Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Revox серуми за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Kristi900, 3 мај 2020.

1. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    275

Најлошо искуство со оваа крема , во Зегин ја имаше на ваква промоција слична и ти ја нудат вработените и викам сигурно е добра а во ранг на многу јаки брендови е кремата ја ставив на фаца ДОБИВ ИНСТАНТНО ЦРВЕНИЛО ИРИТАЦИИ а ја промовираат во ЗЕГИН . Дадов 2000 денари за крема кај што е фејк туку и иритација добив кој знае што има во неа. Ќе си купев Еуцерин или Биодерма колку сум глупа.........

На eliesaab и Bella2_ им се допаѓа ова.
  2. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    275
    Гуглав и дознав дека е на некоја девојка Албанка кремата и е производена најверојатно во Косово за многу ефтина цена... цената не е реална за ваков производ ама се наоѓа некоја како мене проста што се што и понудат купува а ги има такви многу :)

На eliesaab и Bella2_ им се допаѓа ова.
  3. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Здраво имаш неколку опции
    Да ставаш ниацинамид наутро и навечер салицилна ( но ако немаш сензитивна кожа бидејќи знае да реагира нс лошо)
    Да ставаш една вечер ниацинамид додека другата само салицилна навечер. Да ти биде еден серум за тој ден па наредниот другиот.
    Исто така немој да форсираш салицилна киселина секојдневно да ја ставаш 2-3 пати максимално е доволно.

Јас би те советувала да идеш со втората опција бидејќи гледам спомна имаш акни па да не ја направиш ситуацијатс полоша со премногу ексфолијација. Но секако ова е мој совет и искуство и знаење ти како си сакаш ќе си одлучиш. Ако ти треба повеќе информации за салицилна или друго прашање слободно :).

На Dinki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Здраво, не си проста едноставно кај нас се гледа се дс се продаде така без знаење и да се земе само профит за жал. Само следен пат убаво најди ги на интернер производите види ги состојките, рецензии, прашај тука за мислења зс искуство и само така можеш на крај да заклучиш дали е за тебе и воопшто дсли е добра. На секого му се случило дс згреши и да земе нешто дс не се погоди и да биде скапо од чисто што не знаеме и во моментот одма одлучуваме. Се надевам дека ќе најдеш начин да го користиш за нешто друго ама за жал тоа е вистината кај нас се гледа само да се продаде и да се има профит и како и за кого е производот нив не ги интересира и немаат знаење. (Конкретно кај тие што ти го препорачале ова):)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dinki

Dinki Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Fala tii mnoguu, i use edno prasanje za luznite koja kiselina e podobra, dali salicilnata ili nekoja druga?
    I dali posle salicilnata se stava nekoja krema i kakva?

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Немам батерија за некој саат ќе ти пишам извини :l:

На кратко само да треба крема после секој серум можеш било каква да е само да е хидратанта најобична и да нема киселини ништо внатре. За другото подоцна ти пишувам

На NoirSerpentine и Dinki им се допаѓа ова.
  7. Dinki

Dinki Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Falaa tii mnoguu ❤️
    Koga ke mozes da mi predlozis nekoja hidrantna krema i krema so spf

8. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    275
    Кремата не вреди ни за 300 денари, онаа на Биотен од 300 е подобра од оваа. 2000 денари не се малку за крема што не е испитана и што предизвикува несакани реакции на лицето и мајка ми ја стави истото и се случи. Ја фрливме у Канта што да и правиме. Како што кажав никогаш повеќе не би купила Косовска козметика или нешто без разлика колку и да ја фатал вработените.Мислев дека тоа е некоја компанија , а тоа уствари да ти било некоја блогерка .

9. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    За спф мене овие ми се одлични засега но се корејски бидејки европските ги имам препробано и стварно не ми се допаѓаат тоа си е мое мислење. Знам и некој француски има добри само ги немам пробано.

Многу е битно да кажеш каков тип на кожа имаш но би претставувала според ова што го збориш комбинирана до мрсна?

Ако е така би ти рекла да идеш со минерален овој на бентон многу помага со акни да ги исуши и контролира тој себум на лицето.
    - малце е тежок да се размачка но зстоа се вика минерален

https://coslovemetics.mk/product/benton-skin-fit-mineral-sun-cream-spf50-pa-50ml/

https://coslovemetics.mk/product/isntree-hyaluronic-acid-watery-sun-gel-spf-50-pa/
    Овој е гел ама текстурата е прелесна и хидрира убаво

https://coslovemetics.mk/product/missha-all-around-safe-block-essence-sun-spf45-pa-50-ml/

10/10 фактор не ме исфрли и одма се впива во кожата дефинитивно и супер е цената

За крема било каква можеш искрено ако имаш некоја дома само да е хидрататна ти треба или можеш некоја евтина од белина / дм да си земеш за да можеш да држиш контрола со киселиниве но во исто време дс ти е безбедна за против акни.

За кремата ми треба да знам каков тип на кожа имаш морам според тоа да одам за да побарам и да најдам и ќе ти кажам

На Dinki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dinki

Dinki Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Kozhata mi e otprilika kombinirana do mrsna

11. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    4.262
    Може да ми кажеш која крема ја користеше после серумот на Ревокс витамин ц? И јас го зедов сега со надеж да ми избледат флеките што ми останаа после бременоста.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    18.275
    Јас користев нијацинамид и азелаична киселина од Ревокс. Крема за лице си ја користам од Афродита со невен и вообичаено и тогаш ја ставав таа.
    Јас сега пак сум шарена ,после вторава бременост, па кај и да ќе почнам пак со третманиве до лето колку толку да избледат.

За тие што сте поупатени во нега на лице, сакам да ставам нијацинамид(наутро) азелаична киселина(навечер) кога да ставам витамин ц серум?

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Витамин Ц најдобро се користи насабајле, а потоа обавезно се аплицира СПФ, плус витамин Ц помага СПФ-от да ја штити кожата поефикасно.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Од каде ова... Ако добро се сеќавам некои од кремите и на форумов беа фалени. Може е во некоја соработка со позната личност конкретната крема.
    Порано дефинитивно не беа толку скапи и имаше различен избор. А дека голем дел од козметиката генерално што се продава на овие пазари е произведена (и е прашање дали е произведена и дистрибуирана преку соодветни канали) во косово е јавна тајна, за жал :|

Едит: за да не одиме оф топик, да ја префрлиме дискусијата во Каква крема за лице користите? | малку посоодветно е?

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    18.275
    Витамин ц пред или после нијацинамид?

16. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Витамин Ц, па ниацинамид, па СПФ

17. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    Здраво. Сакам да го освежам лицето, ми делува изморено, не знам како да ви опишам. Порано ми светеше, дури и пудра кога ќе ставев лицето ми беше мазно, имав свежина. Сега со истата пудра немам таков ефект, ми делува суво, уморно, не ми дава никаков убав ефект. Пред некоја година користев од ревокс серумите ама не знам точно што и како ги користев. Витамин ц сигурно користев и ниацинамид или хијалуронска користев, или можеби двете :^)
    Ако може хелп која комбинација од серуми да ја направам за да се вратам на некој сјај

18. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Пептиди се состојка со многу големи бенефити и за секого посебно кога доаѓа збор за хидратација и нежна кожа . Конкретно не знам овој на ревокс каков е но бидејќи гледсм од тој бренд бараш би ти го препорачала. Можеш дс го користиш кога сакаш и со што сакаш. Сабајле / навечер и дс комбинираш заедно со други состојки и може секој ден дс се користи. Има добар состав така што и за сензитивна кожа би било безбедно.

https://www.revoxb77.com/collections/all/products/just-peptides-10

Овој со хијалуронска киселина и алги за колаген е исто така добар и би ти одговарало бидејки тебе ти треба длабока и површинска хидратација и зајакнување на бариерата на кожата.

https://www.revoxb77.com/collections/all/products/marine-collagen-ha

Оваа состојка е подобра од хијалуронска киселинс бидејќи привлекува повеќе вода и задржува во кожата така што можеш и нешто вакво чисто зс хидратација ако ти е само.

https://www.revoxb77.com/collections/all/products/polyglutamic-acid-serum

Хијалуронска киселина во сите серуми овие ги имаш можеш да земеш и серум само со таа состојка но според мене секогаш е добро да се има уште една главна концентрирана состојка што ќе помогне и ќе имаш повеќе бенефити и достигнувања :)

На pilenka, Giinna и blueeparadise им се допаѓа ова.
  19. en_na

en_na Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Салицилната киселина 2% колку пати неделно ја користите?
    Дали може да се претера,т.е ако ја користам пример преку еден ден да има негативно влијание? Јас како што гледав една докторка по интернетов кажуваше дека кожата не се заситува од салицилната киселина дури и ако се користи почесто, дека делува цело време.

20. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.247
    А пептиди и колагенот со хијалуронска во комбинација да не е многу? Фала ти иначе