Ако не си, што бараш во темава? Темава не е за ваква навредлива дискусија, туку за интровертите да си се тешат меѓусебно! Која си ти да кажуваш кој со кого да биде? Единствен кринџ се гледа во твоите осудувачки мислења. Ти не живееш со жената на колегата. Немаш поим зошто не сака да биде опкружена со многу луѓе. Можеби таа има доживеано сериозна траума поради која не може да се зближува со многумина. Никој не се раѓа интровертен, туку станува таков баш поради ваквите како тебе кои само знаете да напаѓате и осудувате наместо прво да се обидете да разберете. Дали ја праша жена му дали е во состојба да прима луѓе? Не? Можеби не била во состојба да трпи разговори. А и според тоа како ја судиш, ретко кој би те примил на кафе ако те чуе или прочита што кажуваш. Како не помисли дека можеби колегата не ја кажува вистината или не ја кажува целата вистина? Не си им дома, па да знаеш дали она е таа која кажува каде да одат. Можеби тој е причината поради која таа не сака да прима многу луѓе дома. Можеби причината е нешто друго, но и тој нема разбирање за неа.
Полека, прашав само. Не те извлеков од дома за уши. калмате. Ова е тоа, ти благодарам премногу. Искрено тогаш не е во ред да се мешаат термините бидејќи тие што не сме толку навлезени во тоа добиваме погрешна перспектива за нештата. Асоцијалност и токсичност! прашањето од горе секако мое останува, сликата сега ми е потполно друга за нештата. Луѓе барав појаснување, збунета сум од куп примери околу мене кои се очигледно злоупотребени со терминот “интровертност” немав намера да навредам ако се осетивте така се извинувам. веројатно ко што ми посочи @Amellie13 асоцијалните се вадат на интровертност и тука доаѓа збунката.
А, шо бара тој да влегва во врска/брак со мене и ме тера да сум во ситуации кои се непријатни за мене? Се е ствар на договор. Мене сите партнери ми биле екстровертни и моментот тој шо сака да се дружи наспроти мојот замор од подолга изложеност на луѓе и потреба за повлекување со серија - не било проблем во ни една врска. Зошто? Зошто нит јас сум бранела да излегва и да се дружи, сум имала ситуација каде одам рандом кај него и гледам на маса нов чоек со кој се запознале случајно на каса и сега пијат бирка. Дали разбирам? Не. Дали ми смета? Исто така не. Воедно, ко ќе речам "уморна сум", или дека ми треба да полежам и цртам/ гледам серија или едноставно да сум в кревет со мачорот - не ме терал со сила дека морам да излегвам и морам да се дружам или да ми вели дека сум дива. Партнерството покрај љубов и почит, има и компромис. Не мора да сме цело време заедно, впрочем не ни сакам да сум цело време заедно со партнер. И ако тој во неговото време без мене реши со пола град да се здружи - то е негов избор. Се дур не мора и јас со пола град да се здружам немаме проблем. Исто немаме проблем оти јас не барам од него да седи дома оти јас решив да седам дома.
очигледно ист калап. Нема намера со тебе повеќе да комуницирам. Ова е веќе друго и сосема ми е јасно сега. Ставив квоут на моето првично прашање подолу.
А шо е толку страшно и асоцијален да си? Шо, мислите сите сакаат да се такви? Лесно дека е? Иначе и преголема отвореност може да е токсична и да гуши. Ааааа сеа читам ја тука, колега, жена на колега? И целиов тоналитет на мислењата ко да укажува на некаква љубомора?
Зар сите ли треба да бидеме копии на вас, гласни, друштвени и секогаш во центар на вниманието? Не ми е животна цел да бидам програма за забава Не сите сакаат да живеат во реално шоу. Некои од нас сакаат мир, не постојан циркус околу себе. И да, страшно ви е кога некој сака мир, тишина и простор, реално нели? Не секој е роден да биде во центарот на вниманието.
Штета што се познавале само 2 недели пред да се земат А оваа лисицата го излажала твојот кутар другар, тој сиротиот за тие 2 недели пред да се земат не успеал да процени дека она е таков интроверт.
@Scorpio991 Според мене, На твојот колега не му смета неговата сопруга и убаво е да се види дека има разбирање за неа, наместо да ја тера да се дружи со луѓе Од друга страна, и жената е во право. Не треба секој да се прима дома, особено па не колеги кои нејзе после по форуми ја нарекуваат "госпожа кринџ" под превезот демек дека сакале да ја разберат подобро интровертноста, мај ес Ова повеќе ми личи на желба за оговарање и мака што колегата си ја ставил сопругата пред вас. Е јбг, as he should Крај краева, тој е ваш колега, не таа. Па и не прави разлика што ве оставила сами да си поседите само колегите
Краен интроверт си бара интроверт. И обратно. Додека луѓе амбиверти, може да се прилагодуваат и да не им пречи тоа при изборот. Ова е и те како пресудно меѓу двајца луѓе кои треба да започнат нешто, ама тоа твоето „и да ги има насекаде“ не секогаш значи екстровертност заробеност со интровертност. Туку, порив за нешто и некаде - да си виден/а. Его, истакнатост, влијание. Јас па не знам како коментирате отстрана за луѓе кои сами знаат зашто избрале да се заедно, па коментирате некомпатибилност? Или едниот од нив ви продава приказни како нема слобода како личност?