Менструaција

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by CrvenoJagotce, Nov 9, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. riba79

riba79 Популарен член

Da ne si trudna mozebi?
    Dokolku ne,najdobro e da odis kak tvojot ginekolog..pozz

2. monik55

monik55 Форумски идол

Минатиот месец добив на 5 август и требаше да добијам на 1 септември но добив на 21 авугуст,значи за 17дена два пати имав менструација која траеше два дена.
    Има нњкој вакво искуство?

3. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

Колку години имаш? Не грижи се, и мене додека бев во пубертет, а и подоцна секогаш ми се случуваше да имам по 2 пати во месецот менструација, но подоцна се ми се среди и немав никаков проблем. Особено добра околност е што не ти е траело 1 недела вториот пат, туку само 2 дена. Бев и на гинеколог, но ми кажаа дека нормално е тоа да се случува додека се среди циклусот. Ако немаш болки ни други дополнителни проблеми, се е во ред, и ќе биде.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Ма каков пубертет тоа помина од дамнаа:D
    27 години имам.

5. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

хахаха, епаа како и да ее не е ништо страшно, се дешава :D

6. B.A.

B.A. Истакнат член

здраво девојки! Сакам да прашам, дали на некому се случило да има менструација две недели, ама бледо?(мислам недоволно е секојдневна, а многу е влошка за менструација)? Последниве 2 години нагло накачив на тежина. А пак, последниве неколку години се нешто циклусот ми касни и речиси никогаш не сум добила на време. Не сум сексуално активна, невина сум, и имам проблеми со хормоните. Дали ваков случај ви е познат?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Поради хормоните е, оди си на лекар.

8. B.A.

B.A. Истакнат член

ммм... да... само незнам дали на ендокринолог или гинеколог? Тоа е, хормоните се, само што не е така лесно да се решат.. примав диане (контрацептивни апчиња) пошто имам полицистични јајници, а тие се хормонски, па и затоа ми се пореметија хормоните... сето тоа доведе до покачување на тежина.. Ти благодарам buba :) :*

9. Sashka04

Sashka04 Нов член

Minatiot ciklus mi zavrsi na 2ri mesecov, dva dena podocna ispiv Norlevo apce, a denes povtorno dobiv. Normalno e ova?

10. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Минатиот месец добив на 20 сега на 15 имам како кафеав исцедок порано никогаш не ми се десило тоа некој да не имал слично искуство?

11. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

си прокрварила од апчето нормална појава после норлево тоа значи дека апчето ти завршило работа

12. B.A.

B.A. Истакнат член

ke ti dojde pokasno... mene koga mi kasni mi e taka.. mozda ke ti kasne edno nedela dena

13. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Здраво девојки.
    Мојот циклус беше редовен од првиот ден кога добив, па се до сега.
    Претходниот месец имав на 10ти Август, а сега уште нема.
    Шанси за бременост нема ич, да не речам, со оглед на тоа што од претходната менструација до сега само двапати имав однос со дечко ми, со кондом, но и сега како и секогаш досега, од кога ќе завршам јас го трга кондомот, и завршуваме рачно, ( не е ни орално). Така што нема свршено во мене ни со , ни без кондом.
    Е сега, претхондио месец ми течење 5 дена како и секогаш, но, кога престана на петтиот ден утредента немаше ништо, ѐначи неделата ми заврши, пон. ништо, вторникот вечерта ми искрвари, прилично многу.
    Е сега ова ми беше навистина стресен период, значи имав проблеми со сместувањето во студентски дом, плачење, лелекање и се живо, задоцнив со носење па неможев да најдам кој да ми носи, неможев да ги извадам сите документи, па немаше кој да ми ги однесе, се скапав од плачење, потоа до денот на резултатите само стрес и секирање, па ме интересира дали мислите дека може да ми доцни од стрес.
    Околу 10ти ме болење стомакот, се осетив како да ќе ми протече во секој момент, па се напив беналгин, два три дена немаше па повторно ме заболе исто мислев ќе ми дојде, бидекќои ако не се напијам апче, ми нема спац имам преголема болка првиот ден, тогаш се напив налгеаин, значи измешав и апчиња. е сега во овие неколку денови имам болки ама не е тоа тоа што би се рекло..
    Молам за мислење..
    Извинете ако имам грешки, пишувам од мобилен..
    Заборавив да напоменам, намалив и со изхраната значи јас порано јадев по многу, последните два, дваипол месеци, јадев по еднаш до двапати дневно, без кеб, благо и газирано..

Last edited: Sep 26, 2016
  14. B.A.

B.A. Истакнат член

Bi trebalo da ti e se od stresot. Napnata si bila i toa go zgrcuva teloto i site funkcii. I mene mi se slucuva istoto i toa mnogu cesto.

vvv123456789 likes this.
  15. nirvana18

nirvana18 Активен член

Sakam da prasam nesto.. dobiv pred dva dena no ima malo krvarenje .. od so moze da bide taka ?

16. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

дали одењето во друг град може да е причина за доцнењето? ми доцни 3 дена, сепак не беше некоја далечна дестинација и промена на клима до србија бев и тоа на еден ден? би можело да е од тоа или?

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Освен ако не си имала незаштитен однос, не паничи ќе добиеш. Клима, стрес, се случува да доцни, не може секој месец да е швајцарски часовник. :)

18. Slatkish255

имав однос но беше заштитен, исто така ме плаши тоа што немам симптоми како за добивање, градите воопшто не ме болат а ни стомакот баш, се случува некогаш вака?

19. kjukli

kjukli Форумски идол

Не е правило дека секогаш има симптоми. Почекај уште неколку дена, ќе добиеш.

20. Slatkish255

фала ти многу за одговорот се надевам ке добијам:)

Thread Status:
Not open for further replies.