Значи како да се пресрамам да идам во тоалет коа сме заедно негдд? Општо ми е срам со било кој и да сум, да идам во тоалет. Не знам зошто. Нормално е и физиолошка потреба е. Ама од него ми е многу срам. И кај и да идеме трпам, и после ме боли стомак. Не сме од вчера заедно. Ама ете срам ми е.
Аххх ами првио пат ко че прдниш пред него, ќе умриш од срам. Јас имав случка таква, после можеби повеќе од пола година, си лежиме и некако превртување мрдање, тушнав... ај си реков настината е, затнат носот нема да сети.. и мириса под кебе ова она и ми вели тушна и така кисела фаца? Се смеевме со деној за ова!
Мој совет ти е ако ако не сакаш да се впушташ во нешто каде што немаш сигурност, играј и ти, забавувај се без емоции, не се врзувај ако не си спремна. Опушти се, дружете се, излегувајте, прави си муабет, едноставно остави времето да ти покаже. Колку и комплицирано да ти звучам, верувај ми дека ќе дојдеш до тој ден каде што навистина ќе имаш одговор на се. Не се оптеретувај, животот е краток за да се посветиш некому 100%. Сакај се себеси.
Абе добро нормално е Ама не знам ја се осеќам така. Срам ми е. И од други не само од дечко ми. А летово треба на одмор да идеме, мема теорија да трпам. И мн ми е срам да не се слуша.. ужас
Здраво во врска сме скоро година и се функционира добро искрено. Има еден проблем кај него а тоа е дека бил изневерен во некоја предходна врска и сега како да паничи за ситни многу работи, поточно да прави како проблем кога го нема, се сомнева дека сум била во продавница и слични навистина ситни работи.. Му кажав разговараме дека не би го изневерила да се чуствуваме треба пријатно и со доверба, друго незнам што да преземам. Предлог?
И коа си у кафич/ресторан не идеш у wc дека со луѓе си? Нема логика срам да ти е, сама знаеш дека природна потреба е и нема друго освен да се опуштиш и да не се замараш. Не сте деца ко прво. Мислам, интимни да сте не ти е срам, ама срам ти е за ова. Сори ако не ми е на место муабетов ама така е. А за да не се слуша, еве ако толку ти е незгодно, пушти вода да тече, пушти музика, шо знам иако скроз треба да се ослободиш и да не ти е грижа. Ај ќе се опуштиш кад тад, ќе мораш.
Бегај. Одма. Што е проблемот ако идеш до продавница? Сакаш да кажеш ако идеш да си купиш тампони мора да му сликаш фискална за да се увери со саат и место?
Не е никаков проблем идењето до продавница, но еднашка се погоди тој да дојде до кај мене а јас во моментов бев во продавницата и не најдов тоа шо барав и помисли дека не сум била таму. Значи има проблем со довербата заради случката, друго се функционира супер и ме третира како никогаш никој. Тоа е само проблемот сакам да го надмине да се реши. Совршена врска не постои. Решението ако е бегај за секоја ситница еден немаше да остани во врска..
Па не одам или пуштам reels со звук на макс. Неќам тоа џглуп да се чуе И он ми вика да не се стегам ама ќе ми треба уште малце време да се опуштам
Sto ne e razreseno? Postojat lugje kaj sto imaat ostanato traumi, to ne znaci deka toj e zaljuben vo minatata ili neznam nespremen za vrska, mislam deka so tek na vremeto ke se opusti poveke ke veruva, inace covekot e daleku podobar od mnogumina mazi so imam zapoznaeno najiskreno i nikogas ne bi go sporedila so niv. Forumov veke ne go gledam kako nekoj sto bi ti pomognal so sovet, ne pobarav tvoja osuda kakvi sme bile, prasav dali ima care pobrzo da se dojde do povekje doverba.
I jas sum probal i so tek na vreme prerasnuva toksicnost. A i da ko ce pisis na forum odma vrkajaah so vakvi raboti, zosto?
А дали тој презема нешто да се среди проблемот? Пошто негова траума е, толку го погодило неверството што нема веќе во никого доверба, и секоја ситуација каде што си ти отсутна нему му е тригер. Моја препорака е да зборне со психолог, со оглед на тоа дека доверба бо луѓе не се враќа преку ноќ. Малку покомплексен е проблемов пошто кога тоа што не осакатило емотивно во минатото ни влијае на врските во сегашноста, е време да се бара помош. Не е до тебе туку и друга девојка да е, нема да има доверба ни во неа. Ако само ти си таа што се нервира, а тој не презема никаква акција да се промени тоа, тогаш би ти препорачала да се оддалечиш. А ако одите со решавање на проблемот, решавањето и волјата од него треба да дојде, пошто во неговата глава е проблемот, без разлика дали си ти во продавница отидена или на одмор.
Секако дека е и негова волја да се реши, ке разговарам и за тој начин со психолог. Не е до мене не му сум дала повод јас да мисли така. Се надевам ке се реши фала за мислењето
Врајкам со работи што многу луге ги мислат, јас гласно само ги кажувам дека побарав совет, а не дојдов на судење од непознати форумџии. Како и да е фала.
Imav bifs so zenska mu go varala so poise dusi. Istraumatiziran. Ja fina ke go opravav. Pa palev lokacii sho ne Na kraj me sledese 2-3 pati iako stvarno NIKAD za niso go nemav izlazano. I od ljubov, stana omraza poso psihicki me mrdna. I so takov NIKAD vise. Neka idat na psiholog neka lecat traumi, ne na nas. Mi bese zhal i bev mn fer so nego a on go zloupotrebuvase toa. Da ne te lazam i use da me sledis da me brukas? Taa vecer ke go zakolev za malce. i drugarka mi nekese posle toa da iskaca so mene i bese strav
Klasicen orimer na covek sto ima traumi (da zhal mi e) ama ne saka da si pomogni samiot sebe i e unhealthy i tebe kje te poboli.
Види не се лути, ама ти даваат совети (конструктивни, убави, културни совети) и ти ги напаѓаш тие што те советуваат и го браниш дечкото? Зошто дојде за совет тогаш? Факт е дека emotional baggage многумина го носат со себе и во наредните врски. И тоа треба да е современ решено, затоа што станува се полошо.