Еден совет од мене, за да не ви биде полошо не навлегувајте подлабоко во проблемот кој ви се појавил, знам дека е тешко ама пробувајте да не го правите тоа пошто потешко поминува после
Kako ste denes zenski? Jas ne znam dali i od vremeto plus so kovid 18 den od prviot sintom ama mnogu bezveza se osekam ne znam kako da opisam nikadade ne me boli ama stvarno rdno grdo cuvstvo
Здраво Пред точно месец дена ја прекинав терапијата со Занфекса и тоа наеднаш бидејќи поради високи ддимери морав да прумам Клексан а Занфексата не оди со Клексанот ..до пред некој ден се беше добро ..од вчера наваму сум катастрофа страв и опсесивни мисли до плафон не ми се јаде слабо спијам се некои глупи соништа а и желудникот ме боли и мислам дека цела нервоза ми е во желудникот страшно сум нервозна плачлива...некој со вакво искуство
Mila Anksa, jas sum i polosa. Strav mi e da odam da se istusiram napati.. Mi doagja mama da ja viknam kako dete da me iskapi. Mnogumina ne' ima anksiozni. Moli se sto pobrzo da zavrsi kovidov, jas od karantinite vo Grcija se skrenav i se vrativ doma a mazena sum tamu.. Da imav dete mozda ke go ostavev i nego tamu..ova e period se samo razumen ne..
Знаеш како се крева анкциозност од 10 на 1000? Трудна си и гледаш видеа од пораѓања! Мила мајко, тешко мене и на сите што треба да поминат низ тоа. Мислам дека нема да спијам наредните 5 месеци, еве не знам како ќе ги оправдам тие снимки во мозокот...
Дали е можно од 40 мг Витамин Б6 да ми се спие? Неколку вечери по ред, ради стрес почнав да пијам и одма се комирам.иначе си терам терапија со Занфекса XR od 75mg i 37,5. И, по потреба Лорсилан пола од 2,5.
Moze da ama najcesto nekoj sto ne primaar druga terapija. Cudno sto na tie lekovi bas vitamin te uspivax mislam poveke od drugata terapija ti e uspanosta
Na 1vi April mene mi se desi nesto ubavo, najsreken den poslednive nekolku godini....iznenadno......Jas namesto da skokam od radost, se ukociv cela. Prvo mi otrpna cela leva raka so se ramo za pomalku od dve minuti, ustata pocna da mi igra, silni bodezi vo srce, ukocuvanje na lev kolk i noga, ne mozev da se podmrdnam, sreka sestra mi bese so mene i mi pomogna.....vo zemja propadnav od sram. Pravec doma da se napijam Helex od 5... Mene i mnogu arno ne mi e na arno. Neznam sto sum vakva osetliva na sve i dobro i loso. A si primam redovno terapija, ocigledno ne mi prijaat iznenaduvanjata, bez razlika kakvi se.
Денеска пак добив болки во желудник претпоставувам. Над папокот кои се шират во грбот. Поале јадење ова. Се напив Нолпаза од 20мг, ништо... Се напив и Диазепам и за неполн час ми се намали болката за 90%. Дали мислите дека е поради константен стрес, лоши мисли итн...? Анксиозноста ми е многу голема, иако се обидувам да го прикријам тоа. Ова го знаат само неколку личности околу мене. Инаку од крајот на јануари цела фамилија позитивни, еден член во болница со тешка пневмонија, неизвесност, страв цело време, плачење. Дури се чудев како не ме заболе желудникот. Еве сега кога се опуштив малку, мене ме фати. П.С. Првпат добив ваква болка во бременоста, ме гледаа на ехо, се беше ок.
Како сте дечки денес,јас катастрофа,дури врнеше супер сега катастрофа,некоја нервоза дури ни диезепам не ме смирува,и болки во грбот и главата,тие ми се смирија ама нервозата никако и главава како во менгеме ми е
Dobra vecer.. eden period pisuvav koga bev na vrv od anksioznosta.. sakam da ve pozdravam i da vi kazam deka daleku sum po dobro i deka navistina pominuvalo.. da li imam seuste posledici da imam nekogas zabrzan puls koga ke ispanicam... nekogas imam prasanja vo glavata no ne se predlabocuvam previse vo niv. No sekako mi pomogna heleksot. Od 0.25 se razbora so konsultacija na internist i psiholog.. samo sega imam edno prasanje nekogas mi se desava da osetam malku po silen udar kako " bum" vo srceto toa se desava ednas na den ili ic dali toa e od panicnite napadi sto mislite i dali ke pomine ova da ne mu nasteti na moeto srce se plasam.. inaceee ne sum kako porano ne se potam nemam srcebienje kako ludo magla vo oci bolki po celo telo vo site mozni muskuli glava ladni race noze nekogas potenje nekogas ognovi znaci se drugo mi razmina... da znaetee deka se moze da se prebrodat ovie bezvezni custva
,Здраво може да и од стрес но може и од бактеријата хеликобактер иста болка и јас имав во желудникот која се ширеше позади на грбот и осеќав како печење во желудникот .