Мрсна му била многу рибата https://forum.femina.mk/threads/Актуелни-политички-настани.2673/page-1974#post-7134698
Лол Блерим Рамадани избегал од домашен притвор, во шок сме сите, неочекувано стварно.Косоварите бараа да биде ослободен, Србите бараа од нас да биде екстрадиран во Србија. Го знаете оној вицот за кокошката кога бега од петелот кој сакал да ја обечести срцки? Додека бегала си рекла, ако се вратам и му дадам ќе излезам дека сум лесна пред другиве кокошки, ако избегам, ќе останам несексана. Ај ќе се сопнам... Така и нашиве, ако го ослободат, ќе се замерат со брача Срби, ако го екстрадираат во Србија, ќе рипнат Албанциве кај нас, а и Косоварите. Вака најдобро - УПС ни избега, лелее штета. Ликов е инаку баран со потерница за воени злосторства извршени за време на војната во 1999 година.
https://telma.com.mk/2024/08/15/htt...ri-od-skopje-za-begstvoto-na-blerim-ramadani/ како избегал? Стварно? Хахахахаја Ова е хотел промаја бе
Неочекувано тотално. Ставија воен злосторник во куќен притвор, ств е чудно како му текнало да избега.
Да бе.. Чудно еј избегал И тоа не е ни Македонец и избегал. Навистина чудно. Цел ШЉАМ од Европа. Сите ТЕРОРИСТИ, ВОЕНИ ПРОФИТЕРИ И УБИЈЦИ ПО НАЦИОНАЛНА ОСНОВА, ги напикаа у тоа ,,државичето” За тоа и е Косово уствари. Да си ги шета Америка после по мисии
Ова е брука,го ставиле куќен притвор,и тоа замислете,кај негови роднини.....гррррр Не ми е јасно(ама знам)кој ги измисли овие закони,куќен притвор,па признавање на вина па слободен е(условна казна)или се договараат,колку сака да лежи Премиерот наш,толку наивни,сакаме со сите комшии пријателски односи Или сме будали или стварно ни фали нештО
Вакви бруки само во Македонија се случуваат. Читавте ли дека овој е веќе трети терорист косовски што во тек од неколку години го апсиме и го снемува, бега. Којзнае преку кое ритче си отишол дома, кај сака може да помине, не дека граница чуваме, држава членка на НАТО и вечен кандидат за ЕУ, браво, нема што да додадам, ваков феномен нема на европско тло. И Србите се будали што не толерираат. Да не беа Ер Србија и српската Влада, Хамас ќе искасапеше некој Македонец во Израел(уппс, длабоко се извинувам, овие беа ок дечки, скоро па светци, како овие од УЧК, нели“. Да не беа Србите ќе изгореше Берово во 2021, и сега Неготино и на други места гаснеа во Нагоричане и не знам каде. Другото брашно, зејтин, вакцини, повлекување на струја од кај нив, да не зборам, срамота е. Јас да сум Србинка, Македонци после ова има да плукам во лице на улица. Абе Македонци нема да сакам со очи да видам. Одат нашиве во Белград, се прават функционери, а реалноста е дека косовскиот министер им наредил да го пуштат, си кажа нема да дозволиме луѓе да ни седат во притвор, плус и Таравари вели човекот не требало да оди во притвор. Кај сте сите навивачи на Вреди од македонска националност? Јавете се. Некој си косовар, не знам кој, прееска на вести кажа, ќе виделе што е ова, немало да дозволат нивните граѓани овде да бидат малтретирани, индиректно се закани. Нашиве глумат функционери, во право беше оној дивелата, кога кажа дека ни чека пропаст и дека Мала Речница за нас е Пентагон. Па ова нели е пропаст? Среќа па си отишол дома, замислете да запукаше некаде, да убиеше некого од гнев дека ете го апселе?
Кратко и јасно - ние сме косовска покраина, и тоа е тоа. Како свирнат тие, така играме. 2016 се хистеришаше за тиранска платформа, а за приштинскава шо ни се дешава ни збор, глатко и перфектно си профункционира.
Утрово еден гласач на ВЕМЕРО ми објаснува дека ако се подели државата на кантони, нас ќе ни одговарало. Србите што ни дале вакцини, стари биле, пред истек на рокот, за патарини многу пари сме дале. Се срамам од народов и таа негова нестабилност. Се срамам што сум Македонка. Се срамам што сум од Македонија. Србија не е некоја држава, ама тоа не значи дека питачка Македонија треба да игра мајтап со неа. Јас да сум на место на Србите, има радикално да настапам во стил, уште еден гест на непријателство кон нас, прекинувам трговска размена(во топ 5 ни е Србија трговски партнер), ќе повлечам признание на државата, нема да ја признавам Македонија ни како Северна, ни како Фиром, никако и крај. Па ќе не примаат на Прихор Пчински, а ние терористи пуштаме на слобода. Абе каков Прохор, да сум Србинка видам ли Македонци по Врање, на улица ќе ги зезам, дојде ли Македонец на граница, до последно парталче има да ми вади и да дреме, да се црви на српска царина, а не како што сум видела еднаш во автобус пуштија човек со неважечка лична карта, пензионер така го пуштија со оние стари книжни документи, не биометриски. Многу брзо заборавивте дека српската полиција, српските радикали на Шешељ и српската полиција еднаш на Прохор ги тепаа Македонците, со модрици по раце и нозе беа. Тетка ми е Македонка, живее во Србија, цел век гласаше за радикали и за неа се што прави Шешељ е ок. Maкедонец освен Хамас, Хути, Хезболах, Сиријци, муџи, друго не ни знае, во меѓувреме сите отидоа напред еден век, не мора подалеку еве Црна Гора колку е подобра од нас. Читав коментари од Срби, прашуваат што е поарна Македонија од Босна? Навистина што е поарна?
Уште посмешно е што СДСМ ги прозиваат вмровциве за бегствово, истите тие кои беа напикани во шупакот на ДУИ едно 7 години. Верувам дека они ако беа на власт ќе им го екстрадираа на Србите. Sure, Jan.
Да не заборавиме, српски автобус беше обиен близу Мавровка, ништо, друг на Ниш експрес беше ѓаѓан со камења кај доминантното албанско село Романовце, ништо. Па што тропаш на српска врата бре? Сега да го повлечат амбасадорот од Скопје, да се жалат од нас во Брисел, да најават еве ќе ви ставиме вето и ние за ЕУ, е тоа заслужуваме и кога ќе отидеме во Србија, да пријде Србинот чим чуе македонски јазик, да не фати за уво, да ни скрши кола, да не истепаат таму на улица, оти ако фаворизираш терористи, треба да ја платиш цената на твојата глупавост. Сега треба од Белград да кажат, „Ааа, тие што доаѓаат од МКД не се министри, лажат, тие се измеќари на Вјоса Османи“. Што си земаш за право да се нарекуваш држава, ако немаш судство, полиција, не си контролираш територија? Е ова треба да ни го кажат Србиве. И секој што ни помогнал после муабетот е „ама не беше така, па не искористи, па имал лоша намера, па знаеш тој не бил тој, не се викал така, комшија му преку него ни помогнал, ама тајно да не се посрамоти, па помошта ко наводно сме ја платиле, па донацијата не била донација, а ние голтари од век и веков, ни пруга, ни воз, ни автобус, ни пожарно, ништо немаме“. Толку неблагодарен народ нема никаде на европско тло. Абе има народи, сиромашни, отепани, ама па имаат некои вредности, знаат да кажат „благодарам“. Море Хамас да е жив, Аллах да ја чува Газа, а тие од светиниколско што немаат куќи, Македонците ич не ги засега.
Го прашуваат премиерот дали се слушнал да се објасни со Дачиќ, не давал објаснувања и не сакал преку наш грб да се препираат соседите. Ахаха, да, каква вообразена и манипулативна изјава, прво тој не е челник на САД, па и на САД, гледам кај и да ги начекаат, ги прашуваат новинарите сешто и овие секогаш даваат одговор, ама тоа не важи за нашиве политичари што немаат едно судство, а без суд нема држава. Кој е тој да го гази барањето на Интерпол? Па треба сега на Табановце да почнат да ги враќаат нашиве државјани назад, Србин нека помине, Македонец назад, и не мора да објаснуваат, која е Македонија за било што да и објаснуваат? Да направат така, враќај ги, не кревај телефон на овие слугите на Вјоса и Курти, па кога ќе се договорат со Косово, да се врати терористот во Македонија, па оттука во Србија, тогаш да се тргне забрната за влез во Србија и чао. И плаче Македонија за уште едно вето за ЕУ.
Која населба е Фуше Топхане?! Овие брачава си преименуваат топними а од македонскава страна никој не реагира. На политичариве само кога ќе им се спомнат покачувањата од 78% се појавуваат на ТВ за одбрана на платите.
Itno i Vmro i Sdsm da go izglasaat noviot zakon za reformi vo Sudstvoto odobren od megju aradnara zaednica i zakon protiv zliupotreba za sluzbena dejnost na funkcioneri Ako imaat nekakva iskrena namera da vidime! Da prestanat fukcionerite da trosat narodni pari po kafani i so sluzbeni vozila ,da se ima limit kolku moze da se trosi i zs koja namena Ako sakaat da si sednat ke si platat posle rabotno vreme! Gragjani osvesstestdsi i sve neregularno da se objavuva transparenttno!