Како млада уживав да излегувам и ако пропаднеше планот, плачев.. Сега на 40 и кусур некогаш проблем ми е и на телефон да правам муабет, излегување на кафе или било каде ми е повеќе како некоја обврска, не нешто на кое му се радувам и уживам. Инаку, отсекогаш сум била на некој начин интроверт, дури и во моите најсоцијални изданиа, зошто секогаш сум полна со мисли, водам дијалог сама со себе,никогаш не се досадувам сама со себе, тоа се моментите кога јас сум навистина јас.
Иста јас, додека бев студент се дружев со неколку другарки, некогаш и по два пати на ден сум шетала, ама отсекогаш знаев како кога сум сама а најчесто сум сама затоа што не сакам гужви. Кога тргнав на работа постојано со луѓе, дома доагав и 2 часа во соба со никој не разговарав од што ми беше заморно, си доаѓав на себе. Сега на овие години ми е мачно едно кафе да закажам со пријателка, постојано имам некоја занимација која јас сама си ја правам и едноставно никогаш не зависам од ничие друштво. И никогаш не ми е ниту досадно. Кога сум повеќе време во друштво многу ама многу се заморувам, не сум човек кој сака по неколку часа да се дружи. Еве вчера ми беа на гости драги луѓе, беа неколку часа кај нас и искрено на крај многу се заморив, не дека нешто ми сметаа ама ете таква сум јас саат, два и доволно ми е. Баш синоке си размислувам дали сум нормална што сум ваква,, дива"? Можеби и не сум
Е ова! Скурца ми е луѓе да ме замараат шо они мислат дека треба да праам. Требало да се дружам повеќе, требало да се зближиме повеќе, требало повеќе работи да си споделуваме... не, ништо не треба ако нејќам.
Baby Inna од двеидеветнаеста, илимити што би се рекло мудрец од роџења. Mind you ова е од 2019та, и аll the sh*t did go wrong in the world. Значи зборот ми е, како сме?
Вие што имате Resting Bitch Face како се справувате со тоа? Постојано ми преговараат дека сум изгледала како да ќе истепам некој, требало да се смеам повеќе итн. Таква ми е фацата и не можам да се смеам со сила. Комплекс ќе ми стане бидејќи постојано ми пререкуваат.
Не може да ти стане комплекс, ако ти сама не дозволиш. Рекле, па шо дека, кој ги праша па нив. Малку безобразно е што други си даваат вака за право да коментираат на туѓ изглед. Немој да дозволиш туѓото ирелевантно (не)мислење да те дотича тебе.
Не се замарај. Како шо пример не се замара некоја што има стаено премн филери во устата и ја нарекуваат duck face. Комплекс имаат тие шо прашуваат, а да им преговориш нив дека премн замараат со прашања и да си гледаат бизнис.