си оставиле. Вака е од лошо полошо.

Е затоа не сакам да ми доаѓаат гости. Не можеш експлицитно да ги избркаш. Можеш да им даваш некои знаци дека е време да си одат ама не можеш да им кажеш ај станете да си одите (освен ако не е некој ептен близок, што знам...) И ако решат ќе седат до бескрај и ти си немоќна тука:doh:
    Абе ужас:(

@MarigoldA, еве и јас да се пријавам дека обожавам да пијам кафе сама. Тоа ми е омилен ритуал и можеби најубавите моменти во денот ми се кога ќе се приберам од некаде и го пуштам мозокот на пасење со чаша кафе направено по мој вкус. Без никој да ми зборува или да ме прашува нешто :sun:

На Peperutce1115, 1992g, Blue.Sky и 9 други им се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.780
    Спомнав дека
    Па исто прашање и за вас по што ќе ја паметите годинава? Каде се гледате за година дена? Што се променило/ останало исто/сакaте да се промени/остане исто ? За мене оваа беше генерална проба за она што го планирам за 2020 и планирам доста промени од корен и излегување од комфор-зона почнувајќи од секојдневни навики, време е премногу се заседив.
    Да мејковер али животни.
    lets-do-a-makeover-25777740.png

Последна измена: 30 ноември 2019
    На buba4e89, 1992g, Blue.Sky и 5 други им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @INNERBEAUTY, сите веќе знаете дека сум луда по планирање :D Тоа не е секогаш добро, но барем некој план сакам да си имам пред себе, да знам во која насока да тргнам :)

Годинава ќе ја паметам по прекрасните моменти поминати со либето:inlove:, фактот што успеавме уште повеќе да ја продлабочиме и да ја зацврстиме врската.
    Ќе ја паметам по моите академски успеси и по добивањето на работното место за кое отсекогаш сонував8-|Продолжувам да учам и да се надоградувам, продолжувам да се развивам во насоката што ја зацртав.
    Ќе ја паметам и по одличната идеја да отворам тема на форумот со наслов Introverts united, никогаш не сонував дека ќе биде волку посетувана и активна тема:D

За година дена се гледам тука некаде каде што сум и денеска, заедно со либето:l: со најблиските:l:, се надевам во добро здравје и со релативно добра заработувачка:D Тоа е тоа, не планирам ништо посебно и спектакуларно, и вака да остане добро ќе биде, задоволна сум со тоа каде се наоѓам во моментов:sun:

На Peperutce1115, 1992g, Blue.Sky и 6 други им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.780
    download.jpg
    (ми тргна денес и вчера со мемињава готово престанувам :D )
    Ти посакувам баш така и да ти биде :l:

На 1992g, Blue.Sky, Independent Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    11.629
    Јас обожавам кафани како места за собирање. Ем има и за пиење и јадење, ем можеш после две три пијачки, да станеш, да оставиш пари и да си заминеш во стил "Нешто друго сум договерена".
    *договорена за под ќебе да гледаш серија. :D

Дома ако ти се, нив им е интересно, тебе веќе не ти е, а нема соодветен да им дадеш до знаење дека тебе ти скурчило па да си одат, оти некултурно звучи да ги бркаш.

На Billy Idol, Independent Girl, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @MarigoldA. е тука се согласувам со тебе. Ако веќе треба да бирам место за излегување, тоа ќе биде кафана. Не е толку бучно како во дискотека, нема буткање и гужви, си имаш место да си седнеш како човек, има добра храна а и пиење, за тие што се љубители. Јас кога одам во кафана се концентрирам на јадењето, си нарачувам нафора и помфрит со сиренце и една шарска, така ми поминува напнатоста :D После тоа, секако, имам важна работа и чао, поздрав, до следно видување:D Така ем сум се појавила на собиранката и не сум испаднала парти брејкер, ем можам да си одам кога сакам а и не се замарам со расчистување на хаосот по дома.

Повеќе од кафана сакам единствено ручек или вечера во мирен, убав ресторан, тивка музика, одбрано друштво. Убав поглед е бонус:$

На Peperutce1115, Independent Girl, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.889
    Зошто да ви е срам да им речете на луѓе без осет да си одат?
    Кога се во ваш дом,треба да имаат осет и почит.
    Бидете директни.
    Никој не смее да ви го руши раатот.

На Independent Girl, senjorita-v, 1992g и 2 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.126
    Јас луѓе кои ги познавам многу добро ги викам кај мене. Кои знат колку сакам да седам, кога легнувам, дека сакам да зачистам пред да легнам.

Ама одење на кафе или во бар ми е подобра опција, баш од причини кои ги набројавте погоре: бегање кога се сака, не спремање дома цел ден, не чистење после то. Ама за гостите кои ги познавам, многу сакам да сум "домаќин". Не ради настанот туку ради припремата. Често имам многу идеи за храна ама не е за малку луѓе, па прам и викам некој да го изеди. Мене ќефот праењето ми е. :D

На nightingale, senjorita-v, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @nextredstyle, во теорија е така, само што ретко кој се осмелува да се искаже толку директно.
    Мислам дека проблемот е што самите гости често немаат чувство дека претерале со седење. И треба да се научат да читаат невербални знаци, или ако видат дека човекот кај што дошле е уморен, веќе нерасположен итн итн. Се приметува тоа.
    И веќе кога си гостин некаде, погрижи се да не правиш голем неред, да дојдеш со чисти нозе и чорапи и слично. Јас лично, ако веќе влегува некој кај мене, не го терам да соблекува кондури, зашто ми е подобро за забришам после отколку да трпам мирис на чорапи. :D

На senjorita-v, Amellie13, 1992g и 3 други им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.889
    @prominent
    Мене за тоа не ми е срам.
    Уште од мала кажував дека сум уморна или дека ми се спие.Или уште кога се договарам со гости,им кажувам дека ги викам за саат-два муабет или за ручек само.И на ненајавени гости уште на влез им кажувам дали и колку можам да седам со нив.
    Јас само кај вујко ми одев ненајавена оти самиот ми имаше кажано дека можам да дојдам кај него кога сакам и дека можам да седам колку сакам,а други секогаш ги прашував кога,каде и колку ќе муабетиме.
    Прашање до сите.
    Кој починат од семејството ви фали најмногу?

На senjorita-v и 1992g им се допаѓа ова.
  14. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Кратко сиже:
    Дојдоа во 20:30ч, веќе се беше готово, домаќински ги пречекав, на сите им имав спремано влечки и после видов дека е многу лоша идеја, на некој ужасно нозете му смрдеа и станчево ми корнеше цело време!
    Првин се заиграа околу Душман, а тој резервиран целиот, сакаат да го галат а мене ми се пика меѓу нозе као no no mommy. Па околу мачорот, па птиците, па аквариумот, да пипнат све, се шетнаа низ сите 40 квадрати да испитаат- нешто што ме нервирало одсекогаш! Уште фрижидер што не отворија... и нормално, пропратно со тоа, ау од каде ова купи, ова колку го зеде, колку живеат папагалите, кај мочаат животните?
    На маса поставив пици две и три пастрмајлии, ражничи со мевце, ракчиња и зеленчуци, салата, испржив беровски компири и различни додатоци. Е само докупив кока кола уште една. А бев напраила и прекрасна лимонада у бокал.
    Си јадеа, многу им се бендиса, па летаа пофалби дека ос пицерија им е слатко ама не толку многу, па ајде кажувај рецепта дрн дрн. И, дури да видиш, двете вина ги немаше за неполн саат време.
    Не знам дали сакаше или што мислеше да постигне еден колега со тоа, ама рече на другиот колега : ,,Поддај колега виното!"
    Тој- ,,Ама нема изгледа више"
    А јас, со колешкиве зборев и се правев дека не слушам. И колегава као, до колку работи рамстор? И стана, ја мислев ќе си оди, а тој вели ,,Да идам до маркет дури не затвориле, ќе се вратам".
    После пола саат ете ти го со шише лозова ракија и бело вино, и јас бев као "WTF??????"
    Па му реков, не е културно да се носи у друг дом тоа што ти се пие. И му реков, дај да ти платам алкохолот викам извинете јас не планирав дека ќе се запиете мислев обична вечера, на што одговара ,,Да не е петок не ми се живее".
    Доаѓа 22ч, доаѓа 23ч, абер немаат. Душман кутриот до мене седнал не мрда, а ме погледнува цело време знаејќи дека кај 23 ч го изнесувам саат време на прошетка пред спиење!
    И, му дадов команда да лае, па се упрпаа сите коа зема да грми и ја велам ,,Извинете, што да праам, ова време секогаш излегуваме да прошетаме"!
    И едната колешка:,, И ние ќе одиме доста е деца не чекаат дома и мажи", при што ми се отворија чакрите конечно. Стануваат двете колешки, јас му ставам на Душман поводник, гледам овие си седат....... и јас као, ќе излегуваме? И они ништо! И јас викам, веднаш се враќам, целата збунета. Ги испратив колешките, Душман изврши нужда и сеа си мислам, ,,Што сеа да праам со 3 мажи у стан?" Мажи од по 35-6 години со фамилии!
    Просто поцрвенев, притисокот ми се крена, ко се качив господата се разлегнале, со ракија пиејќи од чашите за вино. Веќе ќор ќутуци напраени, ја испија ракијата, ја си седев на маса цела збунета, просто се понашаа ко да не постојам тука! И веќе 1:20 ч стана, и морав нешто да употребам за да ги избркам, било воочливо или не, па глумев на телефон дека мајка ми ми ѕвони, веднаш у центар да отидам, Мила кучката излегла да ја бараме демек, истрипав пред нив напраив сцена уште што не заплакав, цела се растрчав низ станот и им објаснив велам ,,Извинете ама мора мора" и едниот колега ,, Ај ај качувај се у кола да те носам до Центар" а јас као ,,Ама и Душман ќе го водам тој да ја бара со нос" при што рече и него ќе го качиме и ај излегоа конечно, ме префрли до центар тој а ја пешки со Душман си се вратив набрзина! Сеа сабаљево ми врти да ме праша што станало дали го најдовме кучето а ја као КОЕ КУЧЕ? После ми се врати филмот.

Најтрагичното е што јас кога им реков дека секој петок нема да можам да доаѓам бидејќи петок и сабота ја чувам внука ми, тие се договорија ради мене да не одиме секој петок ами секој четврток!

Немаше просто време и простор у муабетот да им објаснам јас тоа што сакав !
    Ама подобро објаснување нема да имаат од тоа што у четврток нема да отидам вечерта! Едноставно нема, ќе излезам порано од работа као за да го прошетам кучето и за да иидам после у кафана или кај некој дома, ќе стаам телефон на авионски режим и нема да се појавам едноставно! Во петок на работа ќе им објаснам и ќе дадам до знаење да ме остават намира!

На Billy Idol, nightingale, Peperutce1115 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    11.629
    @1992g боже, ај на колешките им текнало колку е сатот станале да си одат, ами маживе, останале да си дремат, ич не им чуе. Срамота, толку осет да се немало на 30+ години.
    Си морала сцена да прајш и до центар да одиш џабе, за да ги набркаш само. :x

На nightingale, Blue.Sky, 1992g и 3 други им се допаѓа ова.
  16. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.780
    @1992g A jас со сета моја наивност па воа ти го пишувам во 23h (facepalm) Без зборови сум.

На prominent и 1992g им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.889
    @1992g Јас да бев,ќе го земев кучето и ќе си излезев. Вакви би ги отерала во п.м.

На prominent и 1992g им се допаѓа ова.
  18. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Излегов. Си останаа дома кај мене господата!
    Нервна тапскав пред зграда а кучето збунето ме осеќаше колку сум нервна и цвилеше.

На Billy Idol, nightingale, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.882
    Допаѓања:
    129.889
    Ако не ти се оди на наредна собиранка,не иди.
    И кога ќе те прашаат зошто,речи им дека не можеш до многу доцно да седиш како нив.
    Толку да се немало осет...

На 1992g и prominent им се допаѓа ова.
  20. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    10.888
    Ајде да отворам и јас тема :D Вечер сум на свадба а не ми се оди баш.. Дека ќе има многу луѓе гужва. Како се справувате со тоа :doh:

На INNERBEAUTY и prominent им се допаѓа ова.