Здраво, не сум означената членка, ама сепак сакам да посочам дека за џабе се вика Арган маскава, нема во состојките арганово масло...најосновна формулација е - со два силикони, пантенол и хидролизиран млечен протеин...се надевам ти користи информацијава
Имам пишувано овде и претходно, ама еве пак да пишам. Било која маска за коса,регенератор, шампон,третман или спреј за расчешлување ќе ви ја направи косата помека и поубава. Тоа го видов кога престанав да ги купувам најскапите и испробав повеќе различни. Ефектот е скоро ист. Калос ми се омилени и моментално ги користам бидејќи се исплатливи, не се со некоја напумпана цена, не се исфорсирани на пазарот, а ми вршат работа. Прво нешто кое го пробав беше маската со кавијар. Немав некои големи очекувања, ама ме изненади па потоа почнав да ги пробувам и останатите производи од овој бренд. Имам позитивно искуство. Веќе научив дека нема магичен производ и дека само цената е различна, скоро исти се сите на нашиот пазар. Исклучок се професионалните производи кои ги користат фризерите затоа не е ни чудо што кога ќе излеземе од салон косата изгледа здраво и прекрасно, а потоа дома кога ќе ја измиеме е истата грмушка од претходно. Сепак не планирам да ги менувам производите на Калос, Hair protox шампонот и спрејот за расчешлување со кератин ми се допаѓаат, а маска веќе одамна не земам друга освен калос. За некои си 160-200 денари има 1л маска за коса, а тоа е навистина исплатливо. Шампонот не се сеќавам колку беше, спрејчето е околу 170 денари, ама подобар е од Глис спрејот кој има слична цена. Моментално ја користам мултивитамин маската и многу ми се допаѓа.
Каде го има спрејот каратин тој со зелени букви освен во ДМ? Таму е најскап кога не е на попуст. Само кажете ми во кој маркет конкретно да го барам, не во "сите подобро снабдени".
Не предизвикува, но не се препорачува на корен да ставаш за да не ти биде мрсна и сплескана косата. Ставај од ушите надолу.
Ја користам маската со кератин и спрејот 14 во 1, презадоволна сум од двете и плус траат премногу долго.
Јас ја купив пред некоја недела во ДМ. Од неколку користења до сега не видов некој посебен ефект. Косата ми е иста како и претходно, не ми делува ниту на омекнување ниту на полесно расчешлување по миење а и мирисот го снемува за неколку часа. Можеби таа на кавијар е поефикасна, искрено прв пат ги користам и оваа ја зедов само поради тоа што ми се допадна мирисот на кокос. До сега како најефикасен ми се покажал регенераторот Elseve total repair 5 на Лореал. Косата ми ја прави невероватно мека и убава, ама некако ми се засити од него а и доста го поскапеа па реков да пробам од оваа козметика. Што знам, еве ќе дадам шанса додека да ја потрошам целата па да видиме дали ќе има промени.
Морам да пишам мое искуство со kallos маските. Прво ја купив црната Caviar, навидум вршеше работа, башка ептен budget-friendly, па некако се решив да ја купам и сината- silver reflex. Оваа кај немаше ама баш никаков silver ефект на бланширани прамени, па плус почна и да ми паѓа косата.
Калос маска последниот пат купив од Мултивитамин да ја пробам, дефинитивно не ми одговараше, дури забележав и бајаги паѓање на коса периодот кога ја користев, така да, таа дефинитивно не. Досега таа од Чоколадо многу ми беше погодена, ама читам задоволни искуства и од Кавијар. Меѓу нив две, која ви е подобра? Иако, таа од Чоколадо баш одамна ја немам видено нигде да ја имаат. Како и да е, освен таа од Мултивитамин одлична маска е, особено со сооднос на цена и грамажа.
Маската е супер, мене ми се допаѓаше и најчесто ја купував неа. А спрејот не се сеќавам дали сум го користела...