Многу е тешко, и јас да сум во твојата ситуација ќе ми биде тешко. Но, ако навистина го сакаш ти треба да му пидеш поддршка. Ова ти е најдобар момент да му покажеш колку ти значи. Немој да мислиш дека ако остане тука засекогаш ќе биде се во ред. Тоа никогаш не се знае.
Пушти го човекот, ако навистина го сакаш, ќе му дозволиш да си го оствари сонот. Можеби за оваа шанса мечтаел и пред да те запознае тебе, од кај знаеш. Јас кога се мажев, му кажав на мм дека не сакам проблеми да прави доколку решам да запишам магистратура или на било кој начин да се надоградувам. И тоа што тој ми го одговори, ме остави зината: „Ти си почнала да вложуваш во своето знаење многу пред да ме запознаеш, па кој сум јас да ти се мешам?! Можам само да те поддржам и да ти помогнам во твојата одлука.“ Тогаш сфатив колку добра одлука сум донела што сум се омажила за него. И за крај: "If you love somebody, let them go. If they come back to you, they're yours forever. If they don't, then it was never meant to be." има вистина во ова Едит Супер што не му застана на патот е сега очекувај да нема премногу слободно време за тебе, сепак тој оди таму да учи, не да се шета. Биди трпелива, со разбирање и благодарна што те повикал да одиш со него