Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубов или опсесија

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од tamchee, 7 февруари 2015.

1. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    олади

2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Од толку лапање, ми се пријаде пак :shake:

На Nine25, Oleeenka, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Ладна сум како камен , ти уште лапаш ? Вокабулар шта да ти причам.

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.594
    Допаѓања:
    167.011
    Каков не вокабулар има на форумов, па за едно лапав се фативте бе. |(
    Епа девојче вака, ти си била во филм, после он си влезе во филм, така оди то. Си отишла со некој понаник пред него и си го лажела дека го сакаш другар ти и он отишол со другарка ти? И сега ... ти пак би одела со него после се ова и мислиш дека он би идел со тебе после се ова? Одговорот е - можеби. Детски ми личи ова за 18 години и затоа велам можеби и дури наклонето поќе кон да. Ама мој совет? Немој. Животот оди напред, љубовта се преболва, времето не се враќа. Звучи едноставно и не е едноставно, ама воглавно то зависи од поќе работи:
    Дали ти имаш контакт со него?
    Го мањачиш? :|
    Он има контакт со некој/а близок/блиска твој/а?
    Кога немате контакт дали константно мислиш на него?
    Која мислиш дека е причината која те бара, забава или не? После колку време те бара тука игра најголема улога.
    Одговори си ги прашањата и го имаш точниот одговор, биди искрена со себе.

На Victorian и Outlook им се допаѓа ова.
  5. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Ако се изразував ко што треба ќе требаше цел роман да напишам и се обидов да бидам најкратка и затоа е со таков речник напишано.Ако немаш совет подобро не отежнувај зашто ќе треба да се караме тука.

6. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Немој ќе се здебелиш

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Разбираме сите што пишуваш, не се препирај со членките, ти пишуваат така зш ова што ти го ословуваш како лапање е почеток на нешто убаво и се вика бакнеж. Каде ќе ти биде крајот ако кога потпораснеш уште и со инатот што го тераш почнеш др. нешто мн посериозно и тоа да е онака бе, за инает, чекај да види тој. Не е ни љубов ни опсесија, чист инает за време на кој си губиш драгоцено време и сама себе се спушташ ниско, не се лапа тој со другар му и што ја знам кој уште туку ТИ. И батали инает, за твое добро. Две магариња на мост, едно влече наваму,, друго натаму, ништо не бива од нив. А 18год имаш веќе, остави тие глупости и не раскинувај врска веќе за нешто што не оди и никогаш нема да оди.

На Zeynep и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Знам дека личи на детски и свесна сум за тоа и он најубаво се осеќаше со мене кога беше зашто се понашав како дете.Ја знаеш онаа сликата ако се понаша како дете тогаш таа е среќна со тебе:D
    Тоа беше тоа , но со други не се понашам така со него сум најслободна а и дека се знаеме од многу мали па можеби и затоа.Иначе за речников знам дека не ми е у ред зашто ако пишував како што треба ќе требаше цел роман да напишам а ќе немавте ни вие толку време тоа да го читате.

9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Само лапачите сфаќаат :party:

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.594
    Допаѓања:
    167.011
    Признавам, и јас сум дете со дечко ми ама не такво дете. Има разлика де.
    Со овој и да не успеј и да успеј, во иднина колку и да си слободна и дете биди посериозна и убаво рече @Outlook она шо враќаш на членките, немој.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Но ако не им вратам сигурно ќе мислат дека неможам да се одбранам а тоа нема да го дозволам па макар и да ме избришат од сајтов зашто они кои почнаа први смеат да пишуваат се и свашта јас не смеам да им вратам...

12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.594
    Допаѓања:
    167.011
    И ти мислиш дека ако некој сака мајтап да ти игра, ако му вратиш дека ќе го заќутиш? :wasntme:
    Ајде, ајде. Ќе научиш. @Rose04

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Девојче не се работи за враќање, ти со твојот пост дефинитивно сакаш да го омаловажиш тоа што си го направила и тоа е само лапање, проста математика и крај. Тоа е одраз на твојот бес, ние овде не сме виновни за тоа. Изворот на твојот бес е тој за чииј инает го правиш тоа, затоа тој и најлошото од тебе го извлекол, чист инает и плус се смета за фраер зш ти ја уништил таа врска од 5 месеци. Ако сакаш да не заќутиш и нас, а посебно него, фати си дечко тотално различен од тој, некој што најдоброто од тебе ќе го звлекува и биди си среќна со него. Дојди тогаш и кажи ни кој е побесен тогаш, ти или тој ? Биди паметна малку, не инатлива.

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    А што би правела ти на мое место зошто еве јас незнам да се понашам таков впечаток оставив или ќе ми кажеш не се замарај не се спуштај на нивно ниво или ќе си дозволиш некој да се мајтапи со тебе.

15. Rose04

Rose04 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Искрено не си прва што ми го кажуваш ова скоро цело мое друштво го дели истото мислење со тебе. И да ти кажам искрено сум го пробала и тоа но со кој и да бидам неможам да го сакам како него што сум го сакала секад он ми фали и постојано мислам на него , а кога некогаш ќе престанам да го мислам тогаш од негде ќе се појави и ќе ми се уврти пак во глава.

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Аха, демек он те усреќува како никој до сега и од сега, тоа сакаш да ми кажеш ? Некако не ми изгледаш за среќна и заљубена и сетоа тоа по постовите пишува дек акратко трае .... Има една посилна емоција од љубов, тоа е омраза, одмазда и го унитува тој што ја има истата. А линијата меѓу љубов и омраза е тенка. Заклучок подобро сакај отколку да мразиш.
    Чисто сумњам дека баш тој ти фали, почекај малку, дај шанаса на некој друг дечко, и ако ти се погоди, кога ќе осетиш што е царица, не се враќаш ти кај тој веќе. Сакаш послушај, сакаш не, твое си е.

На blueeparadise и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Епа си била важна трт мрт толку е.
    Што сакаш сега? Назад,
    Е нема.
    Оно и викаат дека детската љубов не се заборава, ама скоро никогаш не успева.

18. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    5.761

No es amor, lo que tu sientes se llama obsession...

Озбилно мислам дека не е толку љубов колку што е опсесија... Го сакаш кога го немаш, го нејќеш кога го имаш...
    Совет: Get over it!

На minne992 и crimson им се допаѓа ова.
  19. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Sega probaj da se lapas so celo negovo drustvo i ke te pobara pak....

На Nine25, Someonespecial и crimson им се допаѓа ова.
  20. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    АЈ СЕ ЛАПАМЕ МОРИ :emo:

Од мислењево разбрав, дека и двајцата сте си љубители на лапање и ништо друго.

На crimson, Nine25, Zeynep и 2 други им се допаѓа ова.