Lindsay Clancy – судење во живо и случајот што ја подели јавноста

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Misskirova, 24 август 2026.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    Немаше да ја ослободат. Ќе беше зарворена во ментална институција наместо во затвор. А замисли ( не тврдам, само хипотетички) да испадне дека не е она таа што ги убила туку се докаже дека е некој друг или Патрик? И она кај жртва, кај децата убиени, обвинета во затвор. А овој се шета...

На Mumoftwo30 и Witchy-style им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    78.395
    Не почнуваат нештата 5.10пм тој ден, туку месеци назад.
    Као грижлив татко, за пред луѓето само, најверојатно месеци уназад и ставал апчиња во храна/пијалоци.
    Се прави дека не знаел што лекарства пие, а ги знае сите многу убаво кое за што е.

Кога веќе и почнуваат симптомите недели уназад, посочува на луѓе како Линдзи не е ок, врти внимание кон неа цело време, додека тој се шета со швалерката.
    Линдзи е преморена, плус издрогирана од различни лекарства, сама се грижи за децата, таа ако сакала и планирала да ги убие, можела неколку недели претходно да го стори тоа,додека тој се швалерисува по Њујорк. Со недели врти прст кон неа, сите се загрижени, тој никако не и помага со децата...

Тој ден и дава екстра лекарства, се иде по планот, таа не знае кај се наоѓа, тој прави порачка за храна за да има алиби, прави што прави на двете поголеми деца, ја напаѓа и неа, и ја пука тироидната, сече вени, ја качува горе и ја турка низ прозор, ја полива со вода да избрише днк, излегува по јадењето, уз пат и го зема саатот за да може да си звони од него...

Се враќа, се прави дека не знае што се случува, звони на брза помош, лаже дека таа му кажала дека ги убила децата, Линзи е на под целата мокра со скршена кичма.
    Доаѓа брзата помош и тој оди да ги бара децата, као ги наоѓа мртви. И парамедиците ги лаже дека му кажала дека таа ги убила.
    Иде полиција, иста приказна и нив им кажува...
    Овие наместо да го тргнат настрана, го пуштаат вечерта да ја помине таму. Не собираат докази...

И сега цел свет знае дека Линзи го убила.
    А таа ни има мотив, ништо.
    Овој собира донации и иде за Коста Рика со швалерката.
    Децата се кремирани да нема докази.
    Не го дава неговит телефон за вештачење

На JustBeautiful, Mumoftwo30, An-na и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    97
    Замисли да имаше еден доказ одбраната ќе се бранеше со тоа дека некој друг е убиец, а сега одбраната се бранеше со "била малку луда"

Престанете веќе еднаш со тик ток и слични глупости

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    Лапна 4-6 милиони долари од полисата за животно осигурување на децата, 1.7 милиони од Go fund me, работа 400.000 годишно во микрософт, парите од продажба на куќата, се ожени со богаташка ќерка чиј татко го има во фајловите на Епстин.. не бе не. Воопшто нема сумња во типов.. кога збори за децата бика беа добри луѓе имаа пријатели.. ко за колеги да збори..

На Adidas888, Mumoftwo30, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    Судењето не беше за тоа. Кажав горе, не следам и не верувам на Тикток. Аман читај што сум пишувала пред да ми реплицираш не само како бот некој..

На Mumoftwo30, Raven22 и Witchy-style им се допаѓа ова.
  6. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Да земеш пари од нивното животно осигурување, да земеш пари од гоу фанд ми, да одлучиш да ги кремираш децата и да ги ставиш во заеднички гроб, и да не го платиш погребот? Не знам колку е точно ама видов дека родителите на Линдзи го платиле погребот.Јас да ги имам тие пари статуи од ангели ќе им направам на децата на гробот, сите посебно ќе ги ставам, не дека ќе ги врати во живот ама едноставно кога сакаш некого го покажуваш тоа.Мене заедничкиот гроб ми е како во војна што ги погребуваат, немаат средства, ни време и колку да се закопа.

На Mumoftwo30, andromedae и nena2010 им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    192.533
    Сосема очекувана завршница. Премногу недоследности и пропусти за чиста одлука. Очекувам многу повеќе приложени докази во следното судење.

Сакам да кажам 2 работи.
    Прво, ППД не се мери со тоа колку деца имаш и дали имаш помош или не. Ниту е еквивалентна мерка на тестостерон. Не трескајте глупости.

Случајот со Линдзи, фрли зрак накај менталното здравје постартум и колку е тоа е битно, и тоа е светла точка во целава трагедија. ППД може да е причина за убиство, ама не и оправдување за истото. Тоа е неоспорен факт. Ако се докаже виновна, апсолутно треба да си лежи во соодветна институција. Никој тоа не го спори.

И второ, и јас мислам дека е наместена, се води кон тоа. Темава е за коментари и размислувања па еве го моето.
    4 дена по трагедијата Патрик фино лепо отвори гоуфандми и јавно и прости на Линдзи. Зошто ова не се коментира повеќе? Јас мислам целиот случај е тука сумиран. Маж ми го сакам со целото мое постоење, не знам дали можам воопшто да го сакам повеќе од ова, ама да ми ги повреди децата, целото мое постоење ќе биде насочено да го кхм.. повреди него. Да простиш нешто такво треба да си ментално нетачен и да сакаш да завршиш со одредена ситуација побрзо и на начин што тебе ти одговара оти си имаш планови за иднината.

На Cosmic Girl, warrior, JustBeautiful и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Истотака, еве јас да бев Патрик и жена ми ми ги убила децата кога веќе имам врски низ цел град ќе се потрудам сите докази да бидат соберени и испитани, за да нема никаков сомнеж дека жена ми ги убила децата, тоа влијание ќе го искористам за да се погрижам дека сите на должност си ја вршат работата како што треба. Не да спијам во истата куќа без полициска трака вечерта, туку ќе се погрижам полицајците да останат таму се додека секое делче од куќата не е испитано Не е важно дали Патрик "бил сигурен" дека Линдзи ги убила, на суд се мора да се докаже.

На Mumoftwo30 и nena2010 им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    А бе жена ми ги убива децата, јас после 20 дена од кремирање да одам на Костарика и Ирска, окезен од уво до уво. Па што ќе ми е живот бе чоек. Од кревет нема да можам да станам, ќе треба да ме чуват да не се убијам. Овој се понаша како да му олеснало. Децата папа, жена му во лудара, он собра парите и јуриш идемо даље. .
    Како успеале бебето да го вратат во живот и да биде на апарати и за 3 дена ОН да донесе одлука да се исклучат. А бе има да се надевам до последно да ми преживее..

10. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Да се надоврзам: Со самото тоа што сестра ми е мажена за внук на судијата, има да ја искористам можноста за ниеден полицаец да не потфрли во истрагата. Во таков мал град никој не би сакал да му се најде на лошата страна на судијата. Освен ако, по негово влијание намерно потфрлила истрагата? Без разлика на чија страна сте, размислете логички- Патрик е влијателен и богат човек Од кога на такви луѓе им се ускратуваат правата? Еве земете пример од македонските влијателни и богати лица.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    Се повеќе мислам дека тој во поротата е наместен таму од некој за да кочи. А таа наводно што сликала знаете која ја бранеше?? Тој што ја купил куќата од Патрик!! На секој начин пробуваа да го минираат судењето.

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.290
    Допаѓања:
    42.647
    Го решивте случајов, алал да ви е(facepalm)

На AlmaOculta, Misskirova и ideniki1 им се допаѓа ова.
  13. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Поткупување на поротници не е ништо чудно, Американци на тикток коментираат дека Масачусетс е корумпирана федерална држава. Така да, можете случајот да си го замислите како да е во Македонија, колку му верувате на македонскиот судски систем? А кој може да знае дали и тој поротникот лично не ги знае Патрик и Линдзи? Мислам дека прочитав дека гратчето брои 60,000 жители.

14. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Оваа тема е наменета за луѓе што ги интересира случајот.Не сум адвокат, ниту живеам во Америка ама среќа ова е форум а не судница па можеме да си ги искажеме мислењата.Не сме го решиле случајов, ама ја користиме главата да ги одредиме нелогичностите и логичниот ред на настани Во време на вештачка интелигенција, мислам дека секој од нас треба се повеќе да го користи мозокот, да не биде после мазен од некористење Ама човечко право е и да не се замараш, да прочиташ еден наслов и да заземеш страна, зашто од многу читање боли глава.

На Cosmic Girl, Mumoftwo30, WarriorMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    А бе не дај боже да имаш критичко мислење и да не веруваш во се што ќе ти кажат.

16. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    97
    Ич нека не ве чуди што 11 луѓе сметаат дека Линдзи не е крива иако си ги убила дечињата.

Во државата каде е судењето, Масачусетс, легално жена може да абортира до денот на породување!

И 9 месеци трудна ако мајката така сака, смее да го абортира!

Светов отиде во неповрат...

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Одма те сечат у корен, која си па ти да ги преиспитуваш работите и да мислиш за себе? Не, ќе слушаш и ќе правиш како некој рекол. И после се жалите кај отиде светот, кај отиде државата, кој ни ја води државата, кој ни го менува името, на какви работи се трошат пари.тоа се случува од не замарање. Ако сите седиме дома и веруваме во се што некој ќе ни каже, тогаш сме ботови без свое јас и немаме право да се жалиме што некој попаметен искористил ситуација и не насамарил.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.290
    Допаѓања:
    42.647
    Што не идете таму да кажете? :rofl:
    @nena2010 ФБИ не ти е рамен, треба да те земат таму.:D

Инаку, го следам случајов, ама полека бе луѓе, има време да се открие, женава си призна, вие мислете попаметни сте од тие таму :D

На ideniki1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Witchy-style

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    6.094
    Знаеш ли што значи абпртирање до 9ти месец?Тоа во ниеден случај не е по своја волја туку дека плодот го загрозува живот на мајката или не може да се роди жив. Дај прочитајте пред да коментирате ви се молам, основни познавања немате

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.673
    Допаѓања:
    143.037
    Го отфрлија признанието. Самиот судија рече: Линдзи Кленси е невина додека не се докаже спротивното.

На Witchy-style му/ѝ се допаѓа ова.