Mешани бракови

Дискусија во 'Брак' започната од Tanjamm, 27 ноември 2017.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Ич да не му ја мислиш ти. Ако си и ти педијатарка изнеси си го твоето знаење, а ако не си нема што да дебатираме.

*И темава е мешани бракови, не е за свинско месо.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Апсолутно немам ништо против мешани бракови, додуша, не дека имам право да бидам против ама ете да се најдам у муабет.
    Јас лично, не би била никогаш со христијанин, католик, евреј, атеист...

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.245
    Колку повеќе читам на темава толку повеќе се чудам како е можно олку како народ да сме сеуште затуцани, прости и заостанати, луѓето селектирајте ги по добри и лоши карактеристики, а не по вера и религија, сите сме родени од крв и месо.

Нареден живот ако пак ми се падне да се родам тука (пошо гарант ништо нема да е сменето), ич поарно нека ме вратат назад.

На Ena05, bibiiii, Волкот и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Зошто затуцано?
    Религиските вредности можат многу да значат во врска или брак.
    На некого му е битно, на некого не.
    И се е тоа ок додека не им се мешаш на други во избор.

На Anie93, Волкот, Kaja991 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.245
    На кој начин?

6. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    На секој начин.
    Од почеток до крај, од венчавка до погреб и се она измеѓу.

На Anie93, Kaja991, Мамичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Green Ivy

Green Ivy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    23
    Moe iskustvo, od zapoznavanje do brak ni trebaa 8 meseci. 7 godini sme zaedno i chekame treto bebence. Znachi, slobodno da kazham, ushte ni trae taa meden mesec faza.
    Samo napred, vistinskata ljubov ne te machi 10 godini vo vrska za da doznaesh deka e taa Taa.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.648
    Допаѓања:
    273.348
    И ако сакаат црковна венчавка, небитно во која, црквата си бара прекрстување ;)
    Православната е доста полабава во тој поглед, католичката не баш.

Сите деноминации на христијанство можеме да ги ставиме под една капа, исто како и со исламот. Ни исламот не е еден.

9. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Немам против. Сум имала врска порано со дечко од друга вера, не се разделивме поради верата. Ако има љубов зошто да не.

На Maaaaaaaaar1, Anie93, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Здраво.Другите теми со ваков наслов се под клуч,па морам овде да се обратам.Имам дечко босанец.Заедно сме 4 месеци и имаме најнормална врска.Муабетот ми е што слушнав од негови другари дека сака да ме земе за жена.А истото и тој го има спомнато во неколку наврати.Не ја потенцира мојата религија како да му смета.Ги почитува моите празници и јас неговите.Неговите другари ме познаваат сите.И максимално ме почитуваат.И моите другарки го познаваат него.Не ми рекол ништо за облеката,за косата.Некогаш сам сака да бидам подотерана.Самиот ми има кажано јас не сум некој пештерски човек јас пораснав и се дружам повеќе со македонци отворен сум со отворени сваќања.Не ја потенцира неговата вера нападно.Ми докажал многу пати досега дека ме сака и јас сум уверена дека сака да ме земе ама на негов другар кажал дека не е во добра финансиска состојба за да прави свадба.Е сега што доколку нашата врска стане стварно толку сериозна.Како да објаснам дома дека сум заљубена во човек со друга религија.Дека со него гледам иднина и сум пресреќна.Светам покрај него.Не сакам да завршам со некој што не го сакам заради околината или мислењето на некој од дома иако нема да ми е сеедно ако не го прифатат.Сакам мислење од девојки или жени со ваков брак мешан и како сте ги пребродиле тешкотиите.Осеќам дека идеме чекор даље со врската.Сакам да бидам спремна.
    Заборавив да кажам.Јас имам 22 години а тој 32.

На Arjanit2021, mira.mira и elimkd им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    14.886
    Многу е важно во ваква врска да знаеш што кога би се земале?
    Во матично можете без проблем знаеш, но види си колку тебе ти значи религијата во вакви врски тоа е најважно. Доколку имаш син доколку сака сунет и такви ствари види дали ти смета тоа. Види дали доколку детето се одлучи да биде муслиман замисли дали би ти сметало тоа.
    Ова е најважно за мир другото се се бајки. Been there, done that.
    Мешан брак со овие години никако. Тоа се само проблеми, љубовта на зрели години не е она што ни се чини во младост. Доколку пример е атеист само тогаш би прифатила.

На VDT2906, No Makeup и Maaaaaaaaar1 им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.245
    Само 4 месеци го знаеш човекот тоа е премногу краток период за да донесеш одлука дека сакаш со него да бидеш цел живот.
    Не знам каков тип на луѓе се твоите родители во смисла конвенционални/слободоумни…Да си моја ќерка не би ми сметало религијата туку фактот што само 22години имаш, премлада си за брак

На ZeNoN, Macito007, Bella ••• и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Фала ти за времето што го одвои за да ми напишеш нешто.Да он сам неколку пати кажа ке те носам на матично ама јас мислев се шали на шала кажува ама излезе дека он стварно го сака тоа а нема да лажам и јас би сакала.Знам дека верски брак не би можеле да склучиме без еден од нас да ја смени верата а искрено не е во ред да го барам тоа од него зашто ни тој не побарал ни спомнал такво нешто од мене.Во врска со сунетот мислам дека е во ред од хигиенски причини а да не се изразам безобразно и убаво и средено изгледа.Е сега не знам дали со сунетот се наметнува и исламот или не.За имиња на деца не би ми било проблем јас сум повеќе за модерни имиња одколку некој старовременски или традиционални.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Точно премлада сум но не е за брзо време ова со бракот туку за една година од сега според тоа што ми има тој сам кажано би сакал до 35 години да има жена.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    14.886
    Мораш подобро да го запознаеш човекот не знаеме детали за вас ама 4месеци можеби е кратко време, како и да е ти посакувам среќа што и да си одлучиш. Меѓутоа добро размисли си тоа стварно не е мал потег особено не во вакво општество

На WildMk и Maaaaaaaaar1 им се допаѓа ова.
  16. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Да точно ама он не планира да ме остави а е доволно зрел за да знае што кажува.Мислам дека не би губел време со мене на 32 години.

17. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Јас кога го запознав се обидов да го тргнам од себе скроз не сакав ни пријатели да бидеме.Ама тој не се одкажа се обидуваше и ме освои.Има плачено пред мене и спомнато нешто во стил срцето не бира кого сака те сакам се колнам во сестра и внуци што ги имам.Нема да те оставам никогаш и сите препреки со тебе ќе ги поминам.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.344
    Не е пресудно годините туку зрелоста на врската и чувствата ваши .нема гаранција за доживотно ништо ако го сакаш и тој тебе и си сигурна во таа љубов дај си уште време па кажи на твоите и дури и да се против бори се за љубовта за да бидеш среќна а сигурно твоите ќе попуштат се работи за детето нивно за среќата ,било кој родител кад тад ќе биде помирен и ќе прифати.За верата е ризик ако побара да ја менуваш и уште другиден децата ќе ти се муслимани но се е можно со љубов и разбирање барем така мислам јас љубовта победува .Мој совет не брзај размислувај многу сто пати ако треба додека да си сигурна дали тоа е тоа што те усреќува

Последна измена: 1 ноември 2022
    На VDT2906, Maaaaaaaaar1 и elimkd им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.344
    Не верувам на таа реченица ја имам чуено од еден муслиман од пример на една блиска а типот ја изневеруваше,тоа колнење во блиски сестри мајка внук.Гледај го реално каков што е не се заслепувај од чувствата кон него сега да не се каеш подоцна

На Maca Macka, Just.do.it, No Makeup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Да среќна сум со него.Но многу треба да се размислува кога е брак во прашање.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.