Менструaција

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by CrvenoJagotce, Nov 9, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Sekogas mi e tocna dobivam edna nedela pred vreme vo posledno vreme sum pod stres ako ne e od toa ili ankcioznosta so koja sa boram togas moze pocetok na klimaks od so se plasam posto sum povozrasna devojka

2. atala

atala Популарен член

Во климакс не можеш да влезеш пред 35-тата година,а од стресови и поради анксиозност може да ти дојде двапати во месецот,ова од лично искуство ти го кажувам.

stelaohrid likes this.
  3. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Jas sum 43

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Имаш 43 години? Тогаш е можно да си влезена во менопауза.

5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Имам многу нередовна менструација, со месеци не ми доаѓаше, имам изразени влакна на лицето и рацете. Пред еден месец бев на гинеколог и ми кажа дека имам полицистични јајници, и не ми објасни убаво. Ми кажа дека сум пред добивање и кога ќе добијам да одам на третиот ден да испитам хормони. Сеуште сум во исчекување да добијам менструација.
    Гинекологот ми кажа дека нема никогаш да имам редовна менструација, само кога ќе пијам хормонална терапија ќе биде редовна после пак иста песна.
    Многу се разочарав. ;(
    На интернет доста информации прочитав за полицистични јајници, дека таа изразеност на влакна е поради зголеменото присуство на машки хормон, тоа не ме исплаши толку многу колку што ме исплашија информациите дека има доста потешкотии во забременувањето. :(
    Заспивам и се будам со таа мисла, ете ми лежи на душата иако за семејство и деца после 2/3 години е можно но сепак сакам колку толку проблемот да го имам во мои раце да знам на што сум и да го совладам барем психички.
    Сега сум само збунета и исплашена како и што ќе биде. :(
    Чекам да испитам хормони па ќе одам на второ мислење и ќе барам убаво да ми објаснат се. А сега сакам да ве замолам ако некој има сличен/ист проблем или било што споделете искуство со мене. :)

6. mynameislove

mynameislove Популарен член

Ne sum strucna ama vo nikoj slucaj ne smees da mislis ete ke imas problem so zacnuvanje.Policisticni jajnici se mnogu rasprostraneti I mene mi bea konstatirani, so toa sto imam redoven ciklus.Koga go doznav toa mi bese mnogu loso,no znaev deka moram da se boram I deka ne smeam da padnam psihicki.Duri I ginekologot rece ne e nisto..veruj Ima i poseriozni sostojbi.A koga veke ke ispitas hormoni ke ti dadat I soodvetna terapija za da ti se normalizira ciklusot I da postignes ovulacija(bidejki povlekuva so sebe).Moj sovet ti e da simnes visok kilogrami ako gi imas(gojaznite se poskloni)I da se hranis pozdravo.I najvazno misli pozitivno,se ke bide dobro.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr likes this.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Може ли од мал процент на телесни масти да дојде до целосен прекин на циклусот?

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали е можно да бидам нервозна и кога имам. Денес ми е втор ден и моментално сум многу нервозна

9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Da

10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Да можно е

GirlLove likes this.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

На што се должи слаба менструација? Месецов ми дојде точно кога што требаше ама ми траеше 3-4 дена и тоа многу слабо, по неколку капки дневно, како веќе да е при крај а тогаш ми почнуваше.
    Пред околу година дена исто така ми беше еден месец, ама тогаш имав стресни ситуации, сега стварно не знам од што би можело.

12. girl_156

girl_156 Истакнат член

Здраво,јас сум нова овде..и се надевам дека ке ми помогнете со вашето мислење и сугестии.
    Минатиот месец ми дојде на 28 јануари,а сега уште немам добиено имам болки во стомакот и јајниците ме болат,со дечко ми имавме односи пред една недела секогаш користиме заштита.. дали од стрес, или нешто друго ми касне незнам... ве молам за совет благодарам однапред :)

13. slatka.mala90

slatka.mala90 Истакнат член

Јас мислам дека нема место за паника,тоа е нормално ,дали направи тест за бременост сепак колку да е со заштита што му знаеш..и треба ведаш да си посетиш гинеколог затоа што веќе долг период немаш циклус...

14. girl_156

girl_156 Истакнат член

-Благодарам slatka.mala90
    Сето било поради стрес само, добив после два дена хихи :*
    Поздравче

15. liliputt

liliputt Активен член

Здраво феминки, јас сум нова на форумот па сакав да побарам и ваше мислење се надевам дека ќе ми помогнете. Имам 19 години и досега имам редовна менструација (до 2/3 дена доцнење) бев на гинеколог за тоа што ме болеше многу стомакот се беше во ред и ми даде магнезиум за намалување на болките, требаше да добијам на 27 фев не добив ете 14 март уште немам добиено. Дали мислите дека може да е од магнезиумот или нешто друго многу сум загрижена. (да напоменам дека не сум сексуално активна). :)

16. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Сакам да прашам кога ќе ми дојде првите 2 дена ми тече повеќе но сепак не е многу после 3те дена ептен малце. Нормално ли е или..?

17. paloma97

paloma97 Истакнат член

Зраво, ми доцни веќе 15 дена. Имав незаштитен однос со дечкото, меѓутоа не сврши во мене. Исто вчера правев и тест за бременост, беше негативен. Знам дека имам некоја вагинална инфекција, но таа не е причина за доцнењето. Може да ми помогнете некако...

Last edited: Mar 16, 2016
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако имаш вагинална инфекција може да биде причина за доцнење, ем знаеш ем не одиш на доктор. Од друга страна може само циста според мене да доцни толку. Пак ќе кажам оди на лекар.

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Здрaвo.
    Дaли ви се имa слученo дa ви пoдрaни 5 денa?

Мене oвa ми е прв пaт,a иммaм редoвен циклус нa секoј 28 ден.

Oд штo би мoжелo дa ми п0Дрaни? Се исплaшив...

20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

devojki ve molam za pomos.poslednata menstruacuja mi bese na 08.02.veke dva dena ima krvav iscedok.ne sum vo moznost papa test da pravam vo momentot.se isplasiv mnogu.dobro znam kakov simptom e krvarenjeto.

Thread Status:
Not open for further replies.