На прес-конференција денес, полумртвата СДСМ со обвинување кон Игор Јанушев дека потпишал некаков милионски тендер за финансирање кампања на ДПМНЕ. Комуњариве се понашаат како да не донесоа измени во кривичен законик неколку месеци пред да летаат од власт и со тие измени Јанушев доби условна за купувањето на кинеските автобуси. За пред народ политички противници, зад затворени врати си договараат закончиња и си пијуцкаат кафе. Исто и скандалот за “Бисера Антоанета” и трошењето народни пари, Бисера окапа у затвор гледам, а и хулахопките и ги конфискуваа.Исти курац ми се сите.
Хој море, не го знае да го зборува на македонски. (ВИДЕО) Вицепремиерот на Мицкоски одби да одговори на македонски јазик!
Ајде ајде, лека полека ќе го научи. Мицкоски за вицепремиерот Фетаи: Вложува голема енергија да го учи и зборува македонскиот јазик
Мицко ќе најде време. Не му личи на даскал да не држи лекции. Арбчо мора да сфати како се прави врвна итроштина во трас-трас демократија. Или на Веснето или на Гога ќе го даде да го подучи. И мајче и бабче знаат нешто троа.
Веќе не е ни смешно. Ми се плаче, ама навистина ми се плаче. Не заслужуваме држава ние. Кој стигне уринира на нас, буквално ни е изгубена државата одамна. А ние си тераме хехенца, и пак ќе одиме да ги гласаме во круг и едните ѓубриња и другите, кои 35 години си ја предаваат власта едни на други. Може па и така заслужуваме, оти сме проклети од памтивек, предавници на сопствениот народ. Кодошење, тоа го храни македончето, правење штета на ближните и секакви други гадости. Нашле село без кучиња, оти да не уринираат врз нас што, барем сме горди мачиња. Ако во Америка, Симпсонови "предвидоа" што ќе биде, кај нас тоа го сторија дружината од К-15. -Еднаш еден орел, леташе високо и на лавот му рече мјаааау. Ете така и бидна, "патриоти мои" - наследници на Александар Македонски
Денеска во Скопје одржана практична работилница на тема ,,Како мириса канцерот?’’. Едно навистина уникатно и необично искуство. Жал ми е за сите што присуствува(в)ме на работилницата.
Јас стварно барам да ми кажете шо дрога зимавте кога ги гласавте магарињава и тие што сега не гледате вина во нив. Додуша мене ич не ми е гајле кој е на власт. Многу пати сум рекла, сите ми се исто срање, друго паковање. Него нема да ве сфатам кога општо навивате за било која партија. Многу добро ја памтам атмосферата пред ланските избори ееј ќе видат оние за модуларна, Дурмо, Беса, ова и она, за сега да ни го напикаат у гз и овие. Кловнон ве уверува дека воздухот не е загаден, после дека е сасвим нормално политичар да не го говори јазикот на државата на која ѝ служи. И пак ова со палењево не се решавало за еден ден, ама имале они план. У реду, ај кажете го? ...штурци.... Више е прашање на време кога ќе испофатиме сите рак или друга болештина оти овде здрав не остануваш. Ама еве од јануари шупаците што возат пијани, без возачка и убиваат пешаци ќе имаат олеснителна околност ако пешакот носел слушалки, побезбеден ќе е градот, да не се секирате.
Надвор смрди корне, не знам од каде е труењево, да е од Трубарево не е можно цел ден не мирисаше во Центар. Ама нема институции да реагираат. Страшно.
Ние сите го мирисавме уживо, по дома, пред зграда, во парк, на отворено, затворено. Сеуште смрди и вероватно со денови ќе биде така, ужасов трае.
Дали и газдарицата на депонијата во Трубарево е блиска до власта?По речникот на Мицковски така сватив,и оние хибридни напади што ги спомна Ангелов.
Kade ste Vmro ,Sdsm ? Kakva ni e ovaa mocana Drzava koga Zena Devojka sto prijavuva ne ednas ,7 pati Maz znaci nesto treba da se pravi po bezbednosta na toj covek,vaka sistemot nas giostava na nemilist.!! Mora da se davaat ostavku i mora da ima odgovornost koj gi kriel prijavite od ubiecot Ilija koj go stitel? So ime i prezime se bara sekajva odgovornost od tie sto ne postapuvale ne go stavile vo pritvor posle tolku prijavi! Nacalnikot na Svr Veles treba da kaze i koi se tie sto treba da odgovaraat sto gi kinele prijavite? Kou se tie lugje? Zosto Toskovski. Ne raboti sistemot? Koga ke vi tekne Vetingg da se pravi da se proceslaat site? Koj e retardiran uste da gi glasa samo za pusta rabota?
Obvinitelstvoto kade e prijavuvan kaj nadlezen Obvinitel i vo Skopje i vo Veles po mnogu brojnite prijavi Od Ostetenats trebalio da obez edi Merki Pritvor!!.Tie treba da o dgovoraat sto rabotele na slucajot i ne ja zastitele !
Јас прочитав 70 пријави имала поднесено. Ни оставки ќе дадат, ни нешто ќе биде.. Никогаш нема да не биде! Се ветуваат пред избори, после никаде ги нема ни едни, ни други! Само пари да се полнат Немаме држава!
Тие оставки не дадоа за масакрот во Кочани, ова екоцидов во Дрисла, вардариште, трубарево и ред други испади.за ова ќе даеле..
Притвор за тоа дело не бил предвиден, таков бил законот за жал, го слушав вчера Јанаки објаснуваше. Во овој случај казната условна судијата што му ја дал 5 дена пред убиството е за жал предвесник на трагедијата.