Се согласувам со повеќето коментари за шампоните на Nivea косата наредниот ден по миењето е залепена за главата и изгледа ко мрсна.
Долг период ги користам производите од овој бренд и генерално задоволна сум. Единствено што не ми одговара се шампоните, а посебно позитивно искуство имам со кремите за лице и лабелата за усни.
Прочитав негативни критики за шампоните на нивеа ама кај мене пак шампонот ми е океј. Ги користам моментлано заедно со балсамот и ми ја омекнуваат косата а и убаво мириса, се чуствува мирисот, чудо некое јас да бидам задоволна од шампон. Имам и еден нивен гел за туширање, добар е, мириса ја прави нежна кожата, ми се допаѓа. Исто така дезедорансот само 2 пати ставав за да го пробам, добар е и тој, нежно мириса, за трајноста сеуште не можам да кажам ништо. Додека не ги завршам двете почнати ролончиња, нема официјално користење. Инаку порано имав една нивна крема, (плаво пакување, нивеа пишуваше со бели букви) и ми беше премногу мрсна. Ставав по ептееен малку и пак лицето ми светеше и ми беше мрсно. Генерално, не им се толку лоши производите, за тие пари океј се.
Мене ми се убави шампоните на Нивеа и геловите за туширање.Само лосионот Нивеа не ми е убав и оној лосионот за туширање.
Од шампоните не сум задоволна. Кремите, антиперспирантите и млеката за тело се супер. Едни од најдобрите.
Дали некој ги има користено мицеларната вода и гелот од линијата Hydra Skin со хијалуронска киселина? Јас само кремот го имам користено, дневниот, а сум пре задоволна. Исто така имат нови "сапуни" за лице, без сапун, со екстракт од органски зелен чај и каолин глина(плавиот на сликата подоле). Дали некој ги има користено? Има плав, розов и црн. Сите се различна намена. На нивниот сајт ги има само тие три, а на google ми излегуваат и други. И другите: