Јас по долго трагање кој шампон да земам т.е сменам претходниот, се решив за овој и ми се допаѓа. Го има овој што го постира Моира и едно големо ДА за него а и плус цената му е добра за таа грамажа
Mирисот ти се губи за 2 часа? Не е можно многу убаво мирисаат и мирисот многу трае, преубави се само од Syoss користам шампони и од Шаума ама повеќе од syoss , моментално го имам Syoss Shine
Колку милилитри е овој? - Едит, видов доле на сликата. И ме интересира за каква коса е наменет - мрсна, сува ... Мојата е прилично густа, ама пребрзо се мрси и не знам дали да ризикувам, ако не ми одговара на косата кујзнае како ќе ми стои за украс низ бањата.
Oбично овие без силикон се наменети за мрсна коса, а како што читам првиот е за оштетана, другиот за бојадисана, фарбана што би рекле. Е сега дали ќе одогвара незнам, ама и фризерот ми рече да одбирам шампон без силикон, а имам мрсна коса. Се мислев и јас неделава за овој,абре телепатија сме јас и ти со козметикиве Скуп е, нели не, нешто гледав 200 и нешто ама за песто милилитри му доаѓа тамн. Ако грешам поправете ме.
Да се знае кои две се дежурни тука низ темиве. Инаку, јас мака си мачам со шампоните. Сменив милион. Многу брзо ми се заситува косата; до пред два-три месеци имав Орзен, истрошив едно големо шише и кога земав уште едно косата ми се мрсеше веднаш следниот ден. Паузирав, де детски купував, па докопав еден Нивеа дајмонд глос и ми беше одличен, абе милина! сега го купивме по втор пат и пак иста песна - ќе шетам со мрсен корен уште вториот ден. Се плашам да не биде така и со овој, па да им го лупнам на мајка ми и татко ми. Колку е низ маркетиве? Баш ме интересира и ептен се загреав да го купам тој за оштетена коса (јас пак една оштетена коса што имам...причај ми причу ), па ваљда ќе биде добар, барем првиот месец. А ги нема во помало пакување, нели? Се сомневам дека ќе имам волја, а и место да маткам шишиња низ куфери со мене кога ќе почнам со факултет.
Да ве информирам дека во сите Тинекс маркети има некој попуст на сите Syoss шампони и регенератори. Ако редовна цена им е 200-250 по другите маркети, моментално таму се 159. Јас инаку последниве месец дена го користам Repair & Fullness и сум генерално задоволна. Лесен шампон, косата ми ја омекнува и има долготраен мирис што може дури и без регенератор/маска да се користи. Јас сепак го имам и регенераторот од истата колекција, повремено го користам и до сега добро се покажале. Оние кои имаат мрсна коса да не очекуваат дека нешто многу ќе им помогне, но позитивно е што барем не чеша скалпот (мене пример ме чеша кога ми се мрси). Истиот го земав 252 во ДМ, а сега второ пакување за 159 од овде.
Ич не ми се допаѓаат првото миење беше ок после косата ми ја правеше тестеста никаква. А пак братми и мајками си го користат нив добар им бил можеби зависи и од кожата.
Јас еве 3 недели како ко користам тој со сини букви што пишува, со кератин што е, и навистина се мрси косата многу брзо, но еден преголем плус затоа што ми престана опаѓањето кое ми траеше некои 2 години.
Е да ви кажам, мое искуство. Јас сум ептен задоволна од шампонов, но само кога се мијам со него , а сум на гости кај моите. Во Скопје водата е толку катастрофална, нема шампон кој не сум го пробала и секогаш е потполно истиот резултат, сува, коса, демек измиена, а наредното утро како со зејтин да сум се поливала. А тука еве во саботата се миев, а денес ми е косата како пред 2 дена миена, значи можам слободно по цела недела да не ја мијам и одлична е. Според мене не е секогаш проблемот во шампоните туку многу зависи и водата. Се миев со SYOSS против првут. Сакав да си земам и за дома(во Ск) ист таков, но сега се предомислувам
За шампониве подолго време се мислам дали да ги земам, а фарбите на сајос се невероватно убави и најмногу ме бендиса регенераторот што го има со фарбата е многу убав, најубава ми ја прави косата А сигурно тие големите регенератори не се квалитетни како малиот
Се согласувам со Меу.Впрочем кај секој шампон имам разлика кога се мијам во Скопје и дома. Сајосот не е лош,го имам за волумен,штом со скопската вода ми дава волумен и ми ги држи локните,можам да замислам дома :geek: За фарбите сум се изјаснила дека ми се огромна утка.
Jaс од шампонот не сум толку екстра задоволна колку што сум од регенераторот. Не би го менувала за ништо.