Во тој случај мислам дека наместо позитивна мисла треба да си кажеш себе, па што ако се случи тоа, што ако останам сама и многу други што ако. Ти гарантирам дека ништо нема да се случи, тоа умот си поигрува со тебе. Оти прво тоа мора да го прифатиш пред да градиш позитивни мисли, да ослободиш простор за нови мисли и чувства. Оти џабе ти ќе велиш добро сум, се е совршено добро, кога знаеш и сама дека не е
Здраво на сите Вчера бев на психијатар на контрола, ми напиша лекови елицеа и хелекс и пишува : елицеа 2×1 , хелекс 2×1 сега не ми е јасно дали треба и елицеа и хелекс да земам? Кога прашав ми рече два пати по едно, некој слично искуство?
Нешто тесно поврзано со анксиозноста : https://forum.femina.mk/threads/Синдром-на-хроничен-замор.29199/#post-4045918 Симптомите поврзани со анксиозноста ме доведоа и до оваа некоја нова болест на новото време.
ovie dve raboti odat raka pod raka pa ako imas bolki kako mene vo grbot toa ti e plus,jas vecerva se cuvstvuvam mn neubavo ,bolkata me ubiva baska anksioznosta mi se zgolemuva so bolkata a zamorot me dotolcuva
Здраво на сите, Неколку денови по ред ми се случуваат како панични напади, трпки по целото тело и мислам дека ќе се онесвестам, ми се сечат нозете, ми надоаѓаат лоши мисли, посебно дека имам некоја болест, од тие најлошите и дека ќе ги заборавам најблиските. Минував низ стресен период на работа каде само бев фокусирана на тоа и на спиење откако ќе дојдев дома и често имав главоболки, за кои се испитав и се и испадна дека се работи за воспаление на синусите и за истото од вчера земам антибиотици, но од тогаш започнаа мислите дека нешто страшно ми е. Инаку сум многу позитивна личност и никогаш не би помислила дека вака ќе се чувствувам. Имам долга врски (и со него збориме и ме смирува дека се ќе биде во ред, ме поучува да гледам да си менувам мисли и да си најдам издувен вентил, некој спорт или нешто) и исполнета сум на секое поле, само не ми е јасно како преку ноќ може да се чувствувам толку мизерно и изгубено како да не сум јас јас. Се чудам до каде може да стигне човековата психа... Мислам дека најголем проблем е тоа што немам многу другарки и не излегувам, освен со дечкото, па затоа од досада си правам вакви филмови..
Lujge ima nekoj od postarite ili seto novisakav da prasam dali i pokraj terapijata imate simptomi na anks i panicni napadi (prasuvam onie koi se podolgo na terapija poveke god.ne meseci)))denovive jas sum za nikade umor vo glavata matno mi e.....
Здраво на сите . Долго време се борам со стравот . Има денови кога неможам да стојам во место или да пешачам сама . Дали и тоа е дел од анкциозноста . Одам на психотерапија . Пијам дулсевиа и аклонил . се чувствувам одвратно последнава недела со болки во грбот и вкочанетост
Здр Бремена сум 15 недела После откако дознав дека сум бремена нагло прекинав со депрозелот и после појавување на повторни напади докторката ми даде сероксат 10 мг наутро Многу ми е страв да почнам Дали некој има слично искуство Поздрав
Моја пријателка оди кај Тина Васков и е многу задоволна. Жената изгледа има доста задоволни клиенти и едвај се закажувало. Знам дека е поскапа.
А зошто сакаш одма со хемија да се лечиш? Пробај малку сам со себе да разговараш, да се анализираш, од каде потекнува тој страв, дали е оправдан или не, од што се срамиш идр...Можеш и на нас овде да ни пишеш за твоите стравови, ќе се обидеме да ти дадеме одговори и заедно да ги отстрануваме.
Е де, ајде...дај да те престрамиме овде..кажи ни колку години имаш, како се срамиш, ти црвенеат ли уши, нос, образи, дткаш ли, ти се потат раце....ајде, кажи нешто.
Иди прочитај Бабево шо муабети врти по форумов без срам, па одма ќе се одсрамиш. Мотивациоен говорник ќе станеш, коа ќе видиш шо све не држи земјава. Има и бетер, живеј си живот дете.
23 години имам, понекогаш црвенам, понекогаш се потам, гласот ми се менува, немам концентрација и слично
A dali pokraj deprozelot piese i sedativ???bidejki mene mi gi prekinaa i ednite i drugite no bidejki mi se ujacaa panikite mi dozvolija da pijam helex a ad ne.Konsultiraj se so psihijatar i ginekolog znaci so dvajcata ne edniot.