1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    За сите што се борат со овој облик на анксиозност, се надевам ќе ви е малку од помош :)
    П.с извинете на печатни грешки.

Здраво Окп, Како си? Отсекогаш сум била љубезна, дури и со непријателите, па затоа ќе ја искористам приликата да те прашам како си? Може и ти си еден од оние на кои им е пријатно во моето друштво, па не сакаат да си заминат. Ако, и тоа ќе ти го дозволам. Остани колку сакаш, остани колку што е потребно, остани и цел живот. Само прифати го и фактот дека секогаш нема да го имаш главниот збор, осносно ќе се слуша само твоето ехо, да потсетува дека седиш во некој скриен агол. А мене да ме посетува на битката, и каконевозможното станува возможно. Признавам беше многу силен противник, и многу пати ме порази толку силно што сакав да се откажам.Не гледав друг излез брат, но тогаш не знаев ништо за тебе, или знаев многу малку. Сега со сето мое знаење, вештини, техники, самодоверба имам храброст да ти кажам збогум. Можамј ас и без тебе и тоа многуподобро отколку со тебе. Пак се јавуваш? Ок го слушам твојот призвук,но не ја чувствувам сега твојата пријателка која те придружува-анксиозноста. Анксионоста ја донесе како да ти е девојка, без да плаќа станарина, но добро, за ништо досега ме нема предупредено животот, па не ме предупреди ни затоа. Такашто секогаш кога се јавуваше таа правеше бум во моето тело. Ти најголем лажго ме убеди дека твоите лаги се вистина. Признавам дека го стори тоа. Јас иначе многу добро ги познавам лажговците, особено кога ги гледам во очи. Но тебе не можев да те видам, можев само да те почувствувам како го активраш алармот за опасност, секогаш кога ќе ги соопштиш твоите лаги, и како задоволно ми се смешкаш кога ќе сечувствував немоќна. Но, знаеш ли брат, ти ми помогна да се изградам како личност. Ги елиминирав сите лоши навики, една по една и го ценам многу повеќе денот и животот. Знам дека не си се појавил кај мене случајно, можеби дојде и да ме отрезниш, но сепак остана да си живееш тука. Наместо да се радувам на чинот како во себе ќе носам нов живот, јасте носам тебе, секаде со мене. Легнувам и станувам со тебе. И тебе ти е убаво кај мене нели? Успеваш ли да ми ја видиш душата, имам прексрасна душа. Знам ,секој би ме посакал, па и ти. Во ред, остани ако сакаш, но не прави многу врева, зошто ти ги провалив игрите. Кога јас на некој или нешто ќе му ставам етикета безначаен, тој исчезнува од мојот живот или постои, но засекогаш ја губи својата вредност. Така и со тебе, безначаен си. Згора на се и лажго, арогантен, наметлив. Како расипана касета или аларм, не сакам повеќе да те слушам. А позади тебе го слушам само мирот и тишината, и тоа е мојата вистинска природа.

Последна измена: 2 февруари 2019
    На Animali, Meckicja, xxhexx и 5 други им се допаѓа ова.
  2. flower_88

flower_88 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    31
    Zdr decki mnogu vreme ja imam sostojbata recisi 9 god dolgo vreme sum so AD elicea pred toa na pocetok asentra pa heleks pauzirav i pak po nekoj mesec pauza mi se javuvase pak i pak jovo na novo. Poslednite godini piam bez prestan od 5 mg ..e sega prasanjeto koe me maci kako da se resam za bebe a da ne piam AD i pomislata deka 9 meseci bez apce ke izdrzam hmm tesko. ednostavno ne sum spremna i ne sum sigurna da gi ostavam a imam 33 god se maziv sega brzo ama mislam deka ne e vreme da cekam a anks kako da mi disi vo vrat ne sum oporavena bas ne me ostava a i jas si vikam bez AD ke me vrati pak kako prethodnite pati i ke se macam pak a nekam da odam niz istiot pekol ne deka sum sega naj okey ama kolku tolku funkcioniram. .help tie so se vo bremenost ili tie so isterale bremenost a bile anks si vikam neznam dali ke imam sila i nemam hrabrost znaci cel zivot so strav i paniki cela mladost mi ja zede aj mozi na starost ke me ostavi si vikam pozz sekoe dobro

На lejlla и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  3. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Zdravo, dobar psihijatar za depresija i anksioznost sto pokraj terapija (lekovi) dava i nasoki kako sami da si pomogneme so odnesuvanje, odredeni postapki itn.???

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Ве молам ако некој има искуство во пиење АД и бременост нека пише

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    И јас пишав, но нјверојатно нема никој

6. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Пишете во групата на фејсбук, Анксиозност, панични напади, стравови, може да го објават и анонимно. Мислам дека имаше и тука тема Анксиозност и бременост, побарајте ја, имаше позитивни искуства.
    Еве ја https://forum.femina.mk/threads/Анксиозност-и-бременост.2676/

На lejlla и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.384
    И мене тоа ме интересира ама како никој да не оди на психијатар од членовиве :D

8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.384
    Еве јас да ви кажам колку добро се чувствувам денес, феноменално, расположение на ниво, без посебна причина (за разлика од викендов, чувствував напнатост) а сум во фаза на исклучување на хелекс, во моментов пијам 1/4 од 0,25мг веќе 20 дена, за 10-тина дена ги оставам целосно и ќе ве информирам каква ќе ми биде состојбата. Успеав да го оставам антидепресивот без никаков проблем, се надевам дека ќе го оставам и седативот исто така, па ќе докажам дека не создаваат зависност :muscle:

На Зајче1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Браво, баш ми е мило! :)

На Anima mia, Nellie и lejlla им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas gi imav tie simptomi dodeka tsh mi bese na dolna granica

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene vo bremenost mi dadea fluoksetin ama jas ne piev gin mi rece ne se dovolno ispitani vo bremenost

12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Ne bi rekla, mnogu bolesti i sostojbi imaat slicni simptomi ali za tiroidnata ima i red drugi specificni simptomi kako sto se tahikardija, nepodnoslivost na toplo/ladno, zgolemena/namalena tezina za mnogu kratok period, potenje i slicno. Sekako ne e na odmet da se proveri. :)

13. Anastasija213

Anastasija213 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Dali nekoj se soocil so toa kako da custvuvate pecenje podkozno pod kozata na liceto najveke na leviot obraz i celoto? Mi se desavalo i porano mnogu poveke, sea pred dva dena pak pocna isto taka i custvuvanje zestina na rbetot, vo gradite, racete.. Dali nekoj ima slicno iskustvo stv e nepodonoslivo..

14. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Prvoto ne ali vtoroto cesto mi se slucuva.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    16.424
    Заседнав дома два дена , на одмор сум и кога излегов надвор,, ми беше се чудно. И ова.беше анкс така?
    Плус и трет ден ми е

На flower_88 и lovely girl M им се допаѓа ова.
  16. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Јас кога бев во бременост немав никакви симтоми на анксиозност,но после тоа станав понервозна и сега имам физички сим. Тогаш можеби бев возбудена дека ќе имаме бебе, се грижев повеќе да јадам здраво да вежбам и др. Се е до умот ко ќе видиш. А за ад во бременост незнам дали има некој шо се безбедни сепак за тоа со доктор треба советување.

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    16.424
    Често се чудам дали е навистина тоа што ми го кажа еден бивш.
    Кога пред.него имав напади и плачев, се тресев,, ми рече :
    "Што е со тебе? Што глумиш? Е ова ти е од што си разгалена, за ова се криви твоите родители што те чувале во стаклено ѕвоно. До ова дереџе си стасана ради нив. Ти ако не завршиш во лудница."
    Не знам колку е точно ова што ми го кажа ...до ден денес се чудам.

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.681
    Таквите како него се за чудење што не се разбираат од психологијата кај лугето што единствен проблем им е да молат за 200 денара од родителите за кафе и цигаре...

На Meckicja, lovely girl M и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Лошо е кога некој што го сакаш не ти дава подршка и не те разбира. Затоа треба сами да си даваме и да веруваме во себе. Имаме денови кога мислиме дека никогаш нема да излезиме од ова состојба и се плашиме уште повеќе, ама се е минливо.

На flower_88 и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    МНОГУ ТОЧНО!

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.