Mешани бракови

Дискусија во 'Брак' започната од Tanjamm, 27 ноември 2017.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.692
    Допаѓања:
    143.137
    Allahu Akbar извикуваат и верниците при молитва во џамија. Тоа што терористите го користат како оправдание за вршење терористички дешвки е друга приказна.

На Peperutce6, Medea., ZAHRA и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    48
    Здраво. Едно прашање. Блиска особа сака да склучи брак со Канаѓанка, но бракот да го склучат во Хрватска, бидејќи тој има виза за таму на 5год. Дали има личност што склучила брак со странски државјанин да ме посочи. Имено, во матичното во Хрватска му дале кои документи им се потребни, меѓу кои и некоја си дозвола дека бракот ќе биде признаен во Македонија,пред склучување на самиот брак. Искуства?

3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.228
    Секаде во светот постојат мешани бракови, ако некој е иста вера не значи дека ќе му успее бракот. Колку примери знам што се иста вера но во домот владее омраза и презир. Јас сум во мешан брак и скоро 6 години сме заедно, тоа што он е Мкд а јас Алб не ни е никаков проблем се зависи од човекот , ние после толку време сме заљубени и среќни како првиот ден. Така да никогаш не би рекла дека е тоа чудно или забрането , луѓето што имаат предрасуди се самите со себе несреќни. Која вера и нација да сте ако не сте искрени и немате почит еден кон друг се ќе пропадне.

На M&M, Gosh, dromka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    782
    И тоа како е важно од која религија е сопружникот не е баш сеедно сопругата да ти оди во џамија или во некоја друга верска институција децата на каков пример ќе ги научи целта во Христијанството е бракот да е христоцентричен и децата да се насочат кон Христос каков пример би добиле децата од мешан брак со сопружник од друга вера?

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    6.304
    Побитно ми е моите деца да растат во слога и љубов, да научат за морални вредности, љубов и почит кон сите, а верата сами нека си ја изберат..
    А дали би ги крстил во црква/ џамија и дали би им правел сунет зависи од договор помеѓу мене и мојата жена во случај да е муслиманка (спомнав крштевање во џамија ама не сум сигурен дали има нешто слично, нека ме исправи некој што знае).

Љубовта за мене е пред верата, а натаму оставам на Господ еден ист е и за мене и за муслиманите..

Секако дека сум против за мешан брак ако не можат мажот и жената да се договорат и верата им е постојано предмет за караница.

На M&M, L.i.n.a.a и Medea. им се допаѓа ова.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    2.228
    Ако бракот мора да биде христоцентричен, тогаш клучното прашање не е само „од која религија е сопружникот“, туку каков човек е тој и дали ги почитува твојата вера, твоите вредности и начинот на кој сакате да ги воспитувате децата. Мешаниот брак сам по себе не значи дека децата ќе бидат збунети или дека нема да имаат пример a примерот го создаваат родителите со своето однесување, љубов и доследност.
    Исто така, ако христијанството ги учи луѓето на љубов, почит и прифаќање, тогаш зошто би било проблем сопружникот да има друга вера, доколку не ја попречува твојата? Можеби токму преку таков брак децата ќе научат дека можеш цврсто да веруваш во Христос, а истовремено да го почитуваш човекот кој верува поинаку. Верата што е навистина силна не би требало да се плаши од туѓата вера.

На M&M, Gosh, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    52.795
    Добро и вие не се прајте паднати од небо, или па од друга страна не се прајте ко да имате искуство со вакви работи...

Грото од Иран, Ирак, Индија, Сирија, Африка што се дојдени у Европа да не ги редам државите сеа се кромањонци со затуцани сваќања, сеат сида и трипер кај стигнат, по дома не си прибираат од комар на курви, али нашите жени паѓаат на нив оти се упорни ко слеп за стап, и не дека ја сакаат жената него ли им треба топол дом, јадење и пичка...

Дојдете, па видете... И мене не ми се јасни жени што се бафтаат со вакви, чест на исклучоци што не се ретки, туку преретки и на крај увек проблеми да не и ги земе децата, насилство, па мењање вера, и уште илјада глупости. Мислам пример пукнале млади згодни Африканци и Арапи за стари, да ми простите дебели Германки јеа рајт... А па да не праиме муабет дека и жени имаат фетиш на одредени нации и раси.

На SummerGirl, christinnn, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.762
    Допаѓања:
    35.226
    Јас само да прашам кај имаш видено дебели германки? :rofl:
    Јас сите шо ги глеам и стари и млади, се како кибрит суви, ни газ ни цицка.