1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструaција

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од CrvenoJagotce, 9 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    5.122

Da ne si trudna mozebi?
    Dokolku ne,najdobro e da odis kak tvojot ginekolog..pozz

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Минатиот месец добив на 5 август и требаше да добијам на 1 септември но добив на 21 авугуст,значи за 17дена два пати имав менструација која траеше два дена.
    Има нњкој вакво искуство?

3. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Колку години имаш? Не грижи се, и мене додека бев во пубертет, а и подоцна секогаш ми се случуваше да имам по 2 пати во месецот менструација, но подоцна се ми се среди и немав никаков проблем. Особено добра околност е што не ти е траело 1 недела вториот пат, туку само 2 дена. Бев и на гинеколог, но ми кажаа дека нормално е тоа да се случува додека се среди циклусот. Ако немаш болки ни други дополнителни проблеми, се е во ред, и ќе биде.

4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Ма каков пубертет тоа помина од дамнаа:D
    27 години имам.

5. frozen.heart123

frozen.heart123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    хахаха, епаа како и да ее не е ништо страшно, се дешава :D

6. B.A.

B.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    здраво девојки! Сакам да прашам, дали на некому се случило да има менструација две недели, ама бледо?(мислам недоволно е секојдневна, а многу е влошка за менструација)? Последниве 2 години нагло накачив на тежина. А пак, последниве неколку години се нешто циклусот ми касни и речиси никогаш не сум добила на време. Не сум сексуално активна, невина сум, и имам проблеми со хормоните. Дали ваков случај ви е познат?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Поради хормоните е, оди си на лекар.

8. B.A.

B.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    ммм... да... само незнам дали на ендокринолог или гинеколог? Тоа е, хормоните се, само што не е така лесно да се решат.. примав диане (контрацептивни апчиња) пошто имам полицистични јајници, а тие се хормонски, па и затоа ми се пореметија хормоните... сето тоа доведе до покачување на тежина.. Ти благодарам buba :) :*

9. Sashka04

Sashka04 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Minatiot ciklus mi zavrsi na 2ri mesecov, dva dena podocna ispiv Norlevo apce, a denes povtorno dobiv. Normalno e ova?

10. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Минатиот месец добив на 20 сега на 15 имам како кафеав исцедок порано никогаш не ми се десило тоа некој да не имал слично искуство?

11. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    си прокрварила од апчето нормална појава после норлево тоа значи дека апчето ти завршило работа

12. B.A.

B.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    ke ti dojde pokasno... mene koga mi kasni mi e taka.. mozda ke ti kasne edno nedela dena

13. vvv123456789

vvv123456789 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Здраво девојки.
    Мојот циклус беше редовен од првиот ден кога добив, па се до сега.
    Претходниот месец имав на 10ти Август, а сега уште нема.
    Шанси за бременост нема ич, да не речам, со оглед на тоа што од претходната менструација до сега само двапати имав однос со дечко ми, со кондом, но и сега како и секогаш досега, од кога ќе завршам јас го трга кондомот, и завршуваме рачно, ( не е ни орално). Така што нема свршено во мене ни со , ни без кондом.
    Е сега, претхондио месец ми течење 5 дена како и секогаш, но, кога престана на петтиот ден утредента немаше ништо, ѐначи неделата ми заврши, пон. ништо, вторникот вечерта ми искрвари, прилично многу.
    Е сега ова ми беше навистина стресен период, значи имав проблеми со сместувањето во студентски дом, плачење, лелекање и се живо, задоцнив со носење па неможев да најдам кој да ми носи, неможев да ги извадам сите документи, па немаше кој да ми ги однесе, се скапав од плачење, потоа до денот на резултатите само стрес и секирање, па ме интересира дали мислите дека може да ми доцни од стрес.
    Околу 10ти ме болење стомакот, се осетив како да ќе ми протече во секој момент, па се напив беналгин, два три дена немаше па повторно ме заболе исто мислев ќе ми дојде, бидекќои ако не се напијам апче, ми нема спац имам преголема болка првиот ден, тогаш се напив налгеаин, значи измешав и апчиња. е сега во овие неколку денови имам болки ама не е тоа тоа што би се рекло..
    Молам за мислење..
    Извинете ако имам грешки, пишувам од мобилен..
    Заборавив да напоменам, намалив и со изхраната значи јас порано јадев по многу, последните два, дваипол месеци, јадев по еднаш до двапати дневно, без кеб, благо и газирано..

Последна измена: 26 септември 2016
  14. B.A.

B.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4

Bi trebalo da ti e se od stresot. Napnata si bila i toa go zgrcuva teloto i site funkcii. I mene mi se slucuva istoto i toa mnogu cesto.

На vvv123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nirvana18

nirvana18 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Sakam da prasam nesto.. dobiv pred dva dena no ima malo krvarenje .. od so moze da bide taka ?

16. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    дали одењето во друг град може да е причина за доцнењето? ми доцни 3 дена, сепак не беше некоја далечна дестинација и промена на клима до србија бев и тоа на еден ден? би можело да е од тоа или?

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Освен ако не си имала незаштитен однос, не паничи ќе добиеш. Клима, стрес, се случува да доцни, не може секој месец да е швајцарски часовник. :)

18. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    имав однос но беше заштитен, исто така ме плаши тоа што немам симптоми како за добивање, градите воопшто не ме болат а ни стомакот баш, се случува некогаш вака?

19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не е правило дека секогаш има симптоми. Почекај уште неколку дена, ќе добиеш.

20. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    фала ти многу за одговорот се надевам ке добијам:)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.