^ Am nema I recit: ok nemislev deka do tolku ne sakas.. ko nekoi Ti sea se izlapa so koj stigna a? Lapni se edna pica I ke se smirite.
Јас искрено се изгубив во мислењево. Тој се лапал со неа, па со другарка и , па таа со неговиот другар па пак сето тоа во круг. Што направивте бе вие? Би сакала да ти помогнам ама искрено не можам ни да го дочитам ова.
Кога ќе се запознаеш со некој во 6то, а ќе се занимаваш со него до прва факултет, не е љубов, не е ни опсесија...туку е детски памет. Батали го, цел живот е пред тебе. Досадно ти е. И сеа како што си порасната, мување не е лапање, него ебење. Па немој со наредниот дечко ( кој ќе го сакаш ), за инат да му се ебеш со сите другари.
Прво дали ти разбираш што е опсесија или љубов? Ова според тебе што го пиша, не знаеш ни тоа ни ова што значи. Ова ти е останато , уште 6одд. Ни тогаш ни па сега не знаеш што љубов а што е опсесија. И уште малце помини го неговото друштво, можеш и цела фамилија или цело негово школо. Па тек после ќе вртат муабети за тебе. Пред се, среди се малце, однесувањето ти е -0, ни помалку ни повеќе.Повеќе си разглалена, отколку што мислиш дека сакаш некој.
Колку интересен наслов вреден за дискусии а кога отворив што да видам Љубов или опсесија... зависи. Според мене љубовта е крајно субјективна ствар и секој ја доживува различно. Не сакаат сите исто. Алал да им е на тие што сакаат... нормално Јас ете, знам да прекорачам линија и да ми премине во опсесија. Всушност, со сите пасии што ги имам сум многу опсесивна. Опсесијата си е мало лудилце кога е во мали дози. Маж ми ме зафркава често на оваа тема, како можам да одам во толку крајности што се тиче љубав... романтик со измачена душа.
Како ќе препознаете дали е љубов или опсесија? Ако е опсесија, како да се ослободите од неа? Јас мислам дека до сега не сум почуствувала вистинска љубов, мислам дека сум многу опсесивна личност. Пишете ми ваше мислење
Девојки дали опсесија е манијачење некого на фб, правење слики во глава како би си одговарале заедно и сеќавање колку ви било убаво кога бил до вас? Не знам на кај терам
Опсесија е - ако не е мој, нема да е ничиј. Ме сфаќаш? Опсесијата е лоша. Не секој може да поднесе да биде нечија опсесија. Бев опсесија на еден бивш дечко. Ми беше другар, па дечко. По една недела врска, му раскинав. После две недели од раскинување со него, си фатив друг дечко. Кога дозна овој првиот, почна да шири муабети како јас сум одела со двајцата, јас сум ги мотала на прст итн. Ме направи од курва подолу. Ми прекисна, кога ми кажаа дека тој шири таков муабет низ училиштето. Се распрашав каде е, го најдов и гадно се искарав со него. Згора на тоа овој вториот и ќотек му удри ( иако јас ниту сакав такво нешто, ниту побарав, ниту му кажав за муабетот) . Од другар ми стана небитен. Инаку имам пишувано за таа врска поопширно во друга тема, во случај да не ме разбра, прочитај го другото мислење и ќе ме разбереш.