1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Introverts united

Дискусија во 'Психологија' започната од prominent, 12 октомври 2019.

1. David97

David97 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    91
    Mislite li deka introvert devojka i extrovert decko pravat dobar par?

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Не баш :|

На David97 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Why? Мислиш не би успеале контра да се двајцата?

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Затоа што интроверт ќе сака повеќе дома да седи и со што помалку луѓе да има контакт, ќе размислува премногу за било која тема додека да одлучи и направи нешто, а екстроверт па повеќе ќе сака шетања, дружби, побрзи одлуки ќе донесува. Сето тоа ќе доведе до голем број несогласувања и разубедување што и како треба кој да прави. А никој не би сакал да излезе од својата конформна зона.

На Sandman му/ѝ се допаѓа ова.
  5. David97

David97 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    91
    Bas taka, edinstveno fuknionira ako eden od niv dvajca e spremen na kompromis i da go prati toj drugiot, primer vo mojot slucaj jas ja pratev nea i postanav povekje introverten, ne deka sum nekoj golem ekstrovert, ali povekje sakam da bidam nadvor i vo drustvo, ali sfativ posle nekoe vreme deka toa ne sum jas i morav da ja prekinam vrskata

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    955
    Мислам дека ја би се прилагодила на дечко екстроверт, би ми било жал да го принудувам дома да седиме ако има желба да излегува.
    Кога ќе ставам на вага мислам дека интровертите сепак повеќе можат да се навикнат на излегувања за разлика од екстроверт кој ако го затвориш дома мислам ќе полуди, но би била ептен awkward у друштво кај што ќе ме носи пошто нема уста да отварам :D но зависи ако баш ми се погодат луѓето можда ќе зборам. :lol:

На Lavender4, Steve007 и sj *O* им се допаѓа ова.
  7. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    Не мислам дека толку сакаме да седиме дома, туку многу е важно каде и со кој си надвор. Ако сум со екстровертниот дечко и со уште некој со кој ми одговара муабетот, можам и секој ден да излегувам, на места кај шо има услови за муабет. Сакам природа, планини, парк, кафе, благо, мирни ресторани...
    Ако треба по ноќни клубови со 350 гласни другари, не би можела често, или па на одмор со уште 16 парови.

Мислете на добрата страна, секогаш кога ќе ви е срам/непријатно да направите нешто ќе можите да го натерате него. ;)

Можи и добро да влијае, реално најдобрите спомени и искуства ми се со екстровертни другарки. И најлошите. :rofl:
    .
    .
    .
    FB_IMG_1676694808662.jpg

На CameliaMiller, GirlLove, Butterfly.girl5 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Ако се двајцата интровертни сметам дека нема кој да бутка кон вадење надвор од комфорт зона. А вака кога едниот е ектстроверт е подруго, ќе ја ,,влече'' интроверната единка кон социјализација и нови искуства. И тоа е позитивно се додека во врската има и компромиси, и не е секогаш излегување, или постојано седење дома.

Јас сум интроверт и до сега врските ми биле со повеќе интровертни луѓе, и искрено мислам уште толку се затваравме дома. Не дека ни беше лошо, ама ни фалеше социјализација.

На GirlLove, Ahoy, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Истооо :rofl::rofl::rofl:

10. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    Точно. Доаѓа момент кога веќе се' е рутина, никој не иницира нешто ново, нема ни луѓе нови, останувате сами двајцата на исти места со исти активности, па се јавува монотонија.
    Ме замара муабет со непознати или правење нешто надвор од комфорната да, ама си има и предности. Можи ќе се вратиш отепан дома, ама можи и прероден.
    Друг проблем шо се јавува освен иницирање нови работи е то шо не се разговара и за работи битни за врската (проблеми се премолчуваат, планови за иднина).
    Зависи од човек до човек, но моите искуства се вакви. На почетокот на врската се сеќавам кога го запознавав другар ми со дечкото ми рече, ах вие двајцата мирни и тивки ништо нема да напрајте, мора едниот да е покомуникативен и од сегашна гледна точка се согласувам.

На Ahoy, cresa-jagoda, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    56.944
    Не би рекла дека сум скроз интроверт но исто така далеку од екстроверт, повеќе сум амбиверт. Сакам многу да излегувам и да се дружам но само со одбрани луѓе, а такви многу немам, и тие што ги имам не ми се во близина. Ако е ради реда со некој повеќе ќе ми ја исцрпи енергијата, а со блиски луѓе и со такви со кои кликнувам брзо немам проблем да сум по цел ден заедно.

За партнер би рекла дека би преферирала екстроверт повеќе за да ме вади од комфор зона и да ме социјализира пошто сама тешко ми оди, иако последнава година сама се ставив во ситуации надвор од комфор зона мислам дека ми треба повеќе. Во никој случај поинтроверт од мене бидејќи мислам дека ќе ме кочи многу од она што сакам да го постигнам.

На GirlLove, Ugly Duckling и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.880
    Допаѓања:
    129.845
    Би можеле ако направат компромис за некои работи.
    Имам обратен пример. Жена на мој братучед е екстроверт, а тој интроверт.
    Во брак се повеќе од деценија.
    Она муабетџика со огромно друштво, он едвај 3-4 другари. Она шетаџика, он претежно дома и со ретко излегување.
    Покрај нејзе, некако се прилагоди.
    Си прават договор кога и на двајцата им одговара идење некаде или седење дома.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    Јас сум скоро 10 години заедно со еден од најголемите екстроверти кои ги познавам во мојов живот. Едноставно нема шанси да седи на едно место, а не дај Боже да го затвориш дома. Едино во короната кога беа карантините, па моравме да седиме внатре ради полицискиот час.
    Ние лично супер функционираме, оти тој секогаш потегнува да одиме ваму, да одиме таму. Ако се прашувам јас, би седеле дома секој ден и ќе играме монопол или на компјутер 24/7 поготово за викенд кога сме слободни. Маж ми е од тие луѓе што и кога на одмор одат сакаат да ги прошетаат сите улички, ништо да не остане невидено- јас па можам цел ден да го поминам на лежалка и да пијам пива, вечерта да продолжам во хотел со пиење, да си легнам и другиот ден пак истото. Искрено сметам дека добра е комбинацијата на екстроверт со интроверт, бидејќи ако се двајцата исти ко шо кажа @sweet-cherry кога тогаш ќе се створи проблем со недоволна социјализација.
    Реално да не е маж ми јас нема контакт со ниедна личност да остварам. Јас имам 2-3 другарки максимум, додека тој може со цела држава да се спријатели без проблем. Поотворен е и понароден, додека јас секаде се соочувам со проблемот ‘изгледаш многу арогантно’. Истово го имам приметeно кога се и дечиња мали во прашање, секогаш идат кај маж ми и му се смеат, се чепкаат- дури и непознати дечиња во ресторани, на улица било каде. Јас сум секогаш вештерката што стои на страна :rofl:
    Да бевме двајцава исти, мислам дека немаше да опстаниме- вака барем некој држи баланс.

На La-loca, Ugly Duckling, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    3.594
    Who can relate? :rofl:
    331593381_597966158388256_329442256795884312_n.jpg

На Касија, Ugly Duckling, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    37.240
    Не знам кај да пишам за проблемов. Имам огромен проблем. Кога треба да се јавам некаде. Не се јавувам. Одложувам. Каснам.
    И така денес го имав најголемиот проблем од овој проблем. Ми се јави некој и лом ме направи. А секако во право беше. Денес беше последниот ден и си реков ќе се јавам денес конечно и кога видов дека ми ѕвони особата вечерва знаев дека веќе се е сјебано.
    Не можам значи да зборам на телефон и не можам. Кога ѕвонам се препотувам, срцето ми лупа и се молам да не ми кренат. Тоа кога ептен мора да се јавам, инаку секогаш пишувам порака, меил. Не знам дали ќе ме разбере некој од темава… ;(
    И сега си викам едвај чекам да поминат пет години и да го заборавам ова.

Последна измена: 3 март 2023
    На Mrs. right, GirlLove и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.288
    E227695E-DE8C-42A6-99D3-247AA1ECF6BA.jpeg
    Поздрав, другари.

На Касија, dis connected x, Billy Idol и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    На Billy Idol, Евроазија, Fraxinus и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    На dis connected x, Евроазија, Fraxinus и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    :D
    FB_IMG_1680351192113.jpg

На Mrs. right, baguf4e, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.