Е па сега ваљда разбра стани Куртно седни Мурто... Исти ѓавол..Ама претходно пред да дојдат вашиве ептен ги величевте, сега ве изненадија жал ми е
@+++ јака ти душа на смиреност и живци. @edenandrej друже, ја и ти честопати горе-долу тука сме со мислењата.
Мои не се никои, освен семејството по дома, една од предностите да не ти е даден газот под кирија е да можеш комотно да ги ругаш и едните и другите. Пак ќе повторам, тоа што сегашниве се неспособни, не го менува фактот дека претходните беа тешки криминалци.
Што имаш против книгата баш ме разочара!? Јас ја добив на поклон и си ја читнувам како библија...супер е.
Тоа да Грците ги боли многу дали ке го решииме ние, они се во еу не се ѕамарат со тоа, туку ние имавме 20 години неспособни влади ѕа да го решат овојгорлив проблем , си ги напунија џебовите и гајле им беше ѕа народот што се иселија од држава али на секој му доаѓа крајот. Само во нас народот е моќта и ние можеме да одлучуваме ние им даваме власт. А нас ние потребно највише НАТО ѕа да не не поделат. Полошоте е ако не влеѕеме не сме ѕаштитени сега, а тек ѕа 10 години ако не влеѕеме црно ни се пишува.
Toa e taa taktika shto stalno se primenuva. I ovie bea lopovi ama vazhno neshto izgradija. Rabotava e: chovek utepan od zhivotot i drzhavata, mu frlile pet denari i sega ajde, nemam ic, me odraa ama pak imam za mastika. I vaka lugjeto chesto pagjaat na ovie finti. A so vakvo razmisluvanje nema ni vo narednite trista godini da Imame drzhava. Vo Evropa se razmisluva na namaluvanje na rabotnoto vreme, Makedonche e srekjno so pet denari.
Кога се фрлаше со бои по македонските културни споменици и се уништуваше се македонско демократски беше. Сега за грчко знаме душата ве заболе и срцето ви плаче. Критичари далеко сте бидејќи Заев не ве намести во влада изгореете се од шарената и сеа на јогурт дувате. Ама треба Васил Васиљ, Павле Богоевски да го организираат протестот за па да ве прелажат. Непартиски и пак да седнат еднио во пратеничко столче а другиот на некое измислено место.
Споменикот на Ќосето уште не бил платен??? Ех, Грујо црни Грујо Што створ ќе беше? Кога ќе ми текне како му се закануваше на Зајко на еден митинг хох дека ќе му го испратиш Ќосето срам ме фаќа. Но, што се мора, мора се. Ако Груевски го сакаТ Ќосето , мора и цело вмЛо. Уште кога ќе се сетам што лик негов беше поставен пред Врховен суд.... цела среќа, циркузот зврши. Кој бил Ќосето, а Вмровци? Мак. револуционер кој претходно бил... што ? Кажете слободно- убиец, дури и сопствениот брат си го убил. Да не отварам уште црнила и информации дека дотичниот лик бил бугарин. Така да, ваков лик му е идол очигледно на болесниот Груевски Баш ваков лик беше за пред Уставен Скријте се тамо... Вечерва имаше инфо дека и нов споменик на Александар бил изваде, дали е точно?
Читам читам и не ми се верува за што се карате и правите раздор овде.Ништо од вашево карање нема да промени во состојбата.И да го смениме името пак нема да не сакаат Грците пошто така им чини.Демек така ќе сме влегле во ЕУ, прикаски за мали деца.Ни спотребала ЕУ како што сме можеле од 91ва навака можеме и сега.
Народот ја пресече гранката на која седеше. За влезот во НАТО важи истото што го напишав околу влезот во ЕУ. Е сега, и за Грците е лоша варијанта и да се граничат со некоја нова албанезија, ама мислам дека сепак не би се согласиле на компромис за името и идентитетските прашања. Освен тоа, господарот не ги прашува Грците дали да создаде голема албанија, или уште една албанска држава. И аман, кој има мака, нека премине во соодветни теми - https://forum.femina.mk/threads/Сиромаштија-личен-неуспех-или-вина-на-општеството.19833/ Ова е подфорум Политика И НАСТАНИ, не служи за кукање. Јас барем не читам тука за да се занимавам со анонимни членови и нивните проблеми.
Како прв јас не сум од вчера тука и не сум баш анонимна, како втото пишувам на секакви теми и имам мое мислење и моето ставови што баш проиѕлегуваат од активни случувања и неможе никој да ми каже дали да пишувам или не, ова со нато е еу не е минато, ине измислувам топла вода и ја кажувам нашата сурова реалност каква е, кој сакал разбрал шо сакам да кажам и реков дека сум за надворешната политика што ја води Заев, за разлика од претходната власт што беше слаба во тој поглед.
А па без ЕУ ни цветаат ружи во државата најаки сме од сите соседи, пример сме за другиве држави што се работи, не ни треба да, затоа младинава ни се се изпразни полека гледаме колку сме јаки. Абе дајте пореално гледајте ги работиве.
Не е баш така, ако стигнеме треба да се направат поважни реформи што се битни за нас граѓаните првенстено, со наш пасош ке си одиме каде сакаме ке седиме колку сакаме ке бидеме постабилни за инвестиции и со тоа кесе намали корумпираниста нешто што го бараат од нас и нема да си правиме сами на себе егзодус како сега што прават со бугарските, Бугарите утре тоа лесно можат да го искористат за нивна цел,еколошки почиста средина, трговско ке бидеме рамноправни со производите на другите членки увоз извоз, нема да биде како до сега.
@monibejbi Не знам зошто ти доцнат информациите, но во мандат на Заев, веќе е договорено со мајка Б'лгарија да ги менуваме учебниците (историјата), а и БПЦ ја посвои МПЦ Што искрено ми е забавно за посматрање, бидејќи знам дека отсекогаш најголемите бугарофоби биле симпатизери на сдс. За мене си анонимна членка на форум. Не се бавам со тебе конкретно, пишувам генерално.
Ај ексик нека е името на аеродромот Ајрово го смени, ама што им сметаше и споменикот на Ацета наш 3 Македонски... До кое дно си бре Црпко мрш гнидо вошкосана!