Orzene шампони и регенератори

Discussion in 'Коса' started by baby-star, Apr 8, 2012.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

И јас користам Orzene за мрсна коса и забележувам разлики, понекогаш не ми се мрси и до 5 дена, ама понекогаш уште вториот ден ми е мрсна. А инаку го користам неполн месец. Вие после колку време забележавте резултати?

2. mv131993

mv131993 Активен член

Јас за жал не забележав никаков ефект од Orzene. Мене ми делува исто како и сите останати шампони, косата ми се мрси на еден или на два дена. Инаку го користам тој што е за мрсна коса, а единствено што би го издвоила како добра карактеристика е дека многу пена прави. И малку да нанесете, пак ќе имате доволно за цела коса, така да, побавно ќе го потрошите шишето. Малото пакување е вообичаено околу 116 денари, а поголемото пакување е неколку десетки поскап

3. Edie.S

Edie.S Истакнат член

167 ден. се поголемите (од 400 мл) во Веро :)

Јас го купив тој за масна коса.. Вечер прв пат ќе го пробам и ќе пишам пак за некоја недела. Ако не го бива, се враќам на оние од бреза и коприва.

london-girl likes this.
  4. baby-star

baby-star Популарен член

Порано имав користено Orzenе но не ми се допаѓаше,па зедов повторно да пробам,повторно не сум задоволна.
    Имам чувство како веднаш да ми ја масти косата,а и мирисот ми е премногу јак,неиздржлив.
    Се враќам на шампонот од коприва.

london-girl likes this.
  5. Agrona

Agrona Популарен член

Јас сум премногу задоволна од Orzene ПРЕМНОГУ. Не само што ми ја врати живоста на моето некогашно никакво косиче, него и ми се згусти многу и брзо ми порасна. Orzene ми ја врати свежината и мекоста на косата. Од многу фарбање од што не' сега косата конечно ми се врати во форма. Orzene го користев година и пол, сега одмарам од овој шампон и користам друг. Па ќе видам какви резултати ќе има овој новиот. Ако не, Orzene не ми бега. :)

6. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Денес првпат купив Orzene - шампон, регенератор и маска и одма ги пробав. Првиот впечаток е дека ми ја направија косата многу мека и сјајна, дури и оние делови каде што сеуште имам фарба не изгледаат суво и оштетено :) засега сум многу задоволна. Читам на форумот дека исто така го забрзувал растот на косата, дали е вистина тоа?

7. Monika.J

Monika.J Активен член

вистина е :D

8. levely

levely Популарен член

И јас сум премногу задоволна од шампонов а воедно и регенераторот, кога го зедов не знаев дека го забрзува растот на косата но навистина е така дури и јас се зачудив , за не полн месец косата до половината ми порасна и сега треба пак да одам да ја кратам |( Ама тоа е нека расти не е проблем, мене и онака бргу ми расти но шампонов ми се погоди и тоа како.

9. Bright

Bright Популарен член

Од вчера почнав да го користам шампонот од пиво и б-комплекс и иако читав коментари дека не правел пена, ја сушел косата и сл.. мене ми се погоди :) Резултати за порасната коса би ви кажала ама по 1 месец (за пореални да се резултате!) :)

10. Bright

Bright Популарен член

Ептен брзо ми ја мрси косата :doh:

11. Marossa

Marossa Популарен член

Користев за сува коса,Rеpair беше ли незнам точно,и регенератор земав и не сум задоволна.Исто ми е како обичен шампон дури и повеќе ми ја исуши косата.Абер немаше од растење :D

12. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Планирам да купам за мрсна коса,порано го користев и ми помагаше не ми се мрсеше толку.

13. Kala.

Kala. Истакнат член

Го користам шампонот за првут веќе дооолго време, и премногу сум задоволна од него, косата мене не ми се мрси и до 4 дена ако не ја измијам. Не планирам да го заменувам со ниту еден друг шампон :)

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Најдобриот шампон за мојата коса дефинитивно, го користев за фарбана и против првут, првутот ми исчезна за многу брзо време.
    За фарбана коса ми беше исто предобар не ми ја мрсеше косата, ја миев на 2 дена, и ми беше мека.
    Не би го менувала ако некогаш сменам од овај сега со коприва и ампули внатре дефинитивно се враќам на Орзенот, сигурна сум дека во комбинација со регенераторот би ми биле топ.

15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Мене ми ги препорача фризерката, ама јас уште не сум ги пробала. Баш убаво што ме потсети на нив.

16. curlyhair

curlyhair Популарен член

I posle godina dena od posledniot komentar vo grupava potvrduvam Orzene najdobri samponi na site vreminja :D

Dust likes this.
  17. Dust

Dust Game Over

И јас потврдувам!!!

curlyhair likes this.
  18. curlyhair

curlyhair Популарен член

Posebno za suva i kadrava a kosa i regenerator i sampon idealni :D

Dust likes this.
  19. Dust

Dust Game Over

За сува е многу добар!
    За другите не знам..
    Пријателката на која што и го препорачав се фалеше, ама не знам за каква коса зема..
    Порано користев скапи шампони, па пробав евтини..
    Па ништо не ми помогна како овие..

buba4e89 and curlyhair like this.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Го купив тој за мрсна коса, два дена ја носев пуштена значи океј е според мене. Ќе се трудам да не ја мијам почесто :$
    А кој помага за раст на косата?

curlyhair likes this.