Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Во ред левица со среќа...
    Од 5000/6000 гласови повеќе НЕМА да добие.

Повеќето сакаме да се промени власта и најреална опција е сдсм, а левица има 0, 001 % шанса да постигне нешто.
    Џабе се глупираат.
    Мислите дека ќе се убедат некои стари сдсмовци за левица да гласаат. Секако...

2. Outlook

Outlook Популарен член

Сашко не пишувај релно ќе те боли глава од напади хаххаха целта е да се разцепат гласачите ама оние на СДСМ што поради политката што ја има СДСМ не би гласале за нив па, да одат ваму и после да се пазари и спојува по избори. Нема друга цел или барем јас не ја гледам.

3. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Јас тоа го зборам цело време, тие што се против ВМРО-ДПМНЕ имаат две опции, ако се левичари тогаш треба да гледаат која левичарска партија има најголеми шанси за победа, а моментално тоа е СДСМ, ако некој е десничар ама не му се допаѓа како владее ВМРО-ДПМНЕ тогаш најреална опција му е коалицијата ВМРО за Македонија, а овие партии како Левица и ЛП не вредат да се спомнат, а камоли пак да се гласа за нив.

Last edited: Dec 2, 2016
    JollyGirl likes this.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Конечно во нешто да се согласиме... Токму тоа и јас го зборувам ама очигледно тие што сакаат да се промени власта, НЕ го сакаат доволно тоа нешто.
    Сеедно им е на сите...

Поарно искини го ливчето отколку за мала небитна партија да гласаш.

Sashko1992 likes this.
  5. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Абе гледаш дека никој од поголемите партии не ги сфаќа сериозно овие од Левица, рејтингот им е 0.01 %, ако им скокне на 0.05 % тогаш може ќе почнат да ги гледаат поинаку :D.

sjdgo likes this.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не сакам промена што ќе прави исти криминали. Не е работата само да дојде до промена на власт, туку да има промена во владеење. Левица нема да победи сигурно, не се доволно моќни. Но едно или неколку пратенички места ќе се доволни за да го искажат гласот на оние кои се сложуваат со нив. Еве и сама гледаш дека има такви. И во иднина ќе растат. :)

anel, Offspring, kukla21 and 6 others like this.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Оди не зезај, пишал даоѓаме да реметиме хахахха кој да да го сфати сериозно, он сака да галами во парламент и плата да зема друже. Нече мочи ове ночи :) Пристапот прво не е сериозен, прашања поставувал, ОК и јас прашувам на форумов ај, партја да оформиме хахахха мислам дај. Можеби е спремен човек, не значи дека не е ама не може така да се поставиш и да очекуваш да имаш рејтинг или да те гледаат како сериозен кандидат, прво СДСМ ќе го изеде, не ВМРО ама тоа изгледа малку од нас го разбираат.

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ако беа во коалиција со сдсм, повеќе од 1 пратеничко место ќе добиеа и повеќе ќе се изрекламираа.

А па демек левица не се криминалци :) сите исти се... Штом се занимава со политика, не може да биде поштен... И сдсм и вмро и левица и брат Љубе, ист курац.
    Туку се знае кој е најоштетен.. НИЕ, обичниот народ си го јадеме на крај.

9. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Српска карикатура, али изгледа важи и за македонскава ситуација. :D

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Од обичниот народ се крена овој глас. Не, не се исти. И мора да престанеме да очекуваме да не' водат криминалци. Тука е цел проблем, што очекуваме да не' крадат.

sparklie, JuLleE, Offspring and 10 others like this.
  11. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Го замислувам Димитар Апасиев како премиер :rofl:, или Здравко Савевски министер за одбрана, а човекот изврши напад врз канцеларијата на претседателот :D.

Outlook likes this.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Кој не се исти? Политичарите не се исти? Хаха виц на годината...
    Ти Од кај тврдиш толку сигурно дека левица не се криминалци?
    Тоа во крвта им е на политичарите. Да те натераат да поверуваш во нив.
    Ги знаеме сите какви се туку не вреди да се расправам за обични гниди. Што сакаат нека прават.
    Секој човек има право да гласа за кого сака, па слободно кој што сака нека му прави на ливчето.

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па кој им е криминалот ајде презентирај. Не ги гледам ко политичари во негативна смисла на зборот. Ко борци за човекови права ги гледам. Дали ќе издржат така, ќе видиме.

И зошто воопшто гласаш за некој од кого очекуваш да те краде?

JuLleE, kukla21, crimson and 4 others like this.
  14. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Само националистичко манипулативните играчи криејки се зад маската на патриотизмот може да ги чуете како викаат дека напуштањето на оваа држава е кукавички потег, во обид да ја угнетат во нас идејата за космополитство, која е всушност единствената доследна и вредна за борба!

Точно е дека во друга држава македонецот бива гледан како странец, и нема толку можност за пласман да парира високо, но поголемата шанса за постабилна иднина на долгорочен план е нешто што тера на ризик. Нешто по што впрочем сите и тежнееме, но ако продолжиме вака тоа нешто тешко дека ќе го постигнеме овде, бар следниве десет години.

Околу изборите кои следат, имам само да кажам дека ако некој има моќ да ти се закани дека ќе те исфрли од работно место ако не се појавиш на митинг, истата таа моќ ја губи во моментот кога ќе застанеш зад гласачката картонската кутија. Тука доаѓаат до израз твоето вистинското мислење и избор. Народот веќе со години избира идентична политичка гарнитура, иако потоа се жали на истата. Така да дефинитивно стои тоа дека сами сме одговорни за сегашната ситуација во која моментално се наоѓаме.

anel, P.S.love, ph.orhideja and 3 others like this.
  15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@LivingGlam Затоа што така е посигурно :!: Ќе ме краде и одма знам на што сум. А вака, мразам кога чекорам по непознато, како тло од желе, ќе ме држи во неизвесност дали ќе ме украде или не :worried:, а после само ако не ме краде, ќе се чувствувам изневерено :D
    :d::drunk:

anel, lans, mimiiiii and 3 others like this.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

И што, полошо ти изгледа отколку сегашниот премиер и министер за одбрана? Каков напад изврши бтв? Ај потсети ме, пошто за мене тоа не беше напад.

Victorian likes this.
  17. vr123

vr123 Истакнат член

Irina22 likes this.
  18. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

За тебе тоа може да беше и добро дело, ама тој за ова си беше во куќен притвор.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

За кого и да гласаш ќе те краде и не бидете смешни...сите знаеме кај живееме.
    Борец бе :rofl: :D абе Гоце Делчев не им е рамен на левицата 8)
    Политичари се тие алоо т. е. волци, а ние сме овци.

Абе во ред милички, гласајте си за кого сакате.
    Да не ја тупиме.

20. Irina22

Irina22 Нов член

Дефинитивно коалиција за промени и правда е мојот избор.

vr123 likes this.