1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Mешани бракови

Дискусија во 'Брак' започната од Tanjamm, 27 ноември 2017.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Јас не зборев за тие што имаат лични критериуми, туку за оние што се мешаат во туѓа среќа и коментираат зошто Стојна се омажила за Турчин или Трајко земал црна жена.

На Antolinaa, Yowannty и Gosh им се допаѓа ова.
  2. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Нaциoнaлнoстa е мнoгу пoвеќе oд нештo нaпишaнo вo дoкумент. Мoжaм билo кoјa нaциoнaлнoст дa се пишaм и џaбе ќе биде aкo ни јaзик знaм ни се прoнaoѓaм вo тaa културa. Кaкo сум пишaнa вo дoкументите никoгaш не билo прaшaње зa кoмпрoмис кaј мoите, кoгa бев мaлa нa пример мaјкa ми се пoгoди дa ме зaпишувa нaшкoлo и ме пишa мaкедoнкa.

3. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    368
    Само битно е да запомниш дека, ти ги гледаш така, ама не сите од тие што ги гледаш така те гледаат така и тебе. Можеш да наседнеш на врска со морали, религиски ограничувања итн. Затоа при вакви врски треба човек да биде предпазлив.

Последна измена: 1 декември 2017
    На Tanjamm и Rama им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.179
    Допаѓања:
    175.569
    Ако мене ми е добро дома, не ми е грижа баш како ме гледаат другите. Како што кажав дека навистина не ми е грижа како некој живее, исто така не ми е навистина грижа како другите ме гледаат. Особено луѓе со големи усти, со кои имам само здраво.

На SV1911, Antolinaa и Yowannty им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.744
    Малограѓанштина и заостанатост не е поим за прифаќање или не прифаќање на ситуации ( во случајот бракови) за себе си, туку е поим за оговарање и користење неморални зборови кон икс особи, без разлика дали ве засегнале лично или не.
    Заостанатост е токму онаа закоравеност кога велиме "јас не прифаќам" или " види ги овие или оние" "на што личат побогу" а најнормално дека секој си одбира за себе си тоа што нему му чини.
    Љубезноста, убавината и доблеста на еден човек е токму во она "биди си свој но не осудувај никому".
    Секој има свои желби, свој начин на живот, свои пронаоѓања во радоста па не е воопшто вкусно да коментираме нечии одлуки и нечии среќи во животот. Не знаете кој што си носи во себе..
    Да сретнам како што сретнувам овде најразлични парови од најразлични земји и религии само им се восхитувам, ете на љубовта, на начинот на кој што се справуваат со таа љубов, и начинот на кој што се гледаат со очите. Какви се за нив си се, битно е да се среќни живи и здрави.

Не морате никого да прифатете, но почитувајте го него и неговите селекции без омраза, без морализирање, без погрдни зборови, без разлика дали за вас тоа чини или не чини, дали го сметате за нормално или ненормално. Како што вие си знаете за вас, така и тие за нив си знаат најдобро на свет.
    Верувајте.

На lovestoneddd, Antolinaa, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Дали пример би биле во брак со Арапин, Индиец, Ирачанин? Јас со католик од Европа да, со муслиман не би.

На Alisa22 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Dalia93

Dalia93 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    133
    Што подразбираш под Арапин, а што под Ирачанин. И Индиец муслиман или хиндуист? Познаваш лично некого?

На Lella и WildMk им се допаѓа ова.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    Пример ако некој Арапин,Индиец или Ирачанин по некоја случајност е католик или православен би стапила во брак или не?

На Antebellum, Lella, DAngel и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Што е битно кој каков е и од каде е? Нека има љубов и разбирачка само.

На dayla, theowndemon, chocolade и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Не. Мислам и на националност, не само на вера.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Знам жена од мојот град омажена за човек во Јордан. Сега се жали дека ја малтретираат, ама има повеќе деца и таа е веќе стара, околу 50 години. Така да мене вака од страна ми е навистина чудно како се решила и покрај многу порекнувања од дома, караници, за да си го зезне животот? Како воопшто решила да отиде во земја каде исто наишла на отпор затоа што не е нивна по вера и нација. Не знам дали е заљубеност некоја што го заслепува човека.

Ирачанка беше бегалката што се мажеше за полицаецот, ви текнува онаа љубов, демек Ромео и Јулија, а веќе се разведени. Џабе пропаганда по тв.

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас знам за една што не е мажена. А млада е, вика интелектуалка. Ама нон стоп ја интересира за другите и само гледа како да започне муабет за тоа како сите биле несреќни. Мене овака од страна навистина ми е чудно, како не сфаќа дека секој си го живее својот живот.

Демек само мешаните бракови пропаѓале, пуста мако. Секој втори брак е проблематичен, да не е секој втори брак мешан? Македонците не се никогаш идиоти? Светињи хомофобични, ксенофобични и сексистички, ама барем чист православен Македонец е. Ако ја тепа, барем не е црн. :wasntme:

На piksooki, Luminary, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Таа беше од Курдите. Зарем навистина откако ги „бомбардираа“ сите медиуми со нивната љубов голема, се развеле по само две години? Кога ќе размислам, ништо чудно и да било местенка.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Kакви две години, многу порано.

15. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Jaс сум од мешан брак дете, а сега повторно сум во мешан брак веке 16год и функционираме супер. Воспитувана дека не треба да се делат луѓето по вера и националност, а така си ги воспитувам и децата. До сега се функционира и со моите деца имаат мешани другари и не прават разлика. ЗА ИМИЊАТАна моите деца се погриживме само мм и јас, бидејќи тоа право мислам треба да си го имаме само ние над сопствените деца

На bittersweet, Luminary, theowndemon и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Мислиш во ,,чист'' брак нема расправии, малтретирање , разводи?
    Само ,,нашите'' се со плава крв дека наши нели?
    Чисто ме занима дали би стапила во брак со Македонец - муслиман ?

На bittersweet, theowndemon, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Јас не велам дека нема кавги во македонско - македонски бракови. Не би била со Македонец муслиман, иако ги сакам овие луѓе, може да бидеме добри пријатели, да соработуваме, но брак не. Со католик брак може со муслиман не.

За браковите кои ги спомнав, проблем е дали таа жена некој ќе ја пушти да се врати назад. Далеку е, зависна е од мажот, родила една војска деца, мислиш така лесно може да се врати овде.

18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Зошто католиците имаат предност кај тебе во однос на муслиманите?

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.667
    Допаѓања:
    14.133
    Се знае зошто, сите знаеме зошто. Разликите се мали во верите. Практично ништо нема да сменам. Ќе се венчам во црква, ќе ми крсти деца поп, ќе ме пее поп кога ќе умрам, ќе се викаат децата како што јас сакам. Ништо скоро нема да сменам.

На Feminka22 и iki26 им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    А со атеист би се "смешала"?

На crimson, Rebecca_R и Bozica1980 им се допаѓа ова.