HPV (Human Papillomavirus)

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by Dr.Aluloski, Apr 19, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anna85

Anna85 Истакнат член

Кај мене има CIN1, а ХПВ тестот не покажа присуство на DNA од вирусот и затоа планирам да го повторам тестот. Не е можно да имам CIN1, а да нема присуство на ХПВ. Твојава ситуација ми е тотално нелогична, не е можно за 1 месец да развиеш CIN2. Правеше биопсија?

2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Па може претходно сум имала цин 1 подолго време а не сум знаела и сега се развило. Пап тест една година не сум правела. Биопсија не правев, туку бев на ласер и го отстранив па ќе видам како ќе биде после контролата. И јас се изненадив и покрај здравата исхрана и се што примав пак се развило. Мене докторот ми кажа дека 53ката е поретка хпв и лош тип. Ти примаш нешто?

chia likes this.
  3. Anna85

Anna85 Истакнат член

Иако ХПВ тестот ми е негативен, ја почнав со терапијата, Coenzime Q10, Beta Caroten, Selen, Vitamin E, Zink, Vitamin C, Acerola, Зелен цај, Фолна, минимум 5 свежи моркови дневно, планирам сега да појачам со Алое Вера и Матичен Млеч. Ке го повторам ХПВ тестот, па ке видиме. Само имам проблем со цигарите, не можам да ги откажам :(

4. Anna85

Anna85 Истакнат член

Ти која терапија ја земаш?

5. iloveyou29

Најбитно е да ги оставиш цигарите. Прочитај колку штетно влијание имаат за оваа работа. Инаку примав црно семе, алое вера, матичен млеч, имунокомплекс сирупот, ацерола, б-комплекс капсули, а-27 витамини и минерали, цинк и алкализирав вода постојано. Исфрлив од исхрана благо, сокови. Многу овошје и зеленчук.
    Редактирав : И гинекс форте вагиналетите ги користев.

6. Anna85

Anna85 Истакнат член

Витамините, земај ги поединечно, по препорачаните дози. Ако ги немаш дозите ке ти ја пишам терапијата во л.п, пошто тоа е основната терапија која секаде во свет се препорачува.

iloveyou29 likes this.
  7. didi1982

didi1982 Популарен член

iloveyou29, се надевам не е проблем што те цитирам, доколку е возможно, би те замолила да споделиш искуства за постапката со ласер и заздравувањето, се соочувам со сличен проблем од неодамна. Може и преку лп. Од имуностимуланти, ќе ја започнам терапијата предложена од докторот, страници напред. Ти благодарам.

iloveyou29 likes this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Свеки имаше цин2 и високоризичен хпв, направи конизација со ласер во Ремедика, но повторно и се врати цин 1 сега.Она сега земала спирулина и едни вагиналети про баланс лејди, имунитетот и е ослабен. И гинекс форте ставаше ама џабе.
    Што друго да и кажам да зема, како и во која доза?
    @Anna85 @iloveyou29 вие имате искуство со ова :)

9. iloveyou29

Мене гинекологот ми кажа дека гинекс форте не помагале. Тој ми препорача да ги земам Изопринозин. Знам една моја братучедка ги пиеше, и се повлече. Сега земав да ги пијам, па ке видиме како ке биде. А инаку за нискоризичен се пиеле 3 месеци со пауза 15 дена. Значи 15 дена, па 15 не и така во рок од 3 месеци. А за високоризичен 6 месеци по истата доза. Е сега јас имав и високоризичен и нискоризичен, па гинекологот ми рече прво да ги пијам 3 месеци па ке видиме. Инаку едно паковање е околу 950 денари а има 50 внатре. Се пијат 3x2 односно 2 наутро, 2 попладне и 2 навечер. Сепак нека се консултира со гинеколог.

forumce likes this.
  10. forumce

forumce Форумски идол

@iloveyou29 Мислев на оние препарати за зголемување на имунитетот, бидејќи на неа од паднат имунитет и се јавуваат проблеми. Ако добро разбрав си користела разни препарати за имунитет.

11. iloveyou29

На истата страна погоре ги имам напишано. А и за имунитетот е многу битно да јаде овошје и зеленчук колку што може повеќе. И ако е пушач, да ги откаже цигарите, бидејќи најмногу делувале за пад на имунитетот.

forumce likes this.
  12. Roli

Roli Истакнат член

Почитуван др.Алуловски.
    Пред 6 месеци правев пап тест и беше заокружено клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции..потоа правев хпв типизација и беше изолиран хпв тип 51 високоризичен. По препорака на гинеколог земав изопренозин и вагиналети (ацидофилус, колку што можам да се сетам) и витамини таа терапија ми беше препорачано два месеци. Пред две недели правев пап тест и повторно е истото заокружено и во заграда стои -дискретно изразено. Гинекологот повторно ме прати на типизација и чекам резултат. Со никакви проблеми не се соочувам од тој тип. Не ми беше напоменето за заштитен сексуален однос и ме интересира дали вирусот е сеуште меѓу нас? Многу сум загрижена и со било каков совет би ви била многу благодарна. :(

13. Roli

Roli Истакнат член

Почитуван др.Алуловски.
    Пред 6 месеци правев пап тест и беше заокружено клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции..потоа правев хпв типизација и беше изолиран хпв тип 51 високоризичен. По препорака на гинеколог земав изопренозин и вагиналети (ацидофилус, колку што можам да се сетам) и витамини таа терапија ми беше препорачано два месеци. Пред две недели правев пап тест и повторно е истото заокружено и во заграда стои -дискретно изразено. Гинекологот повторно ме прати на типизација и чекам резултат. Со никакви проблеми не се соочувам од тој тип. Не ми беше напоменето за заштитен сексуален однос и ме интересира дали вирусот е сеуште меѓу нас? Многу сум загрижена и со било каков совет би ви била многу благодарна.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не може да се излечи за два месеци, пожелно е заштитени односи и пожелно е да поработиш на подигање на имунитетот. Сепак треба да имаш исхрана и да исфрлиш одредени работи од неа. Не можеш да се сведеш на лекови. Не се лечи лесно, а може и да не е хпв во вториот пат може да имаш некоја инфекција друга. Пробај види си и на второ мислење.

П.С. Не сум гинеколог.

15. mary.ann

mary.ann Истакнат член

Koi vaginaleti se najdobri, citam ima povekje vidovi...

16. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

@mary.ann Мене гинекологот ми ги препорача вагиториите „Гинекс Форте“ кои се на природна база.

„Гинекс Форте“ се употребуваат при ХПВ инфекции како CIN1 и ASCUS, Herpes simplex, кандидијаза. Содржат чајно дрво, витамин Е и маточина.
    1525090_226922674098586_1460931477_n.jpg
    Доколку имаш ХПВ користи ги овие (во кутијата има начин на употреба, чинам дека 30 дена треба да се употребуваат). Исто така внесувај повеќе витамин Ц во организмот и при односи обавезно користи презервативи. Овие совети ми ги даде мојот гинеколог кога имав клеточни ХПВ промени. За среќа, ХПВ типизацијата беше негативна.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Нео-пенотран форте.

18. strelkata

strelkata Истакнат член

Почитуван Д-р Алуловски сакам да ве прашам дали е штетно тоа горење на раничка предизвикана од високоризичен хпв 45?
    Инаку матичната гинеколог не ми даде никаква терапија, ми кажа дека нема потреба и ми закажа термин на државна за горење. Јас на своја рака си земав тианде влошки и пијам рецепт за имунитет од алое вера и поместен(како сируп нешто).
    Исто така ме интересира колку кошта тоа горење? Поздрав и секое добро.

19. carangigia

carangigia Популарен член

@strelkata др. Алуловски не одговара на прашањата на форумот од 2012 год. затоа не очекувај одговор.
    Некоја од феминките ако знае нека ти помогне или најдобро консултирај се и со друг лекар. Се најдобро :)

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не е штетно горењето мислам, штети ако ја оставиш во тебе. Подобро да ја изгориш. А мислам не е скапо горењето ама подобро не оди на државна, туку приватно ако имаш можности.

Thread Status:
Not open for further replies.