Ногу нормално дека секогаш неможеш ти да бидеш во право.Лично јас кога не сум во право го кажувам тоа,а веќе ако сум во право..настојувам на тоа и ќе го докажам дека јас сум во право а другиот греши и единствено му останува да признае дека не е во право,како што му се случува на секого. А постојано не се карам..некако не ми прилега баш тоа.
A најтрагично е кога му даваш безброј докази на некого дека греши и не е во право, и сепак не го менуваат мислењето....
Најмногу го има ова во тинејџ angst годините или 2оте рани, (и јас бев таква ко дрвен адвокат, лошо низ денешните очила), после малку се омекнува, но секако има луѓе кои цел живот се такви по карактер. Избегнување до макс на луѓе кои не знаат да ја извадат главата од... некои места, или од луѓе кои се мислат центар на универзумот па нивно мислење е најбитно. Смешно е... за среќа повеќето луѓе па и оние со рецврст став омекнуваат и ик даваат предност на други карактерни црти -- многу поважни со тек на времето. Ако не, они си знаат најдобро како нив им им е најдобро