Забрането ! Зошто е тоа така? Ќе му пречи на некого доколку вие сте заедно? Па ако чувствата се обострани, бидете си заедно. Не гледам каква улога игра тука друштвото, ниту пак зошто би морале да глумите пред другите дека не се случува ништо меѓу вас.
Забрането ! има тема на форумов за вакви прашања vrski/ljubovni-problemi-i-soveti-t243/ ако се сакате вистински нема зашо да се криете и да се понашате ко другари у друштво едноставно ке им кажете на сите дека тоа е ваша одлука и нема што другите да ви судат дали е тоа во ред или не .
Забрането ! Па малку е глупаво да одиш со бивш на другарка.. ама едноставно неможе повеќе така , тоа си го кажавме и ние синоќа.. Незнам сега како ќе биде .. Благодарам
Забрането ! Ако другарката ти е добра, навистина блиска тогаш мислам дека треба да разговарап со неа, а и сто и тој со другар му. Ако почнувате, почнете чисто без проблеми и нервози.
Едно прашање само.. Не знам што осеќам едноставно и што значи ова што го чувствувам. Кога се мувавме првиот пат еден ипол месец, овој ми беше втор што осетив нешто за него, и не ни помислував да го оставам, не се премислував, а порано само се зезав, ќе се мувам еднаш и готово. Ама тој ме остави,зашто сеуште си немаше расчистено со чувствата, мене нормално ме погоди многу, ама по два дена ми се засвиѓа друг, што ме зачуди.. Ама, не знаев дека е пролазно,колку да не мислам на него. Тој ме побара, пак се смиривме, па јас го оставив зашто ми се чинеше дека уште незнае што сака. Сега пак се муваме и онака се скаравме на еден-два дена едно два пати и додека го имам како сеедно ми е, т.е фино ми е ама како да не чувствувам нешто посебно, мислам на други додека сум со него, а и онака.. А кога ќе се скараме, ќе се утепам од плачење, не спијам цела ноќ, верувајте немам сега ни апетит зашто не ни оди нешто, ослабев дури.. И кога ќе го вратам пак ми е како сеедно. И сега сакам да го задржам, а самата правам проблеми од ништо, ќе се изглупирам и ај после извини ова-она, денес се изнервира он ептен ,ми рече не ми треба твоето извинување, само правиш глупости па се извинуваш,може нешто да направиш па да не се извинуваш после... А стварно незнам зашто така испадна, му зборев некои работи, филмови му изнапраив ама во моментот се осеќав спремна, и кога дојде до тоа, се исплашив и се тргнав едноставно, он помисли дека нешто не е во ред, ме прашуваше.. ама неможам да му кажам еј не сум спремна сега, неможам а пред тоа два дена тоа сум му го зборела. Ај да не оддолжувам..тоа е отприлика.. Незнам веќе што сакам.
Ај ако може совет.. Ми се свиѓаше еден тип од видување вака, и после гледам ме боцнал на фб, тоа беше пред месец дена..му вратив, почнавме муабет да праиме, после се здруживме јас и другарка ми со тоа негово друштво , и дознав дека има женска ама Турчинка..и наводно ми вика дека ја сака ептен, вака така..а цело време кога бевме заедно или кога седевме имаше знаци некои , намигнувања и такви ствари..фативме еднаш тема за варање и вика па незнам до сега не сум ја варал ама не значи дека нема и за натака.. Еден ден не викна да идеме на базен со негово друштво и случајно се погоди и женска му да дојде на базенот, и цело време нешто го гушка ме праи љубоморна, и после видела дека сме праеле муабет на телефон и му викала нешто му се дерела, па после се испопукавме ја и она нешто.. Он ептен ја сака и и има страв ...се е работата она како што ке каже... е сега ме привлекуваше тој наш однос ( гледање така, се осеќаше хемијата меѓу нас....) едноставно кажано.. Она отиде у странство на 20 дена, ке се врати за 2 недели највише и му вртев еднаш да се договориме да идеме на базен неговото друштво и јас и мојата другарка и он не ми креваше..утредента кога станав пак му вртев-пак не ми креваше и му пишав порака, на базен сакав да те викам ,не ти досаѓам више знам дека намерно не се јавуваш позз и после гледам ми пишува на фб. женска му ...демек у стил се разбравме ја и ти мислам и ми пишува и он подобро да не комуницираме, знаеш дека ја сакам,да не ми праиш проблеми.. Од тогаш муабет немаме направено ееве 2 дена, он си поминува, ке си поминам и јас како да не се познаваме.. Ептен ми е криво, незнам дали не постапив како што треба, што да правам за натака што мислите...Дали барем малце има грижа на совет и му е криво што на таков начин "завршивме" ??? и се извинив јас на женска му и и кажав дека више ни здраво нема да му кажам пошо глупо се осетив , и мене некој така да ми имаше напраено немаше да ми е убаво..затоа.. А кретенот ако нејќеше ништо и така сакаше да заврши зашто ме боцкаше уствари и такви муабети ми праеше...пред неа значи не смее здраво да ни каже што се вика..а помала е од него.. стварно ми е криво и ми фали ... едноставно бев среќна кога и он беше..преубав ми беше...у секој поглед...ама таков е типот изиграва нешто сака пред другарите да се праи џек дека све он знае и може.. свесна сум дека не е за мене и дека треба да не го ни погледам за натака и не да се фалам ама сите ми викаат дека со мојата лепота можам да фатам каков сакам а не некој таков клошар.. ама ипак пак ми е паметот кај него..Што да правам ?
А колку години е дечкото Блупарадајс ако навистина имаш 15 години мој совет е малку да подразмислиш околу тоа дали навистина си спремна ( ако е тоа што мислам). Почекај уште неколку години, не мора да го правиш тоа. Мислам дека заслужуваш некој што подобро ќе те третира бидејќи можеби утре тој пак нема да биде сигурен во своите чувства. Најдобронамерен совет Седни, подразмисли дали навистина го сакаш тоа, дали тој го заслужил тоа, стави ги на вага добрите и лошите работи од него и одлучи. Се најдобро
^Не, не, не е секс, јас малку погрешно се изразив. Не ни помислував на тоа. Туку онака да си поминеме убаво, за петинг беше муабетот инаку и за орален.. Ама неможев едноставно во моментот и скоро секогаш му правам вака, не мора за вакви работи и за други. А тоа што тој беше несигурен во чувствата е бидејќи имаше долга врска од 1ипол година, раскинаа и по кратко време беше со мене. Инаку, тој има 17. А според мене добар карактер има, секако има и свои мани ама кој нема, нели.. Фала ти на мислењето,ценам
Од мое лично искуство, не може да функционира една врска, ако сеуште немаш расчистено со чувствата од претходната врска. Ок интересно ти е со новиот, ама не е тоа тоа. Прво размисли да не случајно бившиот ти е само навика? А ако стварно го сакаш сеуште, тогаш мој совет ти е, на овој новиот да му кажеш да ти даде малку време да се средиш и да се опоравиш од претходната врска. За тоа време ти разговарај со бившиот и видете дали работите можат да се средат. Разговарајте околу тоа што ви пречи еден кај друг, сменете нешто, и за сексот разговарајте, пробајте нешто ново, возбудливо, предизвикувачко... Ако навистина се сакате двајцата, јас мислам дека со сериозен разговор се може да се среди. Со среќа Фино лепо кажи му дека ако не сте деца за само да се лапате, тогаш не сте деца ни да се криете. Мочко еден! И плус само се мувате, па што си му ти? Не очекувај да ти каже дека си му само за секс, тоа ретко кој ќе ти го признае. Зошто ти можеш да мислиш на неговите потреби и да имаш разбирање, а тој за тебе да не го прави тоа? Има ли тој направено нешто за тебе што докажува дека му значиш? Ха, ги знам таквите како него, јас мислам да го откачиш... Мила се извинувам што вака ќе ти кажам, ама штом тој на тебе така рамнодушно ти вели ти да одлучиш дали ќе останете заедно, без да се заинтересира, без да се потруди да се смени, тогаш од ова се гледа колку си му важна! Не знам сега, можеби му е само период, ти најдобро знаеш колку трае ова. Ако е прв не мора да значи дека ќе е последен, секако дека можеш и друг да фатиш и да бидеш со него, за тоа ич не се секирај. Исто така не мисли ни на твоите ни на неговите, гледај ти да си се средиш и да патиш што помалку. Разговарај уште еднаш со него, кажи му дека ти недостига внимание, нежност, љубов, предложи му повеќе време да поминувате заедно- чисто да не ти е криво, од твоја страна ете да се потрудиш уште еднаш. Ако пак не се поправи, тогаш нема што да бараш покрај него и да го трпиш сето тоа. Подобро да знаеш дека си сама, одколку да бидеш со некој што ќе те прави уште поосамена. Секое добро Да, очигледно е дека го избегнува разговорот.Заборави сега на ФБ- статусот, сликите и останатите глупости, туку гледај натерај го што побргу да разговарате. Не му оставај простор да смислува глупави изговори и да крои планови. Нека ти признае ако има нешто, не дозволувај да прави будала од тебе. Е сега на неверството секој различно гледа, ако можеш прости му, ако не раскинете, трето нема. Во случај да му простиш, нека се спреми да ти надомести за претрпената болка и стрес, нека си се докаже дека те заслужува. Се најдобро...
Мхм.. Доколку сега тој е веќе сигурен во своите чувства и навистина да ти покаже дека му значиш можеш да го направиш тоа што го сакаш. И самата психа делува на тоа, доколку ти не си сигурна во неговите чувства тешко ќе се одлучиш на орален. Ако мислиш дека пак може така да замине тешко ќе се опуштиш. Можеби веќе имате поголема блискост, само треба и ти самата да бидеш повеќе одлучна. Разговарај со него за вас и за вашите чувства, бидејќи ако почнете со орален, не знам колку долго ќе остане на тоа. Можеби тој веќе имал секс, па би сакал и повеќе. А и мислам дека си навистина вљубена во него, така да прво осигурај се ова да не испадне привремена работа. Сепак ти најдобро го познаваш.
Не верувам овој пат да замине, штом последниве неколку пати ми ги прости сите глупости, и додека тој секој ден ме викаше да излеземе јас го одбивав заради икс причини.. Ама сепак не сум сигурна сеуште што чувствува, ама не сакам и нема да му тупам веќе со тоа зашто милион пати сме разговарале за тоа. За секс, имал, уште од почеток ми кажа ама за тоа расчистивме дека ништо не ме тера со сила, нема да ми даде тоа да го направам, можеби понатаму ако се осеќам спремна. Ако веќе бидне, верувам ќе остане само на тоа, и ако јас повторно не се изглупирам, не верувам да биде ова минливо. И да,и јас помислив дека го сакам,ама сепак неможеш ти за 2-3 месеци да засакаш некој.. барем според мене.
Morgana самата себе си си одговорила во последните реченици дека тој само сакал да се прави џек пред другарите. За твоја несрека, ти си паднала на неговите провокации. Запомни, секогаш имало и ке има такви машки што имаат девојка а сакаат уште наоколу да се докажуваат дека се фраери. Овој е еден од таквите. Можеби уште на неколку девојки им намигнувал. Немој да се замараш со него, убаво си и рекла на девојка му дека нема да му кажуваш здраво. Ако нареден пат тој те побара пиши и па ти нејзе порака ’’Замоли го дечко ти да не ме замара, јас ти ветив дека нема ни здраво да му кажам па затоа не можам ова јас да му го кажам ‘‘. Уживај си во сингл статусот се додека не дојде некој убав, паметен и интересен дечко за кој заслужува да го промениш статусот сингл.
MorgaNa Очигледно дека погрешно си ги протолкувала знаците. Ете има девојка си ја сака, и самиот ти го рекол тоа. Очигледно сака да остане со неа. Најди си некој друг, вака и пред девојка му испаѓаш очајна. Да не си му вртела толку сега можеби ќе сте имале барем здраво. А вака најверојатно проблеми си му направила па сега несмее. Башка не се карај за машко, глупаво е, посебно не со девојка му.
одам со типов 3 дена и ми побара.. -.- знам дека кога ќе видите прво ќе се запрашате колку години имаме, а веќе кога ќе го прочитате ќе речете стварно е ѓубре или ај да не речам женкар! значи имам неполни 19 а детево има 17 и 3 дена се гледаме и пошто требаше да оди на одмор 7 дена ми ја праи ај као демек да му дадам да му го напраам кеифот за да можел на раат да оди на одмор.. мислам која будала би го направила тоа!! многу се изнервирав кога го слушнав тоа како може за 3 дена одма да ми побара???!!! мисли дека оти сум постара од него скоро 2 год и дека одма тоа ќе биде... многу ми се свиѓа али нема да дозволам да се понижам со тоа да му дадам.. значи последниот ден пред да отиде на одмор од коа ми го рече тоа ја секако одбив ! не му се изнавикав како може да ме праша само за 3 дена за тоа али со убаво му кажав дека не е рано за тоа туку прерано! и сеа он по муабетот си сфати дека ја ќе му дадам коа ќе си дојде од одмор шо секако и тоа нема да се деси! знам дека ќе ми раскине али незнам како да му дадам до знаење дека не е се до сексот! свесна сум дека мене ми се тие години али имав ја пред подолга врска со машко кое беше постаро од мене 3год и одевме скоро година се беше океј имаше се али на крајот се десија многу глупости и многу разочарана од таа врска и веќе не ни им верувам на машките! сакам да го задржам ама без да се случи тоа! веќе знам шо да му кажам али сакам да слушнам шо би му рекле вие да сте на мое место..... фала ви однапред и се надевам дека ќе ја управиме работава.. знам дека со деца краставици не се садат, криви растат али тоа е поздрав
Озбилно? Ти ова го рачунаш за проблем? Па и тема си отворила... зошто бре златна сакаш да го задржиш? Што знаеш ти за ова детуле недозреано напалено? Три дена идете и одма сака секс да имате, а ти сакаш да го задржиш. Не, не е во него проблемот искрено. Тој што ќе си проба ќе си проба, ама ти зошто да дозволиш да има такво мислење за тебе...Си била повредена во претходната врска, а дозволуваш да влезеш во друга каде што големи се шансите исто да заврши. И после муабетов искрено веруваш дека детенцево е спремно за врска? Па дај му (зборов ), што да те советуваме, ако сакаш да го задржиш бидете интимни. Само...реално кажано...муабетов не заслужува ни малку да се замараш.
одам со типов 3 дена и ми побара.. -.- А па да го баталиш, ете зошто со поголем е подобро, а врсник или помал како дете се однесува. АБре батали го не е единстено машко на свет! Ехехеее колку по паметни и по убави има... и се разбира накои нема да им биде најважен сексот. Кога ќе набасаш на таков дечко, ма колку и да ми е симпатичен нема шанса одма станува одбивен. Не си му ти учителка во прво па да го учиш. Ај откачи го и раат терај си!
одам со типов 3 дена и ми побара.. -.- devojko zar razmisluvas za nekoj sto te ucenuva za da ima vrska so tebe bez ralika pomlada i postara vrskata ne ja cinat uceni sigurno mozes poveke pozz
Разговарај озбилно, кажиму какво мислење имаш за него..Ако планира да се подобри и да знае да те цени продолжи.. А ако пак продолжи по ногово Откачи го..има доволно машки на светов.. не е само тој јбг. Со Среќа...