Mешани бракови

Дискусија во 'Брак' започната од Tanjamm, 27 ноември 2017.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    5.369
    Панда, сум била сведок на свадби на колешка и другарки со Црногорец, Хрват и 2 со Србин. Никоја од нив ама баш никогаш не се соочила со лош коментар. Ние сме блиски народи. Мене воопшто и не ме ни интетесира кој со кого ќе се земе и да е од друга вера или раса, тоа не е моја работа, битна е љубовта и разбирањето. Само сакав да ти кажам дека пристапот ти е агресивен и хејтерски кон Македонците и може затоа имаш контра реакција. Овие навреди што ги пиша не ти се од вечерва туку сигурно ги користиш веќе, затоа може од инат ти враќаат. Ај да не те замараме вака непознати по форуми, остај и не се замарај за другите, не навлагај во дискусии и уживај во љубовта, зошто на поединци ако им дадеш повод на глава ќе ти се качат. Многу убаво си пиша во првиот пост, се е убаво објаснето. Со среќа.

2. IwyMe

IwyMe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    181
    Сума сумарум вакви коментари од тетките кои се омажиле во комшии од друг нема да слушнеш. Крај краева што е важно кој што кажал ако карактерот ти одговара терај бидејќи од тоа зависи животот не од националноста.

3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    7.611
    Jas ne mislam taka.Vo mojata familija imam bliski koi se vo brak so turci, I normalno e kako I sekoj drug brak.Ne e za pari. Sum primetila mnogu pogolemo pochituvanje na zenata I na postarite vo familijata. I nie gi pochituvame I na slavi I gozbi imame spremeno soodvetno za niv bez svinsko meso. Neznam zosto se pravi fama so meshanite brakovi ako lugjeto se sakaat I pochituvaat.

На pance24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    41.607
    @Panda00 Јас сум во брак со човек со Бугарско потекло :D
    Знаеш тоа шо значи со МОМЕНТАЛНАТА политика, а не со таа од пред 150 години?

Луѓето ќе зборат се додека ти дозволуваш да зборат. А вака ако се понашаш и у real life, ТИ си таа шо им дава причина да зборат зашо ја воздигнуваш Србија а сигурна сум дека на 90% ама баш гајле не им е ти со кој ќе завршиш, и ти зборат од инает :D

Be my guest, изнавреѓај ме и мене. Таман сум топ расположена сабајлево :tmi:

Како бе мене еден не ми рече шо си зела Бугарин ебате беља, да го стаам у топ.

На M&M, SummerGirl, ALISA0000 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.872
    Допаѓања:
    114.984
    Внука од братучед за грк ќе се мажи, па никому ништо. У кој век живееме за да се вреѓаме за нешто такво...

На M&M, Трагедијаупмм, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.491
    Немам против мешани бракови, другарка ми е мажена за црногорски муслиман и топ се сложуваат.
    Имаат само грагански брак, не се венчани во црква или џамија.
    Зетко е топ, си јаде свинско, си пие алкохол, си крши лебче за божиќ, велигден си слави само не оди по цркви си почитува негови празници и не оди ниту во џамии.

Ако се има љубов, респект и разбирање се има се.

На M&M, hermosa, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    7.611
    Koga ima ljubov I razbiranje, zar e bitno koj klanja a koj se krsti.Vazno sekoj da si go pravi toa sto saka.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.170
    Допаѓања:
    9.095
    Јас не гледам по вера и нација и немам против таквите бракови. Би се фатил и со турчинка, албанка, јапонка, африканка.

Важно е да е добра во душата и срцето.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.285
    Допаѓања:
    15.173
    Минатиот пат случајно на Фб видов дека на моја пријателка, золвата е мажена со Иранец. Ејј, Иранец од терористички Иран. Сега видов на ФБ некоја си Македонка се омажила за Ирачанин, од Ирак. Добро, веројатно мажите во Македонија благопријатно гледаат на тоа, оти штом отворат уста веднаш зборуваат за џихадисти, исламисти, палестински, сириски племиња и слично и дури им се воодушевуваат. Па еве им, се остваруваат желбите, ќе се ородат со идолите. Мизерија. За мене лично тоа се луѓе без етика, морал, без компас, без верски и национален идентитет, и не, тие таму не се современи, и ние не сме современи, освен да полниме билтени на МВР за друго не не бива, не па тие.

10. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    5.883
    Олабави малку. Не се живее од верски и национален идентитет.

На Peperutce6, @crnaovca и mom to be им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.285
    Допаѓања:
    15.173
    Точно, ама па не верувам дека е сјајно да се мажиш со припадник на нација која вика „Алаху Акбар“ и боде „неверници“ по западните земји. Ген си е ген, не се маскира со квази модерни муабети од типов „знаеш, не е таков, современ е“. Ооо, да, современ е, затоа живеат во шеријати, каменуваат и слично. Во суштина, немам јас што да се олабавувам, кај мене во поширока фамилија освен Срби(еден зет имам Србин, наш македонски), друго нема, нека се стегаат тие што станале сватови со брадосани. Нека им е со среќа.

И штом не се живее од верски и национален идентитет, не знам зошто Сиријки, Ирачанки, Иранки не се мажат тука за наши. Па и Турчинки од Турција не гледам дека се мажат тука за Македонци, напротив, доаѓаат во Штип, студираат, или се доселуваат сосе сопрузи од Турција овде за да живеат и да водат бизниси. Додуша од силно изграден верски и национален идентитет се живее и се оди напред. Еве пример една пријателка Ерменка ми кажуваше дека тие како мала нација која преживеала геноцид многу ретко се мешаат со други нации, затоа што сакаат да опстанат и да си го чуваат идентитетот. Паметно. Дури се зачуди дека некоја Ерменка дошла тука да се мажи во Скопје за православен Македонец.

Последна измена: 12 јули 2026
    На Gosh, christinnn и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    5.883
    Се гушиш во некои предрасуди и фрустрации. Исус каде живеел ? Па таму де на истокот. Во Русија да одиме ? Лулката на православието ? А таму тек што се случува ? Војуваат со братски народ.

На @crnaovca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.285
    Допаѓања:
    15.173
    Русија е исто џамахирија, за мене не е лулка на прославие земја со над 20 или 25% муслимани, исто како што и Македонија не е. Гледам спорт, бокс и кик бокс, од Русија доаѓаат само Дагестанци, Чеченци, де Мусаев, де Бетербиев, се брадоњи. Кажи ми зошто Турчинки, Сиријки, Ирачанки се гушат во предрасуди па не доаѓаат тука да се мажат? Баш ме интересира.

14. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    5.883
    Турчинки има, доаѓаат и се мажат без проблем. Пола од тој свет од истокот е иселен низ Европа и си имаат такви мешани бракови. Предрасудите се кај нас. Главно.
    Имам пријателка од истокот, муслиманка. Израснала во Америка, има 6 браќа и сестри. Една сестра мажена во Италија, друга во Америка, браќата исто женети со Американки, таа не е мажена уште, ама има дечко католик. И вежба јога. И нема хиџаб. Тоа сум зборувала со муслимани, хиџаб и многу други нешта се ствар на традиција, не на религија.

15. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.458
    а што ако е Иранец автоматски е терорист?.Јас живеам во Германија и имам колеги од секоја националност.И во никогаш не ме интересира кој од каде доаѓа.Битно е да се луѓе.Што е некое дете криво што е родено таму??Сигруно нема да декларираме и да судиме некој според националност.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.285
    Допаѓања:
    15.173
    Форумов е преполн со мислења за тоа колку Германија е небезбедна баш поради мигрантите.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    2.458
    Секој ден читаме секаде црна хроника.Да вистина дел од мигранитет ствараа немири.Ама нема автоматски да судиме на секој.И од нив има образовани доктори,банкари итн.Сметам дека сите не треба да се ставаат во исти кош.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.692
    Допаѓања:
    143.137
    И како тоа нечиј туѓ избор на сопруг влијае на твојот живот? Што те занима која за кого се омажила.

На H.VAGA, Peperutce6, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    6.304
    Што ве вас засега кој со кого ќе се мажи/жени?
    Ако тебе ти е критериум некој да е христијанин на друг не му е?

Ниту сите муслимани се терористи ниту сите христијани светци има и лоши и добри од двете заедници...

Мене воопшто не ми пречи која религија е мојата девојка идна жена, дури ни после брак може слободно да си оди она во џамија јас во црква.. Љубов е љубов, плус ќе си имаме повеќе фамилијарни празници.

На Medea., @crnaovca, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    1.376
    Јас само се радувам дека ги знаете имињата на државите и која вера е мнозинството. И тоа е еден плус, но уште подобро би било да се знае дека во секоја една држава на светот живеАТ малцинства на други вери. Ама тоа отом потом, засега Аллах ху акбер.

На nena2010 и DarkStormm им се допаѓа ова.