Свинско не е чисто месо не дека и го испрале муслиманите мозокот и во Библијата пишува да не се јаде свинско.
Не е работата за свинското. Очигледно не сфаќаш дека она сака да шири пропаганда против христијанството.
Во земја како Македонија, секогаш во мешаните бракови, доминантна религија е религијата на сопругот. Така што ако се христијанка и муслиман, децата би имале муслимански имиња и би биле муслимани. Скоро и да нема бракови каде доминантна религија е религијата на сопругата.
Кој ја поделил Библијата на Стар и Нов Завет? Бог не. The grass withers, and the flower falls, but the word of the Lord remains forever. Isaiah 40:8
Не знам кој ја поделил ама знам дека стариот завет е радикален и изобилува со доста поделби, а новиот се заснова на љубов и прифаќање и нови закони.
Свинското месо не е чисто,точно така затоа што јадат и измет. А знаеме дека и пилешкото (кокошките) јадат измет. Така да муслиманите со нивните лекции да престанат.
Тоа што сте родиле деца не значи дека треба да ви одат по секоја желба, ниту пак се должни. Ете пиша членката, пробувале, не иде, тоа е. Нема цел живот да ги моли.Не ѝ набивајте вина кога нив побитно им е што ќе кажат комшиите отколку нејзината среќа. Понавредливо од тоа нема.
Ако живее за тебе, значи дека треба сите животни одлуки да ти ги носи? Ако и двајцата не се религиозни, како што пишува членката тогаш не може бракот да е мешан очигледно си избрале свој пат за себе. Ако нивните семејства живеат за комшиите, за религијата, тоа е само нивен избор, не и на децата. А дали ќе бидат 2 мајки, 2 татковци или вонземјани, најважно е детето да е сакано и почитувано, така се одгледуваат здрави и среќни деца, докажано милион пати. Ниту религии, ниту идеали не го постигнале тоа досега.
А ти ја руга стварно религијата или ти така доживеа заради сопствените предрасуди? Свинското не е здраво и на другарка и јас би рекла да не му дава на детето пошто не е здраво. Готово ти ја наметна религијата со еден коментар кој патем е точен.
Моето мислење не е наменето за девојчето, туку општо дека за јавни личности се е оправдано, а за обични девојки ја тумачат до 5то колено. Како шо кажав нивен личен избор, сите ние си избираме пат за себе. Се додека нечиво однесување не ми наштетува на мојот личен живот во ред е се, нека прави што сака со својот живот.
Твој избор е де. Не го успорува тоа никој. Само непобарани совети од секого се добиваат, не само од муслимани. Тоа што го користиш моментот да збориш против муслимани само затоа што една ти дала непобаран совет е само твоја предрасуда и ич не му е местото на коментарот во темава. И ја сум родена и израсната ко христијанка и од христијани сум добивала непобарани совети па не сум генерализирала цела религија или сите верници врз основа на еден коментар од некултурна личност.
Мислам дека родителите со право се грижат и дека вератa не им е главниот акцент. Девојката фаќа прв поозбилен дечко во животот (според другите мислења и прв) и за помалце од година и до живеење заедно и женидба стига, класика меден месец фазата. Да сум родител на такво дете стварно би ми било премногу наеднаш и може стварно се засекирани со причина.
Како може верата да биде пречка кога двајца се сакаат? Што има врска тоа Сега со црнци деца имаат и никому ништо вие ко во камено време уште живеете Апсолутно ги подржувам и не гледам некаков проблем во тоа