1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Сега се сетив дека @koritsaki отвори тема за спрејовите и парфемите на Lush :$ , па може да си збориме таму за нив.

https://forum.femina.mk/threads/Парфеми-и-спрејови-за-тело-на-lush.29555/

А го има некоја пробано гелот за туширање Сакура? Дали вреди да се земе не знам. Ко да спомна девојчето дела бил на попуст, нешто така.

На fbaby и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.436
    Допаѓања:
    13.946
    Не е стигнат уште, наредна недела го чекам.

:inlove:
    upload_2025-4-19_16-2-21.jpeg

Даа, како шеќер да имаат :rofl: благи се. Двапати имам ставено, изгледа споро се трошат.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Леле :inlove: сетов го има ли во Ист гејт или Сити мол? Го сакам и јас сега :D Лосионот за тело со спрејот во комбинација е еднакво на лудило од мирис :D

4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.738
    Јас од Yummy Custard кремот за туширање залиха си правам, исто мириса како Let the good times roll. :inlove:
    Можеби за нијанса повеќе мириса на путер за разлика од спрејот, ама идентичен е мирисот. Штета што е limited edition.

@Mishela гелот го мириснав деновиве, мириса чисто, свежо, ама не мислам дека е нешто посебно убав за да се купи, барем за мене.
    Моментално Posh Chocolate гелот го користам, како стопено чоколадо е, мирисот е фантазија. :inlove:

На Mishela, Mrs. right и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.436
    Допаѓања:
    13.946
    Не знам, онлајн го гледав. Би требало :?:

Како да одолееш на нешто вакво? :inlove:

6. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.738
    Значи многу сум лута што лосионот се продава само во сет. Имам цело полно шише со спрејот, па нема смисла да земам сет со уште еден спреј само за лосионот. Петиција да потпишеме за да го продаваат лосионот самостојно. :D
    Ајде се тешам дека го имам Sticky Dates лосионот, ама не се фер за LTGTR.

На Mrs. right и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Гледам на страната го имаат и Posh chocolate сетот. Soft couer чоколадната плочка за масажа ја користев може пред едно 6-7 години , потоа веќе не се произведуваше. Прекрасен производ, даваше супер хидратација на кожата а за мирисот да не зборам, баш на млечно чоколадо мирисаше. Ама овој пат "гласам" и јас за LTGTR :D

@Mrs. right ќе чекам да ми кажеш за сетот баш, како ќе ти се допадне лосионот за тело, ќе ми кажеш дали е сосема ист со мирисот. Најверојатно ќе одам од вторник па натаму во некој од трговските центри да го земам. Ќе те чекам да пишеш прво :)

Последна измена: 19 април 2025
    На Dentina и Mrs. right им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    Screenshot_20250420_173625_Chrome.jpg

Искуство со производот? @piglet1 ти да не го имаш пробано ?

9. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.802
    Не, го немам пробано, за жал. Уште си прскам од Супер милк, скоро полно е шишенцето. :( Последно нешто што имам земено од Лаш беше: Angels on bare skin чистачот и Catastrophe cosmetic - свежа маска за лице и морам да ги пофалам - одлични! Исто и лосионот - Sticky dates, онака ми е, не трае многу и не ми мириса убаво како спрејот за тело. Само многу ме нервира краткиот рок на траење на маската, нема шанси да ја потрошам за месец дена. Видов негде дека можела да се замрзне пред истекување на рокот и нормално да се користе, ама не знам дали би било во ред. Сакам да ги пробам нареден пат: Ultrabland маслениот чистач, Mask of magnamity, Herbalism, New цврстиот шампон, Scrubee… Ехее, долга ми била листата. :lol: Сподели ако имаш пробано било што од овие, плис.

@Mishela, јас го имам пробано Sakura гелот за туширање пред скоро година, океј ми беше, има пријатен мирис, ама не сакам многу цветни мириси, па можеби и затоа не би го купила повторно.

Последна измена: 20 април 2025
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    Super milk ми беше одлично, сега и овој серум сакам да го пробам.
    Да, јас лани купив свежа маска и беше одлична, само да немаше шанса да се истроши пред рокот кој е навистина краток, ама јас си ја искористив до крај и по датата, ништо не и беше. :)

Се имам пробано од ова што го спомна :) ultrabland е одличен чистач што ја вади супер шминката, само јас не можев да го поднесам мирисот никако :( И веќе не би ја купила само ради ова.

Mask of magniminty одлична маска за масна кожа (y)

Herbalism супер чистач за комбинирана масна кожа, и мирисот е супер.

Scrubee двапати го имам купувано , прави супер пилинг и плус дава хидратација на кожата. Нема да ти треба лосион за тело потоа.

New цврстиот шампон многу оддамна го користев ама дека немам проблеми со опаѓање, не знам да ти кажам за резултати. :)
    Знам дека е наменет за против опаѓање на косата.

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.802
    Препорака за шампон што ја прави косата мека, ама без да ја сплекува? Имам мрсна коса, ама досега не ми се погодил ниту еден шампон, на Олаплекс се навраќам еве неколку пати, ама некогаш убава ми ја прави косата, некогаш мех… Ги имам пробано Seanik, Jumping juniper, Big, Honey I washed my hair, Fairly traded honey, Big, Squeaky, Wasabi, Flyway hair и ниеден не ми остави некој си впечаток. Big би му дала шанса пак, многу одамна го пробав, па би го пробала пак. Се мислам за Godiva исто така, не ми е пробан.

Како мириса Ultrabland? Убаво ли чисти шминка? Немам некој проблем со мириси, ама се надевам не мириса одвратно. :lol:

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    @piglet1

Од сите шампони на Лаш, Тофу ми ја правеше мека косата. Ама дека мојава е по сува и бланширана, ми одговараше. Не ми ја сплескуваше , а некоја правеше.
    BIG поради солта го одбегнував, може даваше волумен ама многу сува ми ја правеше косата едвај ја расчешлував и со средство за расчешлување. Wasabi ми беше супер исто така.

Друг што го користам во последно време е еден на Балеа со зелено јаболко, знам дека сум надвор од темата ама мн ми одговара. Во Мк кога одам стандард го купувам во ДМ

А за Ultrabland, не знам како да го опишам мирисот, ми мириса на восок некој а содржи во составот восок, добро чисти шминка ама само поради мирисот не го купувам веќе..

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Да кажам и јас збор два.

Прво го купив шампонот Big и одлично ја чисти косата и дава убав волумен (имам многу тенко влакно што се сплескува), остава убав мирис на чисто и свежо на коста кој трае и наредниот ден. Мирисот ме потсетува на море и лето :inlove: . Но многу ја заплеткува коста и без регенератор нема шанси да ја расплеткам. За среќа и после регенератор ок е, волуменот и мирисот остануваат па се справувам со заплеткувањето.
    Мирисот на шампонот многу ми одговара, особено пријатен за топло време па си го нарачав и спрејот за тело и може да кажам дека се заљубив. И што е најважно траен е. Трае цел ден, а на облека дури и подолго.
    Заради проблемот со Big шампонот го нарачав happy happy joy joy регенераторот и на прво користење ме разочара целосно. Ниту има ефект на заплеткувањето ниту па мирис. Буквално ништо не останува од мирисот, за среќа мирисот од шамшонот трае и трае. Ќе му дадам уште некоја шанса, секако треба да се потроши, ама мислам дека нема да го купам повторно.
    Ми пратија тестер од гелот за туширање Dad's minted и мирисот пријатно ме изненади. Слатко, ама сепак и свежо со минт нотата. За трајност не можам да кажам, ставив многу малку за да видам дали ќе ми прија мирисот, па ќе видам уште еднаш кога ќе го искористам тестерот. Ако има некој искуство нека сподели, би му дала шанса ако има трајност.

14. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.783
    Cакам да го нарачам пилингот Basma, го има пробано некој?

15. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    1.238
    Од шампоните Big или Wasabi Shan Kui?
    Бев решена за биг ама и овој ми фаќа око другиот.

За тенка сплескана коса без волумен.

Го дотрошувам сега Squeak, добар е, мека сјајна коса, ама за волумен ништо не прави. Плус мислам побрзо ми се масти од порано

16. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.802
    Мене Wasabi некако ми го сушеше скалпот, а многу мрсна коса имам, Squeak мене не ми се допаѓа, со сила го дотрошувам, косата ми е сплескана и не помага воопшто за мрсење, а демек препорачан е за мрсна коса. Big го имам пробано, ама одамна беше и не се сеќавам баш, ама мислам дека и тој малку ми го сушеше скалпот, не би рекла дека е шампон за секојдневно миење, ама 2-3 пати неделно би било ок и задолжително регенаратор. И јас сакам да го пробам пак, ама се мислам.

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.723
    А да ги пробаш Fairly Traded Honey, Honey I washed my hair или евентуално Seanik? Не би ти ги препорачала ни Big ни Wasabi, мене многу убаво ми мирисаа, ама Big уште по првото миење ми ја исуши косата, за веќе после третото да ми ја направи како слама, ич не ми се допадна ефектот. Од Wasabi бев воодушевена од првите 2-3 миења, ама проблемите почнаа после, исто ми ја пресуши и сплеска косата.

Најзадоволна од овие што ти ги кажав сум од на прво место: Fairly Traded Honey. Косата ми беше премека, секое влакно на свое место, сама си правеше форма буквално без јас да ја местам (тогаш имав и уште пократка коса), како ќе легнев, така станував, без ниедно влакно да ми мрдне, ко восок да сум ставила. :D Другиов тврд шампон со мед исто даваше сличен ефект, но можеби не до толку како овој. Seanik исто ми беше ок, ама не се сеќавам многу на него дека поодамна го користев, тој е мислам баш за волумен.

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  18. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    381
    Ниту еден. Мене, како и на @blueeparadise, ми се допадна fairly traded honey. Сличен на биг е и новиот со ѓумбир, со парчиња сол. Тој колку толку повеќе од биг ми се допадна, но се мијам со ладна вода па некогаш парчиња сол ми излегуваат при сува коса зашто не се раствараат толку лесно.

Патем врска си нема American cream регенераторот. Revive ми е прво место, второ candy rain. Од Power & Glory имам тестери ама ги немам пробано.

Инаку, да не знае некој дали ќе има попуст на велигденскиве работи сега по завршување на празникот? Или уште ќе одат по нормална цена?

Исто, не е поврзано со Лаш, ама некој да не бил до Сефора да ги мирисне новите спрејови на Сол де Жанеиро? Дај и Лаш нека излезат со некој саглам летен спреј.

На CooperD, blueeparadise и TammiB5 им се допаѓа ова.
  19. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.783
    Како летен спреј го фалат The Comforter. Го немам пробано, но читав позитивни мислења.

Инаку се согласувам со American cream. Врска нема.

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    И мене American cream не ми се допаѓаше воопшто. Candy rain е далеку подобар. И Violet cream , прекрасен е косата ја прави лелеава, мека , милина.

@CooperD јас би ти рекла Big , ама обавезен е регенераторот. Поради солта, косата тешко се расчешлува.

@carly j мене воопшто не ми се допаѓаат тие спрејчиња од Сефора, ги имам мириснато и пробано на себе и не се воопшто трајни ккап ове на Лаш.

@TammiB5 тој мириса овошно, на шумско овошје

На carly j, CooperD, fbaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.