Чим прочитав пиење готово, бегај од него, батали љубов! Раскини му спаси се, ако си една година во врска со него, според мене, не ви е толку озбилна. Иако преспивате еден кај друг, ништо не треба да значи, и колку да ти вика дека те сака, дали е стварно или не, типичен пијаница ќе си остане. Ќе ти потенцирам да не се трудиш да го спасиш, ако воопшто мислиш на тоа, нека си треска глава од земја!
Како шо напомена членката, тоа се случува ДВАПАТИ МЕСЕЧНО, а не секојдневно. Пијаница можам да го прогласам некој кој конзумира секојдневно алкохол, а овој не е алкохоличар. Доколку ти пречи тоа, разговарај кажи му и ако нема промена, тоа ТЕ САКАМ, нема ниту значење, ниту ништо.
Alo lugje kakva pijanica bre dali ste normalni nigde ne potencirav pijanica rekov nekogas koa ke se napie shto se slucuva toa so site nas! Prestanete so takvi gluposti pogresno da gi percipirate rabotite, ma da jas sum kriva ne trebase voopshto da pisham. Kako mozhe da ocekuvam od lugje shto vo eden post ke dobijat slika za mojata vrska. Izvinete moja greska!
I jas neznam kako si doZvoliv da padnam na toa nivo da pisuvam u temava za vrskata moja.. lugjevo trista filma napravija shto blage veze nemaat de pijanica de manijak... strashno neshto Sovet moj za site vas NE PISUVAJTE I NE BARAJTE SOVETI TUKA ZOSO LUGJETO POGRESNO GI PROCENUVAAT RABOTITE, NAMESTO SOVETI OD TUKA IDETE BARAJTE SOVET OD VAS RODITEL ILI BLIZOK PRIJATEL SHTO VEKJE JA ZNAE VASATA VRSKA I GO POZNAVA I VASIOT PARTNER !
@Katty52 Чим ти сметаат тие коментари негови, разговарајте и нека намали малку со пиењето за да не те провоцира. Решен проблем.
Како ќе ни ја интерпретираш така ќе советуваме.Затоа е тешко да се дава совет слушајќи ја само едната страна.Може да си кажува само нејзе што и годи и другите добиваат погрешна перцепција за случајот.
Јас пак не знам зошто давате совети на некој што враќа дрско а му имаш побарано мислење со тоа што си го пишал проблемот. Или побарај и прифати секакво мислење или воопшто не пишувај. Едно ќе кажам до членката - Не ми се допаѓа начинот како се однесува кога е пијан. Толку од мене.
Како ќе ја презентираш една врска, такви и одговори ќе добиеш. Ако ставиш акцент на пиењето, секако за тоа и ќе добиеш совет. Може да ти се допадне, може и нема. И овде, секој дава лично видување на ситуацијата од негова гледна точка и што би направил тој/таа во твојата ситуација. Секој има различно мислење, и различни критериуми. И за тоа и е темава, да прочиташ нешто различно, да го видиш проблемот од различни перспективи, а твое е понатаму каква одлука ќе донесеш. Секако дека блиските кои ја знаат врската ќе ти дадат подлабок совет, ама некогаш може да се пристрасни, додека странец без влакна на јазик ќе ти каже што е, и како е.
Некој да ми објасни како човек што пие можеби два пати месечно е пијаница? Навистина е смешно. Што се однесува до членката што пишала дека има проблем. Јас буквално не гледам никаков проблем во вашата врска. Претпоставувам дека си оладена и ти е здосадено, па бараш игла во сено. Ниту јас сум најубава, ниту ти, ниту он, секогаш ќе има поубави од нас. Да те споредува со разни девојки е лошо, но коментирање за некоја, во смисла, види ја каква е, е нормално. Сите во мислите постојано коментираме туѓи постапки, туѓ изглед, едноставно твојот дечко ете кога се опушта додека пие, ги експресира мислите во јавност. Кога имаш доверба во некој, кога знаеш дека те сака, таквите коментари буквално нема да ти вредат. Сметам дека ти конкретно имаш проблем што се гледате премногу често и ти треба воздух, што е многу поголемо од она што го имаш наведено. Редуцирај ги средбите за почеток. Но, кога некој силно сакаш и секој ден 24 часа да сте заедно, нема да ти пречи. Ако истото го гледаш како гушење, или не си спремна за врска или не си спремна за врска со него. Размисли....
Леле двапати месечно се напил веднаш “ау како може со таков да бидеш,пијаница,батали го,не те сака”… А ваму темата “вашето пијанство”, ја полните со вашите “пијанства”. Ако се осврнете така тогаш и вие сте пијаници. Најдобро е девојката да разговара со дечкото и малку да се дистанцираат еден од друг,премногу гледање знае да ја угуши врската и да настанат проблеми. Во секоја врска е нормално да има простор за дишење и негледање неколку дена. Се може да се реши со разговор и од разговорот ќе се заклучи дали ќе има исход или не.
A izvini kako stranec ke moze u eden post da znae kako mi e mene? Ili na bilo koj drug? Treba da ima cela istorija na nasata vrska za da znae kako da ti pomogne vaka se samo gluposti shlapanje kolku da se kazhe neshto.
Па не може, точно. Ама тоа дека имаш среќа пошто те сакал многу кажува. Е сега пошто не сакаш совети, толку ќе кажам.
Што бараш тогаш совет? Ти спомна за пијанството..(или чашка еве да не се лутиш..????). А може и вака ти е уфрлено во контекст колку нешто лошо да пишеш за него. Нејсе, јас лично не сакам човек што се пијани.
@Katty52 а жено божја што се понашаш вака дрско бе? Што очекуваше ти тука да ти кажеме, да се фокусираме на првиот дел од текстот и некако да те тешиме дека те сака? Па ти сама пиша некои клучни делови заради кои имаме мислење какво што имаме. Еве пак ќе те прашам, зошто пиша? Или сега не ти одговара пошо не слушна тоа што сакаш? Red flags се тоа што ти кажал дека имаш среќа што те сака и тоа што "станувал друг тип кога пие". Ова се твои зборови, не туку се занесувај на луѓе што даваат мислење ЗА ТВОИТЕ ЗБОРОВИ.
Странец ќе коментира она што му се сервира. Дури ни блиските не знаат низ што поминуваш, затоа што го процесираат она што се говори. Ти ја имаш целата историја и ти си знаеш што проблем имаш. Всушност каков проблем имаш со твојот дечко? Не ми се јасни некои работи. Доаѓаш да бараш совет, не ти се допаѓа што читаш и соодветно на тоа, реагираш. Што укажува на фактот дека проблемот е во тебе. Не секогаш луѓето, општо, ќе говорат работи што тебе ти се допаѓаат. Ти смета дечко ти што зборува, ти смета друг што те советува. Советувај се сама себе, погледни длабоко во своите мисли ќе видиш што конкретно ти пречи. Или едноставно бараш причина, да не испаднеш ,,лоша" во сликата која ја презентираш према другите и бараш некаква си банален апсурд да се оттргнеш од таа врска. Што сакаш од твојата врска? Знаеш? Што конкретно ти пречи? Знаеш? Те сака, те почитува, животот го ориентира према тебе, е коментирал кога пиел за други жени. Сите коментираме за други луѓе. Пишав и во првиот пост, размисли дали тоа е само капак или основа за караница. Ако е првото, проблемот лежи во самата себе што не знаеш што сакаш и не си признаваш дека имаш други основни проблеми за тебе реални. Ако е второто, grow up.