1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Sekogas mi e tocna dobivam edna nedela pred vreme vo posledno vreme sum pod stres ako ne e od toa ili ankcioznosta so koja sa boram togas moze pocetok na klimaks od so se plasam posto sum povozrasna devojka

2. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Во климакс не можеш да влезеш пред 35-тата година,а од стресови и поради анксиозност може да ти дојде двапати во месецот,ова од лично искуство ти го кажувам.

На stelaohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Имаш 43 години? Тогаш е можно да си влезена во менопауза.

5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Имам многу нередовна менструација, со месеци не ми доаѓаше, имам изразени влакна на лицето и рацете. Пред еден месец бев на гинеколог и ми кажа дека имам полицистични јајници, и не ми објасни убаво. Ми кажа дека сум пред добивање и кога ќе добијам да одам на третиот ден да испитам хормони. Сеуште сум во исчекување да добијам менструација.
    Гинекологот ми кажа дека нема никогаш да имам редовна менструација, само кога ќе пијам хормонална терапија ќе биде редовна после пак иста песна.
    Многу се разочарав. ;(
    На интернет доста информации прочитав за полицистични јајници, дека таа изразеност на влакна е поради зголеменото присуство на машки хормон, тоа не ме исплаши толку многу колку што ме исплашија информациите дека има доста потешкотии во забременувањето. :(
    Заспивам и се будам со таа мисла, ете ми лежи на душата иако за семејство и деца после 2/3 години е можно но сепак сакам колку толку проблемот да го имам во мои раце да знам на што сум и да го совладам барем психички.
    Сега сум само збунета и исплашена како и што ќе биде. :(
    Чекам да испитам хормони па ќе одам на второ мислење и ќе барам убаво да ми објаснат се. А сега сакам да ве замолам ако некој има сличен/ист проблем или било што споделете искуство со мене. :)

6. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Ne sum strucna ama vo nikoj slucaj ne smees da mislis ete ke imas problem so zacnuvanje.Policisticni jajnici se mnogu rasprostraneti I mene mi bea konstatirani, so toa sto imam redoven ciklus.Koga go doznav toa mi bese mnogu loso,no znaev deka moram da se boram I deka ne smeam da padnam psihicki.Duri I ginekologot rece ne e nisto..veruj Ima i poseriozni sostojbi.A koga veke ke ispitas hormoni ke ti dadat I soodvetna terapija za da ti se normalizira ciklusot I da postignes ovulacija(bidejki povlekuva so sebe).Moj sovet ti e da simnes visok kilogrami ako gi imas(gojaznite se poskloni)I da se hranis pozdravo.I najvazno misli pozitivno,se ke bide dobro.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може ли од мал процент на телесни масти да дојде до целосен прекин на циклусот?

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Дали е можно да бидам нервозна и кога имам. Денес ми е втор ден и моментално сум многу нервозна

9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Da

10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.843
    Да можно е

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    На што се должи слаба менструација? Месецов ми дојде точно кога што требаше ама ми траеше 3-4 дена и тоа многу слабо, по неколку капки дневно, како веќе да е при крај а тогаш ми почнуваше.
    Пред околу година дена исто така ми беше еден месец, ама тогаш имав стресни ситуации, сега стварно не знам од што би можело.

12. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Здраво,јас сум нова овде..и се надевам дека ке ми помогнете со вашето мислење и сугестии.
    Минатиот месец ми дојде на 28 јануари,а сега уште немам добиено имам болки во стомакот и јајниците ме болат,со дечко ми имавме односи пред една недела секогаш користиме заштита.. дали од стрес, или нешто друго ми касне незнам... ве молам за совет благодарам однапред :)

13. slatka.mala90

slatka.mala90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0

Јас мислам дека нема место за паника,тоа е нормално ,дали направи тест за бременост сепак колку да е со заштита што му знаеш..и треба ведаш да си посетиш гинеколог затоа што веќе долг период немаш циклус...

14. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    -Благодарам slatka.mala90
    Сето било поради стрес само, добив после два дена хихи :*
    Поздравче

15. liliputt

liliputt Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    245
    Здраво феминки, јас сум нова на форумот па сакав да побарам и ваше мислење се надевам дека ќе ми помогнете. Имам 19 години и досега имам редовна менструација (до 2/3 дена доцнење) бев на гинеколог за тоа што ме болеше многу стомакот се беше во ред и ми даде магнезиум за намалување на болките, требаше да добијам на 27 фев не добив ете 14 март уште немам добиено. Дали мислите дека може да е од магнезиумот или нешто друго многу сум загрижена. (да напоменам дека не сум сексуално активна). :)

16. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Сакам да прашам кога ќе ми дојде првите 2 дена ми тече повеќе но сепак не е многу после 3те дена ептен малце. Нормално ли е или..?

17. paloma97

paloma97 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    29
    Зраво, ми доцни веќе 15 дена. Имав незаштитен однос со дечкото, меѓутоа не сврши во мене. Исто вчера правев и тест за бременост, беше негативен. Знам дека имам некоја вагинална инфекција, но таа не е причина за доцнењето. Може да ми помогнете некако...

Последна измена: 16 март 2016
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ако имаш вагинална инфекција може да биде причина за доцнење, ем знаеш ем не одиш на доктор. Од друга страна може само циста според мене да доцни толку. Пак ќе кажам оди на лекар.

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    Здрaвo.
    Дaли ви се имa слученo дa ви пoдрaни 5 денa?

Мене oвa ми е прв пaт,a иммaм редoвен циклус нa секoј 28 ден.

Oд штo би мoжелo дa ми п0Дрaни? Се исплaшив...

20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    6.275
    devojki ve molam za pomos.poslednata menstruacuja mi bese na 08.02.veke dva dena ima krvav iscedok.ne sum vo moznost papa test da pravam vo momentot.se isplasiv mnogu.dobro znam kakov simptom e krvarenjeto.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.