Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Ти благодарам.:l:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kittybaws

kittybaws Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Го има Витаминот Ц во ДМ?

3. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Само на торба мк

4. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    756
    На почетокот мислев дека салицилната киселина од ревокс ми направи чудо ама изгледа не е така... После 3-4 користења ми се причини дека ми исчезнуваат црнките ама не е баш така. Од шишенцето имам потрошено речиси 1/3 и не ставам секоја вечер исто не ставам и кога имам циклус. Од ниацинамидот сум многу задоволна секое утре го ставам, на салицилната ќе и дадам шанса.

5. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    И јас ги забележав кислелиниве во ДМ. Сакам да почнам да користам салицилна и нијацинамид ама ништо баш не ми е јасно. Имам 24 години, ќе ми одговараат ли и како да ги вметнам во рутина? Што конкретно третираат?

Многу се извинувам ама стварно не можам никако да ги разберам киселиниве, читав едно време и на сајтот на Ординари ама не ми оди...

6. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Прочитај го ова:
    Дали ти одговараат не зависи од годините, туку од потребите на кожата. Ако сакаш да ги третираш проблемите споменати во цитатот, тогаш ќе ти одговараат.

За начин на употреба, можеш да ги користиш двете наутро (во било кој редослед) по што следи СПФ крема, двете навечер, едното наутро, другото навечер...

Не ги почнувај истовремено, дај си барем 2 недели после почетокот со употреба на едниот серум пред да го почнеш и другиот серум за да видиш дали некој од серумите ти прави проблем, т.е. не ти одговара тебе.

На Leat, angela.kostova и Gi.ir.ll192 им се допаѓа ова.
  7. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    756
    Ниацинамидот ќе го вметнеш лесно бидејќи е еден вид како "крема" т.е. Б3 витамин, се става на влажна кожа најчесно наутро. Салицилната киселина се препорачува за мрсна или комбинирана кожа и помага за акни, проширени пори и црнки и се става навечер и обавезно се пористи СПФ наутро т.е. после ниацинамидот.

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    Јас веќе месец дена го користам ниацинамидот, а сакам да вметнам и салицилна киселина или azelaic acid. Е сега не знам како и по кој редослед?
    Ниацинамидот морам да го ставам навечер затоа што многу ми се мрси преку ден и затоа насабајле ништо не ставам само со вода го мијам лицето.
    Фала однапред :D

9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Буквално како сакаш можеш да ги групираш и кога сакаш да ги ставаш, со задолжителна СПФ крема наутро.

10. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    95
    Здраво, може ли некоја да сподели искуства со ниацинамид и салицилна киселина? Дали ви се намалија флеките од акни и дали имате помалку акни?

11. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Мене ми помогнаа ниацинамитот и азелианската киселина ама за флеки од сонце.

12. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    @pdb123 @Gi.ir.ll192

Ви благодарам многу. :inlove:
    Ќе ја земам прво салицилната па после и другата.
    Само уште нешто, дали после двете да ставам крема одозгора или да ги оставам така самодтојно па само наутро СПФ?

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Стави крема над нив и навечер :).

На Leat и Gi.ir.ll192 им се допаѓа ова.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @pdb123 izvni jas mnogu sum dosadna :lol: mozam posle azeleicnata da stavam krem?ne e problen?

На poppie и Gi.ir.ll192 им се допаѓа ова.
  15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не е проблем :D.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Здраво. Имам дехидрирана кожа со малку црвенила, но не е мрсна. Сепак земав салицилна киселина зашто беше најмал процент. Дали смеам да ја користам, при што после нанесувањето би користела moisturiser?

17. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Кога купуваш киселини, пред сè треба да го гледаш типот на киселина и да знаеш зошто го купуваш, бидејќи не сите киселини имаат иста функција. Дури потоа треба да го гледаш процентот, односно јачината на киселината.

Во случајот, смееш да ја користиш салицилната киселина, само прво пробај ја на некој мал дел од кожата за да видиш случајно да не не може да ти ја поднесе кожата (иако тоа поретко се случува; салицилната киселина е често безбедна и за чувствителна кожа). Иако има и други карактеристики, конкретно тебе можеби најмногу би ти значела нејзината антивоспалителна карактеристика која ќе ти помогне во намалување на црвенилото.

Сепак, за намалување на црвенила, повеќе се препорачуваат нијацинамид и azelaic acid. За да не пишувам повторно, прочитај го овој пост каде подетално ги објаснив видовите на киселини и нијацинамидот.

На poppie, Semirr, Gi.ir.ll192 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Дада, ги прочитав сите постови наназад. Имам многу црнки на носот како и дел од образите. Читав наназад и видов дека тоа помага. Истовремено користам и нијацинамид. Едимствено што се загрижив е тоа што се препорачува за мрсна кожа, а мојата не е таква.

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Се препорачува/рекламира за мрсна кожа бидејќи таа е посклона на нафрлување и имање црнки и поверојатно е дека ќе им е потребна на луѓето со таков вид на кожа, меѓутоа тоа не значи дека и другите типови на кожа не може да го имаат тој проблем, само е поретко. Еве нели јас имам тип на кожа како тебе - нормална до сува, па и јас користам салицилна киселина :D.

На Semirr и QueenBeyonce им се допаѓа ова.
  20. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Фала многу:inlove:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.