Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

И не ти испревртев никаде муабет. ;)
    Откако си кажа дека ќе измлатиш кој и да е, си додаде по моето искажано мислење „ама јас не оправдувам насилство“.
    Не оправдуваш, хмммм, во ред.

Last edited: Apr 28, 2017
    Annath, galapce, Nausicaa and 2 others like this.
  2. toogood

toogood Популарен член

Kolku treba da bides NeNormalem da mu se deres na policaecot koj nisto ne ti pravi, si ja raboti rabotata za 20000 plata.
    Vecer site Budali ke odat doma da si legnat ili ke se zabavuvaat so dalinskoto vo raka do utre sabajle, ovoj program, toj program, a Toj ke vi go bere gajleto.

Pocit se nema. :@

Dajte luge malku pocit pokazete za toj nevin svet sto zivotot si go zrvuva za Vas vecer da si spiete vo toplo. ;(

realGirl, Rama and samovila.red. like this.
  3. forumce

forumce Форумски идол

@Mishela а тоа што политичарите го прават на народот не е насилство. Или дека не е физичко, не се смета за насилство.
    Отворете си ги очите луѓе. Ние тука ги бранеме и се караме меѓусебе, а тие утре пак ќе седат на иста маса и ќе кроат планови како да не доуништат, пошто едните почнаа, ама овие ќе не довршат, и немојте да кажете дека не е така.

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Уште пишуваат лудилово на Заев :o
    Кое лудило?
    Овие лудациве што ги истепаа пратенициве во собрание, Заев ги пратил?

Заев сам си ги пратил за да го истепаат...Плус Заев им наредува на тие простите да дремат секој ден по улица за грујо да не оди во затвор...Логика.

Жално е колку ПРОСТО размислувате.
    Главата не ви е за украс.

Истите вие што се смеете за Шеќеринска, појдете сега кај мајка ви и откорнете и ја косата хехе колку е смеСно (facepalm)

5. allaround

allaround Популарен член

Абе ајде не ми кажувај што како е ? Кога моите луѓе македонците ја продаваат секој втор ден државата што да очекувам од другите? Сепак НАСИЛСТВО НЕ ОПРАВДУВАМ во никоја ситуација. :) Било каков да е и кој да е ЧОВЕК е. А тие што го оправдувате тоа човек да се влече и тепа со се што ќе стигне на него а неможе да се одбране , вие не сте ЛУЃЕ.

kukla21 likes this.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Па сега, ако еднава ја тепаа заради становите, другава требаше од земја да ја треснат оти таа нема само станови, пола држава е нејзина што се вика...
    Двојни аршини или слепило, трето нема...

anel, theowndemon, Annath and 8 others like this.
  7. ушко

ушко Популарен член

На кои вести кажаа дека ке се предаде татковината?поголемо предавство од тоа да го поделиш народот има?да не сака човек со човек да се види?пушти му рака за тоа на премиерот...

8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Па и јас би седнала со Сања на маса, тоа што имаме различни ставови не е пречка за ништо. :)
    Не бранам никој, ниту сум заслепена од партиски пиуни, ниту пак заземам страна, едноставно ми смета тоа што ми смета и си го искажав ставот.

kukla21, sanjaeva, malerozna and 4 others like this.
  9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Коа слушам исечоци од говори на било кој политичар си мислам колку паметен човек, сите да се ко него ружи ќе цветаат, ама стварно да се применува она што се збори и ветува стварно ружи ќе цветаат.
    Не сум ни за едните, ни за другите, само за мир и разумни решенија, а тоа очигледно ни еден од двата табора не го нуди.

theowndemon, iloveyou29, Rama and 5 others like this.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Би седнале да, ама никој од страна нема да се кара и тепа заради вас, вие никому нема да наштетите како што го прават политичарите тоа.
    И јас си го кажав мислењето, ама некои засегнати се најдоа и почнаа да навредуваат. а ниту заземам страна ниту бранам некои .

samovila.red. likes this.
  11. allaround

allaround Популарен член

^^ И јас не сум ни за едните ни за другите. Не ме интересираат. Сум за мир во државава и излез од моменталната ситуација. А со оваа денес моменталната ситуација се влоши, паднавме на најниско ниво, е затоа сум многу против.

theowndemon, Rama and koritsaki like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Мене не ми сметаат лично Албанците воопшто. Прво вмро им дадоа да земаат плати и дома да седат. Да станат Министри и да се пикнат насекаде, по сите државни институции. До вчера исто на албански со слушалки се збореше во парламентот. Ама се ок беше така?
    Сега не е?
    Ок е Мартин Нешковски, Тамара, ок ли е Фросина што ја прегазија кај Буњаковец, новинарката кај зебра, дечкото кај Католичка од Мекиќи? Ок ли е Смилковско, Никола Младенов, ок ли е заштитен сведок како претседател да издаваш јавно со име и презиме?
    Све у затвор да гние.
    А се преку партиска нек паѓа. Сакам и ја да седнам у нечија фотеља. :D

anel, Doozy, theowndemon and 14 others like this.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ај вие душегрижници за тепаниве парламентарци, замислете си го животот овде за 10 год ако шиптар ти ја земе цела власт или ако сме шиптаркска покраина.

Џоли престани веке аман. Преска посакуваше народот да цркне и нивните деца ( моето) а овде ми бладаш дека насилство врз пратеници ти корне желудник.
    Мене баш ми е мило што ги млатеа сите тројца

Насилство врз деца, жени, животни, стари, млади, машки, женски не оправдувам, ама овие тројца не се човечки ни животински битиа и крај.

Ајде да се вратиме малку на реалноста.
    САД изјави дека одсега ке соработува со Села.
    И што мислите сеа ке се вработите, ке ви биде убаво, раат ке одите на излет, ке живеете каде се зборува македонски? М?

Не сум за вмро и не сум гласала за нив, ама утре и јас на протест одам.
    ДА не речете после дека само партиски војничиња трчаат. А еден куп негласачи како мене излегоа на протестиве.

Што ви вети сдсш да го браните вака? Шиптарска платформа? Што направи зајко педерот денес? М? Што??????
    Нели не беше тој со нив и за нив? Ова денес што е?

14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Ти неслушаш вести бе чоек ? Ти како прво сам си се делиш не треба јас да те поделам , сам гледаш дека народот се дели никој со сила не го дели ,за промената на името дека сакаа да го променат тоа не е предавство ?

Rama and samovila.red. like this.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Јас ќе го оправдам упадот на народот во собрание само и само ако сите парламентарци бидат еднакво третирани. Тука тоа не беше случај. Нели бе сите политичари се исти? Па зошто тогаш само едниве ги нападнавте а другиве не? Нели сте неопределени? Нели го вративте собранието во ваша сопственост? Ова последново ми е многу интересно. Кој сте тоа вие? Оти колку што знам, парламентот и пратениците ја преставуваат волјата на народот. Можеби таму има пратеници кои не се по ваша волја, ама затоа некој друг ги гласал. Мнозинството. И сега тие се неважни, ама вие патриотите сте?

anel, Quincy, theowndemon and 11 others like this.
  16. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Nikade ne slusam za privedeni vo stanica! Koga se skrsi prvoto staklo od kancelarijata na horhe, za 15 min imase 10tina privedeni vo stanica. Sto e ova?!?!

Edit: Gragjanite vejke gi identifikuvaa napagjacite preku socialnive mrezi, policijata da ne miжi?

anel, Doozy, theowndemon and 11 others like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Најјак муабет ми е "абе ја не сум за ниедни" а расправии по фб, по форуми, по твитер, со домашните и сл. Ај важи, не сме за ниедна партија.

anel, biGirl, Rama and 4 others like this.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Сериозна си?
    Моето мислење не е редактирано.
    Актуелни политички настани
    Врски на форумов немам, за да не пушува дека нема промена, ако имало.
    Кај тебе нешто редактирано како да е.

Abeja likes this.
  19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Screenshot_16.png

Screenshot_14.png

#realno

anel, LittlePinky, Doozy and 26 others like this.
  20. butterflysk

butterflysk Популарен член

Во која држава во светот се пее туѓа химна во собрание? Во која држава во светот штотуку избран спикер се обраќа на туѓ неразбирлив јазик?? Вие ова го оправдувате и поддржувате? Само за да си оди вмро океј ви е државата да ви ја водат албанци?

LittlePinky, H.VAGA, Zivyle and 8 others like this.